Het weer: druilerig

Zwolle – In de ochtend trekt er vanuit het noorden een gebied met lichte regen het land binnen. Hiermee doet de Nieuwjaarsdag druilerig aan. Er staat een matige, op de Wadden vrij krachtige, westenwind. De temperatuur loopt overdag nog iets verder op naar 2 graden in Limburg en 6 graden aan zee.

31-12-2010_weerfoto__park_wezenlanden.jpg
Park de Wezenlanden

Zaterdagmiddag trekt het gebied met lichte regen of motregen geleidelijk naar het zuiden weg. In het noorden klaart het dan breed op en draait de wind naar het noordwesten. Hierdoor daalt de temperatuur aan het einde van de begin of aan het begin van de avond snel richting het vriespunt. In de nacht naar zondag gaat het dan ook in vrijwel het hele land licht vriezen. Verder worden er deze avond en nacht enkele buien aangevoerd vanuit het noordwesten, die soms een winters karakter kunnen hebben.

Zondag wordt het weer een fractie kouder. Zo nu en dan worden met een noordwestelijke stroming buien aangevoerd. Vooral de kustgebieden hebben dan te maken met winterse buien. Ook elders is een enkele winterse bui niet uitgesloten. Het wordt +1 graad aan de oostgrens en +4 aan de westkust. Na het weekend blijft de vorst in de nachten aanwezig, maar overdag blijft het dooien. Juist dit weertype, met een toenemende kans op winterse buien, levert vaak verraderlijke gladheid op. Het winterse kwakkelweer houdt ons voorlopig dus nog wel even in de greep.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Het weer: druilerig”

Reacties zijn gesloten.