Grondprijzen bevroren ten opzichte van 2010

Zwolle – De Grondprijzennota 2011 is vastgesteld. In deze grondprijzennota, die jaarlijks door het college wordt opgesteld, zijn de grondprijzen voor verschillende functies als woningbouw, bedrijventerreinen, kantoren vastgelegd. Ten opzichte van de Grondprijzennota 2010 zijn de grondprijzen in de Grondprijzennota 2011 bevroren.

De gevolgen van de economische omstandigheden zijn duidelijk merkbaar in de vastgoedwereld. Om deze reden heeft het college besloten de grondprijzen, net als vorig jaar, op het niveau van 2010 te houden. Daarnaast kiest het college er voor om een andere rekenmethodiek toe te passen op de grondprijzen voor de projectmatige woningbouw. Deze grondprijsmethodiek biedt meer ruimte om flexibel te kunnen reageren op  actuele ontwikkelingen in de markt.

Door de nieuwe methodiek kunnen marktpartijen binnen flexibele kaders beter reageren op nieuwe ontwikkelingen in de marktvraag. De Grondprijzennota wordt door het college van B&W opgesteld binnen de door de Raad vastgestelde kaders uit de Nota Grondbeleid 2009-2013. Met de Grondprijzennota kan de gemeente aan het begin van planontwikkeling financiële afspraken maken met afnemers van grond van de gemeente. De afspraken zijn daardoor niet alleen transparant, maar ook marktconform en duidelijk. De Grondprijzennota 2011 is als PDF beschikbaar en is te downloaden op www.zwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Grondprijzen bevroren ten opzichte van 2010”

  1. “Door de nieuwe methodiek kunnen marktpartijen binnen flexibele kaders beter reageren op nieuwe ontwikkelingen in de marktvraag.”

    Het leven is zo mooi: een nieuwe rekenmethodiek die “flexibel kaders” biedt aan marktpartijen. Dat die nu pas ontdekt wordt. Voordracht voor de Nobelprijs voor de economie?

Reacties zijn gesloten.