Zwolle actualiseert gronduitgifte bedrijventerreinen

Zwolle – Burgemeester en wethouders van Zwolle stellen de gemeenteraad voor de prognose voor de uitgifte van grond op bedrijventerreinen bij te stellen. Nu is de prognose gemiddeld 12 hectare per jaar. Voorstel aan de raad is dit bij te stellen tot 10 hectare in 2016 en gemiddeld 8 à 9 hectare in de komende jaren tot en met 2015. Van deze uitgifte bestaat zo’n 2 hectare uit herontwikkeling van al eerder uitgegeven grond – het gaat daarbij dus om inbreiding.

De economische crisis heeft een negatief effect op de verkoop van grond op bedrijventerreinen. De belangstelling voor bedrijventerreinen neemt inmiddels weer toe, maar de daadwerkelijke uitgifte moet nog weer op gang komen. De gemeente blijft echter, ondanks de crisis, ook de komende jaren het goede vestigingsklimaat voor bedrijven onder de aandacht brengen en zet volop in op het naar Zwolle halen van bedrijven. Naar verwachting kan in 2011 in totaal 4 hectare nieuwe grond worden uitgegeven op Hessenpoort 1, Hessenpoort Zuid, Marslanden Zuid en Marslanden G. Daarnaast is de insteek om zo’n 2 hectare al uitgegeven grond te herontwikkelen.

Zoals het er nu naar uitziet stijgt de uitgifte waarschijnlijk per jaar gemiddeld met een hectare. Er wordt van uit gegaan dat de economie in 2016 hersteld is en dat de uitgifte van grond op bedrijventerrein dan weer vergelijkbaar is met voor de crisis. De actualisatie wordt meegenomen in de nota van uitgangspunten voor de Meerjaren Prognose Vastgoed (MPV) 2011. Na goedkeuring door de gemeenteraad wordt de bijstelling opgenomen in de MPV 2011.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)