Herinrichting -Noordereiland-

Foto van auteur

De Spiegel is al enkele maanden in bedrijf. Er wordt hard gewerkt aan de verdere herontwikkeling van het gebied rondom het theater: De Tanerij. De bouwvergunningprocedures voor het Flevogebouw en het Spinhuis lopen nog, naar verwachting tot in mei.

Klankbordgroepen Bruggeman en theaterbrug Begin 2007 is er een informatiebijeenkomst geweest over de tussenstand in de herontwikkeling van het Noordereiland. Daarbij is ingezoomd op de locatie Bruggeman. Ook was er gelegenheid voor aanmelding bij één van de twee klankbordgroepen die betrokken worden bij de uitwerking van de ontwerpen voor de brug van theater de Spiegel naar de Diezerpoortgarage en voor Bruggeman.

Locatie Bruggeman – De locatie Bruggeman bevindt zich bij het parkeerdek Noordereiland. Het pand wordt momenteel antikraak bewoond en gebruikt door een meubeldiscounter, maar het is de bedoeling om het te herontwikkelen. De architectenselectie heeft intussen plaatsgevonden. Architectenbureau Maak is nu bezig met de schetsuitwerking van het ontwerp. Er wordt een klankbordgroep opgericht om hierbij mee te kijken.

Theaterbrug – Voor de toekomstige brug van het theater naar de Diezerpoortgarage is nu een aantal architectenbureaus gevraagd om een ontwerp te maken. Een selectiecommissie heeft zich hierover gebogen en de selectie wordt binnenkort afgerond. Daarna worden belanghebbenden bij de uitwerking van het ontwerp betrokken. De eerste klankbordgroepbijeenkomst vindt naar verwachting plaats in april.

Huis aan de AchtergrachtTussen theater de Spiegel en het Flevogebouw komt een nieuw gebouw, het Huis aan de Achtergracht. Hieronder wordt een parkeergarage met 14 plaatsen gerealiseerd, voor het gebouw zelf en voor het Flevogebouw. Het ontwerp voor het Huis aan de Achtergracht is nog in ontwikkeling. De bouwaanvraag voor ‘de 12 Apostelen’ –bebouwing van het huidige parkeerplaatsje bij de Menno van Coehoornsingel- heeft zienswijzen opgeleverd van onder andere omwonenden. Het college besluit deze maand hierover.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)