D66 maakt zich zorgen over tekorten veiligheidsregio

Zwolle – De fractie van D66 Zwolle maakt zich zorgen over de mogelijke tekorten binnen de veiligheidsregio Zwolle. Naar aanleiding daarvan stelt de fractie de onderstaande vragen aan de korpsbeheerder.

In het Regeerakkoord staat dat het Kabinet de operationele politiesterkte uitbreidt met 3000 agenten waarvan 500 animalcops (dierenpolitie) voor het bestrijden van dierenmishandeling. Inmiddels heeft minister Opstelten per brief laten weten dat een structurele politiesterkte van 49.500 fte betaalbaar wordt gemaakt bij de 25 regionale korpsen en het KLPD. Van de huidige sterkte van 49.436 fte werd vooralsnog slechts voor 46.500 fte financieel gedekt. Dit heeft de afgelopen jaren tot begrotingstekorten geleid.  

  1. Wat is op 31 december 2010 de operationele sterkte van het politiekorps in uw regio?
  2. Wat is op 31 december 2010 het begrotingstekort van het politiekorps in uw regio?
  3. In het Regeerakkoord wordt een intensivering in het budget voor de politie van € 300 oplopend tot € 370 miljoen genoemd. Is het door het Kabinet toegezegde geld naar uw verwachting voldoende om de tekorten in de begroting te dichten? Indien ja dan wel nee, op basis waarvan verwacht u dit?
  4. Hoeveel arbeidsplaatsen (uitgedrukt in fte) van uw politiesterkte wordt financieel gedekt door de voor het korps in 2010 beschikbare begroting?
  5. Verwacht u knelpunten in de begroting van 2011 en 2012 aangaande de politiesterkte en kwaliteit van de politietaken? Zo ja, welke knelpunten verwacht u?
  6. Ziet u voor het politiekorps in uw regio noodzaak tot uitbreiding van de politiesterkte? Indien ja, met hoeveel fte en ten gunste van welke politietaken?
  7. Maakt het door het Kabinet toegezegde geld het mogelijk om in uw politieregio extra agenten aan te nemen? Indien ja, hoeveel agenten verwacht u van dit geld te kunnen aannemen en op wat voor termijn?
  8. Verwacht u in uw regio zogeheten animalcops aan te stellen? Indien ja, hoeveel (uitgedrukt in fte)? Indien nee, waarom niet?
  9. In welke mate zal binnen uw politiekorps tussen 2011 en 2014 worden bezuinigd en in welke mate treft dit het aantal arbeidsplaatsen (uitgedrukt in fte’s) binnen het korps?
  10. Indien sprake is van een bezuiniging binnen uw korps:
    Welk effect van de bezuiniging verwacht op u op het prestatiecontract met uw regio? Welke prestatieafspraken komen uw inziens in het gedrang en op welke wijze? Welk effect verwacht u op de kwaliteit van de politiezorg en -taken door de bezuinigingen?
  11. Welk effect van de door het kabinet toegezegde intensivering van de operationele politiesterkte met 3000 agenten verwacht u op de kwaliteit van de politiezorg en politietaken?

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “D66 maakt zich zorgen over tekorten veiligheidsregio”

  1. Voor zover mij bekend is er geen veiligheidsregio Zwolle, wel de Veiligheidsregio IJsselland. Dit valt samen met het gebied van de regiopolitie IJsselland, waar naar mijn mening de vragen over gaan.

    Misschien dat D66 kan verduidelijken wat ze bedoelt?

Reacties zijn gesloten.