Deltionstudenten strijden om Europese titel

Zwolle – Op 21 januari is de European Business Competence License (EBCL) Champions League in Wenen. Twee Deltionstudenten doen mee en reizen af naar Wenen: Louise Eghuizen en Nico Reuvekamp.

Zij kwamen eind vorig jaar door de Nederlandse voorrondes van de EBCL Champions League bij het Deltion College. In Wenen strijden zij met 108 andere studenten uit 12 Europese landen voor de titel International EBCL Champion (Europese titel Beste Ondernemer).

Naast studie eigen bedrijf
Louise Eghuizen, vierdejaarsstudent Manager Opslag & Vervoer vind het super spannend. Maar ze is goed voorbereid! Louise volgde bij Deltion tijdens haar studie de cursus EBC
L (European Business Competence License), het nieuwe Europese middenstandsdiploma. Naast haar studie heeft Louise een eigen bedrijf: “In december 2008 ben ik met een paar vrienden een eigen bedrijf gestart: een groothandel in hengelsportartikelen voor de karpervangst. Ik heb EBCL goed kunnen gebruiken in mijn eigen bedrijf. Ik kan nu bijvoorbeeld zelf mijn belastingaangifte doen; je bent hiervoor dan dus niet meer afhankelijk van anderen.”   Docent Peter Smith is trots op ‘zijn’ studenten. “Ze maken zeker weten een goede kans! We hebben ze extra lessen gegeven, en voorbereid op de Engelse materiaal”.  

EBCL
Vorig jaar ontvingen 17 studenten en medewerkers van de opleiding Manager Opslag & Vervoer en Meubel & Hout hun EBCL certificaat. EBCL staat voor European Business License. Met dit certificaat op zak, kunnen de studenten en medewerkers in internationaal verband aantonen dat ze over de benodigde bedrijfskundige kennis voor het starten van een eigen bedrijf beschikken.  

Ondernemerschap
Steeds meer studenten worden al tijdens hun studie ondernemer. Deltion stimuleert studenten en medewerkers zoveel mogelijk om te ondernemen of op zijn minst een ondernemende houding te ontwikkelen. Hiervoor is een speciaal programma opgezet, waar het EBC*L certificaat een onderdeel van is.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)