Geen rijkssubsidie openluchtbad, wel voor Oude Mars

Zwolle – Vandaag ontving de gemeente Zwolle bericht van de Rijksdienst voor cultureel erfgoed dat Zwolle geen subsidie ontvangt voor de restauratie en renovatie van het openluchtbad.

Voor de gemeente is dit een grote teleurstelling. Zij loopt nu een subsidiebedrag van ruim € 2 miljoen mis. Boerderij de Oude Mars kreeg wel een subsidie. De reden voor de afwijzing van de rijkssubsidie in het kader van de restauratieregeling monumenten 2010-2011 is op dit moment nog niet bekend. “Zodra we die weten, gaan we kijken of het zinvol is om bezwaar tegen het besluit te maken”, geeft wethouder Piek aan. “We gaan nu met de provincie Overijssel in gesprek om te kijken of zij een bijdrage kan leveren zodat het plan voor het openluchtbad alsnog uitgevoerd kan worden”.

Oude Mars
Boerderij De Oude Mars ontving wel een subsidie ter hoogte van ongeveer € 0,5 miljoen. De boerderij, uit 1938 is een gesloten hoevetype dat in Nederland buiten Zuid-Limburg weinig voorkomt. Het is een prachtig, beeldbepalend monument dat sinds 2007 op de lijst van Rijksmonumenten staat. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft de subsidie ter beschikking gesteld voor de restauratie van de monumentale boerderij. De restauratie is een onderdeel van het totale plan waarbij de Oude Mars een herbestemming krijgt. De herbestemming voorziet in 32 wooneenheden, waarvan 16 in de boerderij, en activiteitenruimten voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. De subsidieverlening is een belangrijke stap richting realisatie van het plan.  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Geen rijkssubsidie openluchtbad, wel voor Oude Mars”

  1. die oude troep aan de ceintuurbaan slopen maar, als je begint te renoveren blijf je bezig, en ik denk dat de bodem ook wel erg vervuild is dat het gifgehalte alle normen te boven gaat.

  2. Zonde van een stukje culturele geschiedenis van Zwolle. Ik ben wel van mening dat ik het jammer vindt dat het openluchtbad zelf niet meer doet om gelden binnen te halen. Ik zie geen sponsorwerving en daarnaast heb ik niet het idee dat het hele jaar daar activiteiten ontwikkeld worden om zelf geld te genereren.
    Als je elk jaar je hand op moet houden bij de gemeente houdt het dan inderdaad wel op.

  3. Weg met die bende aan de ceintuurbaan, ,plat ermee ,,toch een kliek bende, vrienden vereniging ,,open lucht,,als je wilt zwemmen moet je lid wezen ,,rot op ,, gewoon een bad waar elke zwollenaar naar toe kan betaal je kaartje en klaar

  4. Zozo, ff lekker F5-en op je werk in de nacht? Goede werknemer ben jij. Misschien kan iemand met een Wajong wel je baantje overnemen. Zal vast gemotiveerder zijn dan jou.
    Waar komt die woede toch vandaan Jorisje? Rare dingen in het zwembad meegemaakt?:o

  5. sorry voor de late reactie maar DAME wat denk je van chloor zourzuur enz. wat de afgelopen 50! jaar is gebruikt om de boel in het voorjaar schoon te maken en dan praat ik nog niet van de benzine endergelijke wat vast onder de grasvelden ligt

Reacties zijn gesloten.