NTR maakt documentaire van ‘Verleg je grenzen’

Zwolle – Survivallen voor nieuwe opvang zwerfjongeren. Ongeveer tweehonderd studenten en docenten van de Landstedeopleidingen Vormgeving & Entertainment gaan samen met kansarme jongeren geld voor een nieuwe zwerfjongerenopvang in Zwolle inzamelen. Dat gebeurt in de week van 17 tot en met 20 januari met het project ‘Verleg je grenzen’. Onderdeel van de week is een 24-uurs survival.

De omroep NTR maakt hiervan een documentaire. Het project is een samenwerking van Landstede en de stichting BYou. Het aantal zwerfjongeren in Nederland groeit drastisch, terwijl de opvangmogelijkheden voor deze specifieke doelgroep zeer beperkt zijn. De Stichting BYou zet zich in voor zwerfjongeren. Ze worden ingezet bij trainingen aan bijvoorbeeld jongerenwerkers, politie en brandweer. Op initiatief van Landstedestudenten Vormgeving & Entertainment wordt samen met BYou de projectweek ‘Verleg je grenzen’ georganiseerd.

Omdat BYou haar diensten wil uitbreiden met een broodnodige, drempelloze opvang op maat voor deze jongeren, wordt het project gecombineerd met een sponsoractie om hiervoor geld bij elkaar te krijgen. Met ‘Verleg je grenzen’ worden de studenten en hun docenten uitgedaagd hun grenzen te verkennen en eventueel verleggen door middel van een 24-uurs survival. Daar doen ook kansarme jongeren aan mee. Door hen 24 uur lang bezig te houden en een uitdagend en afwisselend programma aan te bieden zullen confrontaties en frustraties bloot worden gelegd. De oefeningen worden eerlijk en transparant besproken en begeleidt, waarbij het motto is dat het niet gaat over goed en fout, maar over wat de deelnemers ervan kunnen leren en hoe ze de ander kunnen helpen. Landstedestudenten van de opleidingen Sport & Bewegen werken mee aan de survival. De NTR maakt een documentaire van de survival die wordt uitgezonden op Nederland 2.

Drempelloze opvang
Het project ‘Verleg je grenzen’ heeft meerdere doelstellingen: het verkennen, onderkennen en respecteren van grenzen, zowel individueel als van de anderen. Daarnaast is het de bedoeling een veilige omgeving te leren creëren, en de samenwerking te vergroten. Vooroordelen worden bespreekbaar gemaakt en opengebroken, de deelnemers leren luisteren, elkaar waarderen en verbinding maken. Daarnaast is de survival ook bedoeld als aanzet voor een sponsoractie voor een drempelloze opvang van kansarme jongeren in Zwolle en omgeving, die de rest van de week zal plaatsvinden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)