Zwolse Karin Vrielink wint John Flandersprijs-Averbode

België – Karin Vrielink uit Zwolle ontving afgelopen week de John Flandersprijs-Averbode 2010 voor het beste manuscript voor een Vlaams Filmpje. De prijs werd door een kinderjury toegekend aan Karin voor haar verhaal ‘Navigeren door puin’.

Vrielink publiceerde eerder de kinderboekenserie Ilias in Maggelspace. Navigeren door puin is haar eerste Vlaamse Filmpje. Het zal gepubliceerd worden in september 2011. Daarnaast heeft Vrielink ook een geldprijs van € 2000 gewonnen. De officiële prijsuitreiking vindt plaats in april.

Het verhaal speelt zich af tijdens de aardbeving in Chili in februari 2010. Yanthe, een meisje uit Nederland, is er net op bezoek met haar vader. Haar broer Sam loodst haar van thuis uit doorheen het puin, op zoek naar een veilige schuilplaats. Hoe dat mogelijk is? Daar heeft het digitale tijdperk alles mee te maken …

De jury apprecieerde vooral de herkenbaarheid van het verhaal, omwille van de grote rol die het internet erin speelt. Ook vonden ze het verhaal erg spannend en realistisch.

Voor deze editie van de John Flandersprijs-Averbode werden liefst 76 manuscripten ingezonden. Een leescomité van volwassenen selecteerde daaruit 12 verhalen die tot de eindronde werden toegelaten en die door de kinderjury werden beoordeeld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)