ZBC neemt revanche op Leeuwarden

Zwolle – ZBC 1 heeft zondagmiddag 16 januari j.l. revanche genomen op de Leeuwarder Badminton Club. Waar in de vorige ontmoeting nog verloren werd met 5-3, ging nu de winst naar de Zwolse thuisploeg. In de ZBC-hal werd het 6-2.

Rik de Jong en Ties van der Heide trapten het competitieduel af met het herendubbel, die in twee games werd gewonnen. De dames, Corneel Tan en Miranda Groeneveld- de Haan, hadden een game meer nodig in hun dubbel, maar wonnen wel.

De Jong moest in zijn heren enkel even warmdraaien. Na de eerste game dik verloren te hebben, won hij de twee opvolgende ruim. Bij Van der Heide ging het precies andersom, hij won de eerste met gemak, maar verloor de twee laatste games.

Groeneveld-De Haan had het ook moeilijk. In een spannende partij verloor ze nipt, in drie games. Corneel Tan stelde orde op zaken er trok haar single met gemak naar zich toe. Omdat de tussenstand in het competitieduel nu 4-2 was, moesten de twee mixed dubbels de winnende ploeg bepalen.

De Jong en Groeneveld-de Haan hadden in een moeizame wedstrijd. Ze hadden drie games nodig om tot een beslissing te komen. Ze trokken wel aan het langste eind en wonnen de laatste game overtuigend. Voor Tan en Van der Heide, was het verhaal hetzelfde. De eerste game ging verloren, de andere twee wonnen ze.

Door de overwinning op Leeuwarden, is het verschil in punten tussen de twee teams op de ranglijst gehalveerd. ZBC loopt 4 punten in, waardoor het verschil 4 punten is geworden. Volgende week moeten de Zwollenaren uit naar Hoogezand, waar Bahosa het team opwacht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)