Provincie Overijssel vraagt studenten om plan

Zwolle – Donderdag 20 januari aanstaande komen ca. 100 2e-jaars studenten Communicatie van Windesheim naar het provinciehuis om hun ideeën te presenteren waarmee de provincie jongeren kan stimuleren om te gaan stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Dit doen zij naar aanleiding van een studieopdracht die de provincie aan hen heeft gegeven.

Deze opdracht houdt in dat de provincie graag wil weten waarom zo weinig jongeren stemmen en op welke manier de provincie Overijssel jongeren tussen 18 en 20 jaar nog meer kan stimuleren om te gaan stemmen tijdens de provinciale verkiezingen op 2 maart 2011. De studenten zijn verdeeld in 20 groepen. Zij presenteren allen hun ideeën in eerste instantie door middel van pitches, waarbij ze in maximaal 5 minuten hun plan moeten vertellen. Uit de 20 groepen worden vervolgens de 4 beste groepen geselecteerd die in de Statenzaal een uitgebreide presentatie mogen houden voor een jury. De jury bestaat uit de heer Th. Esselbrugge (Statenlid voor de VVD), Marieke van Bolderen (communicatiemedewerker griffie) en Bette Kamp (medewerker provincie Overijssel en ex-student Communicatie van Windesheim). De jury kiest uiteindelijk de winnaar.

De opdracht is geformuleerd door de projectgroep Jong Overijssel doet mee! van de provincie Overijssel. Zij organiseert allerlei activiteiten om jongeren meer te betrekken bij de democratie en te laten zien wat de provincie doet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)