Zwolle – De overheid gaat de komende jaren fors bezuinigen, zo ook op het gebied van veiligheid. Steeds minder blauw zal op straat te zien zijn, wat consequenties heeft voor de veiligheid en het veiligheidsgevoel in de binnenstad en de diverse wijken. Om in te spelen op deze ontwikkelingen, vergroot Stadswacht IJsselland haar effectiviteit door gebruik te maken van moderne technologieën.
Stadswacht IJsselland is vanaf vandaag te volgen via de internetdienst en sociaalnetwerksite Twitter. Als ‘volger’ kunt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen, die zich voordoen in de gemeente. Hierbij kan gedacht worden aan het bericht dat een zakkenroller actief opereert, maar ook aan handige tips en weetjes. Via Twitter kan Stadswacht IJsselland sneller informatie verstrekken aan burgers en winkeliers, die te maken hebben met criminaliteit en kleine ergernissen, wat uiteindelijk kan leiden tot gedragsverandering.
Op woensdag 26 januari 2011 van 13.00 uur tot 16.00 uur wordt de campagne ‘Meer blauw op straat’ uitgevoerd. In de binnenstad van Zwolle (winkelgebied) worden ‘Twitterkaartjes’ uitgedeeld door medewerkers van Stadswacht IJsselland en studenten van het Deltion College, waarop vermeld staat hoe u ons kunt bereiken op Twitter. Met deze campagne staat het thema, om met minder mensen meer blauw op straat te hebben, centraal.
Mocht u meer informatie wensen te ontvangen omtrent het volgen van Stadswacht IJsselland via Twitter, dan kunt u contact opnemen met mevrouw S. Hof op telefoonnummer 038 421 17 91 of via e-mail s.hof@stadswachtijsselland.nl .
De titel,
komt niet echt overeen met de inhoud,
Is er een stagiair bezig geweest met de titel, of wordt er door de betreffende persvoorlichter geprobeerd écht iets met de titel te zeggen? Kan iemand mij dit uitleggen?
Zoals de titel nu is, ziet het ernaar uit dat de verantwoordelijke zich voor een herhalingscurcus ‘persberichten schrijven’ mag opgeven.
Mij lijkt het dat de politie door de bezuiniging minder blauw kan inzetten op straat omdat ze er geen mensen bijkrijgen.Nou ik moet zeggen dat het beeld daarvan op straat niet zal veranderen want zag al zelden blauw op de straat in de buitenwijken.Als ze de agenten die aan de rand van de stad auto,s staan te scannen op de snelheden eens in de wijken controle,s laten uitvoeren met het oog op de bestrijding van de criminaliteit dan kunnen die cijfers ook omlaag .Er gebeuren dagelijks in nederland zoveel nare dingen op straat in de wijken wat je leest maar ziet zelden een agent op zijn fiets door de wijk crontoleren zoals vroeger.
@peppie
niet meer met z,n 2e maar alleen lopen ze hun rondjes straks
8)gr.. kokkie;)
Wat ze bedoelen is simpel: door inzet van moderne technologie heb je minder mensen nodig om toch “meer blauw op straat” te krijgen. Dus met minder mensen wordt hetzelfde bereikt.
Ik vind hem ook wat vreemd overkomen hoor.
Waarom kunnen we niet wat bezuinigen op ontwikkelingshulp en hier in Nederland gewoon weer wat meer mensen inzetten om te surveilleren?
Als je ziet hoeveel miljarden organisaties als Unicef van onze regering (ons dus) krijgen!
Plantje…
ikke ikke ikke en de rest kan stikke…
* misdaadcijfers laten al jaren een dalende lijn zien…
* in Afrika heeft men steeds meer honger met de stijging van voedselprijzen.
In een ander bericht geef je aan, dat het aantal overvallen juist gestegen is…
We moeten denk ik niet doen alsof we niets doen voor de mensen in Afrika enz. Bovendien mag de manier waarop best getoetst worden… Het “teach a man to fish” principe lijkt me de belangrijkste hulp!
Prima als ze aan de veiligheid werken en meer blauw op straat hebben (in plaats van binnen), maar ligt er wel een beetje aan wat ze doen.
Zag vorige week dat een postbode (bezorgend verkeer) in de binnenstad een bekeuring kreeg ; laten ze zich nuttiger maken dan dit geneuzel…