Dolly Parton zingt sterren van de hemel in Zwolle

Foto van auteur

61 jaren ‘jong’ een nog steeds loepzuivere stem en ruim 6000 fans uit heel Nederland en ver daar buiten die waanzinnig uit hun dak gingen. Dolly Parton gaf in Zwolle een wereldse show weg. Uiteraard was Weblog Zwolle aanwezig !!

Zondagavond trad Dolly Parton op in Zwolle om een éénnmalig concert te geven in Nederland tijdens haar World Tour 2007 Europe. Het was ruim 30 jaar geleden dat de wereldster in Nederland voor het laatst een concert gaf. Hits als 9 to 5, Jolene en I Will Always Love You klonken vanavond loepzuiver in de oren. Dat er op de zwarte markt astronomische bedragen voor tickets zijn betaald maakte de echte fans niet uit.


Dolly Parton World tour 2007

 

Dolly Parton werd geboren in 1946 als vierde van 12 kinderen en is bekend als Country & Western zangeres. Haar ’trademark’ is haar grote boezem, hoewel ze niet als dom blondje gepresenteerd wil worden. Voor de serie “9 to 5” bleef ze de door haar geschreven titelsong zingen, maar haar zus Rachel Dennison nam haar rol uit de film over. Parton heeft haar autobiografie geschreven, maar daarnaast ook een kinderboek. In 1985 ging haar themapark Dollywood open in Tennessee (country & western). Ze heeft een eigen productiemaatschappij SANDOLLAR.

Prijzen

Grammy voor platen Here you come again/1979 (best song) en Nine to Five/1982 (best song; best female vocal). Totaal 4 grammy’s in bezit.
Country Music Association Award 1968, 1970, 1971, 1975, 1976, 1978

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

72 gedachten over “Dolly Parton zingt sterren van de hemel in Zwolle”

 1. Hej Pedro! was je er ook?!

  Ik kom er net vandaan en als publiek vond ik het GEWELDIG!!! Echt mega goed!

  Maar inderdaad, Zwolle was er niet echt op voorbreid (euhh sorry dyslect) en wilde groots voordoen denk ik en daarom de lokale pers liever niet zagen?! Blijft dan soms toch een proviciaals stadje…

 2. Uit het zeeuwse tholen een reactie op het optreden van dolly. Het was zeker na de pauze vuurwerk. Ben dolblij dat we op de valreep vrijdag nog kaarten konden bemachtigen. Had het niet willen missen.
  Ik vond haar geweldig zo zuiver als ze live zingt. Heb heerlijk mee gezongen en me uitgeleefd. Thanks dolly for a great evening.

 3. Het was ‘one’s in a lifetime’!
  Ongekend goed! Wie kan dat nog…precies z?³ zingen alsof je een CDtje draait! Geen valse noot, alles net zo zuiver…Fantastisch!
  Dolly bedankt!

 4. Dolly Rocks!

  Echt een geweldig concert! Wat een stem en dat op die leeftijd! Inderdaad loepzuiver, en iedereen kan zeggen wat ie wil maar Dolly is gewoon een lekker wijf van 61! Tuurlijk’t is helemaal naturel, maar daar windt ze zelf ook helemaal geen doekjes om… en dat maakt haar nou juist zo echt.

  Ik moet zeggen de kneuterigheid van de Ijsselhallen heeft zelfs enigsinds bijgedragen aan de sfeer, alleen jammer dat met name voor de pauze het geluid zo verdomt slecht was…..

  Sinds gister ben ik pas echt fan, Dolly bedankt!

 5. Een fantastisch avond met Dolly was het. Ondanks het feit dat we (te) ver van het podium afzaten, hebben we genoten.
  Uiteraard kunt u via Nashville FM (het enige nederlandse 24/7 country station via internet nashvillefm.eu en CAIWAY kabelnet) regelmatig Dolly langs horen komen.
  ===============
  Verslag op nashvillefm:
  Zondag hebben we genoten van een bijna 2 uur durend concert van Dolly Parton in de IJsselhallen in Zwolle. Dolly trad op met een 8-mans band en 3 backing singers en opende haar optreden mooi op tijd met “Baby, Iâ????m Burning” waarna een groot aantal nummers volgden waaronder: “Thank God, Iâ????m A Country Girl”, “My Tennessee Mountain Home”, “Jolene”, “I Will Always Love You”, “Those Were The Days”, “Train Train”, “Coat Of Many Colors”, “Islands In The Stream”, “9 to 5”, “Turn Turn Turn”, “Me And Bobby McGee”, “I Dream About Elvis”, “Here You Come Again” en “Starting Over Again”. Als toegift zong Dolly “Imagine” en “Heâ????s Alive”. Minpuntje voor de pauze was dat het geluid van de verbindende teksten die Dolly sprak gestoord werd door een zware brom, na de pauze was dit probleem gelukkig verholpen. Al met al een unieke gebeurtenis waarvan zoâ????n 5000 country liefhebbers genoten hebben.

  In het Algemeen Dagblad en de Telegraaf staat een recensie van het concert, zie http://www.algemeendagblad.nl en http://www.detelegraaf.nl

  Op de weblog Zwolle https://www.weblogzwolle.nl/content/view/2121/1/ vindt u een aantal mooie fotoâ????s van het optreden.

  Ook via Dollyâ????s eigen nieuwskrant wordt u op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen rond Dolly, zie http://www.dollymania.net

 6. Kenners hoorden nog maar een paar echt mooie nummers. De zaal moest opgezweept met poppy hits als 9to5 en het tenenkrommende ‘I will allways love you’. Slachtoffer van die drang tot het bouwen van een feestje werden de echt mooie werkjes van haar laatste CD’s, met akoestische uitvoeringen van rauwe bluegrass pareltjes. Wie dacht dat Dolly met ‘Halos and Horns’ en ‘Little Sparrow’ het juiste pad gevonden had kwam bedrogen uit. ’thank God I’m a country girl’ was het absolute dieptepunt. Gelukkig deed ze een fenomenale ‘Little Sparrow’ direct daarna. Maakte veel goed.

 7. Dolly was gewoon weg “Amazing”.. ik kwam helemaal uit Aruba alleen voor deze concert (6 dagen alleen) en het was helemaal de moeite waard! Ook de souveniers waren leuk, ik had van alles gekocht (waaronder een mooie roze Dolly country hoed 😉 ) Ze was echt heel erg mooi en ze zong zo goed!! Ik wou dat ze weer vandaag optrad!! Ik vond ‘Little Sparrow’ zo mooi.. en ik vond ‘I dreamed of Elvis’ grappig!! En bij ‘Those Were The Days’ zang was iedereen mee aan het zingen, dat was zo leuk!!
  And I can go on and on and on.. hihi.. maar in het kort: FANTASTISCH!! 😀

 8. jammer dat ’n door mojo georganiseerd, rookvrij, zit en beeld en geluid concert verziekt wordt door steeds weer gaan staan publiek en veel registatie via gsm.
  wij hebben voor ons dure geld vrijwel niets gezien. ’n vervelende storing in het geluid voor de pauze die voor die tijd opgelost was. na de pauze niets meer mee gekregen want we zijn naar huis. (gem. bergen op zoom) gegaan. 2.5 uur later veel geld kwijt en met de pest in ons lijf naar bed gegaan.
  MOJO hoort nog van ons!

 9. uit kwaadheid heb ik bijreactie vanuit bergen op zoom vergeten tussen de tekst beeld en geluid OPNAME VERBODEN, te vermelden.

  martin “chamook”

 10. Nou het ConCert was gewoOn echt Super
  Ben Opgegroeid met deze muziiek ben nu 15 en kan vol trots aan iedereen vertellen dat IK dolly Parton heb gezien 😀
  xx Ginger

 11. Het was in een woord een geweldig Dolly concert, ik en mijn man hadden het voor geen geld willen missen en hoewel wij helemaal achterin hadden gezeten hadden wij alles goed kunnen zien (tribune) en horen.
  Hier kunnen we dus jaren op teren.

 12. Wij vonden dit een geweldige show, alleen vonden we het jammer dat er geen video wall was, maar verder hebben we echt genoten van dit concert. Als ze volgend jaar weer zou komen gaan we natuurlijk weer!!!! Ijsselhallen bedankt voor dit GEWELDIGE concert!!!!!!!!!!!

 13. Martin en Joke, doe aub niet zo zielig! Als er een keus was tussen zit of staanplaats, had ik de staanplaats genomen, moet ik nu MOJO aan gaan klagen!? Doe niet zo triest! 4998 fans hebben genoten!
  En natuurlijk wordt er ‘oogluikend’ toegestaan, dat er foto’s werden gemaakt..voor de echte fans was dit ‘one’s in a lifetime’!
  Volgende keer vragen jullie of je lijm op de stoelen mag smeren..en neem gewoon je fotocamera mee!

 14. Wat was ze mooi, en wat zong ze geweldig! Wij hebben echt de avond van ons leven gehad. Lekker voor in de zaal gezeten, Geweldig T-shirt gekocht, fotootje gemaakt met mn mobieltje, lekker staan klappen en meezingen. Kortom top avond. Sorry Martin en Joke, maar ook jullie hadden er van kunnen genieten, die 1 x in 30 jaar tijd!!

  Vr gr de Dolle dames A’dam

 15. Fans vinden alles goed, wat er ook gebeurt. Ik kijk er wat afstandelijker naar: een Dolly die Lennon, Birds, Joplin zingt, dat kan natuurlijk niet. En een nep Elvis? Het moet niet gekker worden.
  Ze heeft zelf prima materiaal. Dat had ze moeten laten horen.
  En die zaal was echt bagger. Geen reet gezien -zitten staan- zitten staan- geen videowall. De Ijsselhallen hebben zich bijzonder slecht verkocht zondagavond. Voor zestig euro naar een ‘postzegel’ kijken is geen pretje.

 16. Beetje sneue reactie van je. Als je naar Dolly gaat weet je toch dat ze 9 To 5 en Jolene doet? Maar ja. Jij bent zeker zo’n Kink FM-luisteraar / Plato cd-koper die even moet laten merken dat ie het wat minder bekende werk van Dolly in de kast heeft. Overigens was het ?©chte dieptepunt dat liedje met die nep-Elvis. Valt me tegen dat je dat niet noemt.

 17. Helemaal geweldig was het concert van Dolly Parton. Wij zaten op rij 14 en konden het heel goed zien. Wat kan die vrouw zingen!!!
  Ook complimenten voor de mensen van de IJsselhallen. Vele fans wilden naar voren lopen (in ons gangpad) om daar te staan zingen dansen en kijken. Heel begrijpelijk maar heel vervelend voor ons en de anderen die daar een plaatsje hadden. De beveiliging zorgde er regelmatig voor dat de mensen terug gingen.
  Het decor ( met een simpel gordijn voor de opening) zag er wat goedkoop uit voor zo’n wereldster maar haar stem en die van de backings was fenomenaal. Haar stem ging bij tijd en wijlen door merg en been. Het hoogtepunt van de avond was de accapella versie van little sparrow van haar gelijknamige album uit 2001. Gelukkig heb ik hiervan een stukje kunnen opnemen op mijn mobiele telefoon. Ik hoop dat iemand het hele Zwolle concert heeft opgenomen want dan houd ik mij aanbevolen.
  Volgens mij waren er veel Belgen en Amerikanen, veel potten en homo’s (waaronder Gordon en Hans Klok en Marc Marie Huijbregts). Verder heb ik een soort van Winnetoe gezien, wat country Wilma’s en doktersvrouwen. Ook “Claire” uit Gooise vrouwen was er met een vriendin. Heel gem?ªleerd dus.

  Al met al een top avond voor ZOLLYWOOD

 18. Jammer dat sommige mensen een oordeel als “oma”, “barbiepop”, “liever jonger” hebben, dit zijn waarschijnlijk lui die niet van dit genre muziek houden. Zoals Dolly live song in Zwolle kunnen weinig “artiesten”, zo zuiver, puur en zonder valse noot. WERKELIJK GEWELDIG. Maar ja sommige mensen houden van de alledaagse artiesten die vaak niet live kunnen zingen en het moeten hebben van een heel groot mengpaneel om hun stem op te waarderen.

 19. geweldig in 1 woord gezecht.
  wat heeft ze een stem zeg.
  ik heb echt genoten en ja haar stem gaat echt door merg en been geweldig.
  wij zaten achterin maar ik kan maar 1 ding zeggen in ben zo blij dat ik er bij was.
  ze weet me altijd te raken met haar mooie liedjes.

 20. Het was een topshow, heb genoten, maar had dan niemand in de gaten dat verreweg de meeste nummers playback waren? Ik wist dit van te voren, dus ik heb me er niet aan gestoord.

 21. Hier heb ik al 30 jaar op gewacht, en ik was ontzettend blij kaartjes te hebben bemachtigt. Helaas zit ik in een rolstoel en de rolstoelplaatsen waren rechts en links vooraan. Ik dacht een mooie plaats te hebben bemachtigt totdat iedereen ging staan, en ik niks meer zag. Jammer dat men de rolstoelers niet gewoon helemaal vooraan heeft neergezet zodat ze niet tegen de ruggen van anderen aan hoeven te kijken,want rolstoelers gaan niet staan. Ook jammer dat er geen scherm was, maar ik heb genoten van Dolly’s loepzuivere stem, en daar gaat het tenslotte toch ook om. 61 jaar en dan nog zingen als een nachtegaal. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die dit op 61 jarige leeftijd doen. Sommige reacties hier vind ik een beetje erg , het gaat toch uiteindelijk om de stem, het liedje, en hoe het gebracht word. In een woord geweldig, recht uit het hart gezongen waardoor ik regelmatig kippevel en natte ogen kreeg. Als ze nog 10 concerten zou doen zou ik naar alle concerten gaan zo geweldig vond ik het. En mensen die commentaar geven op de keuze van de liedjes zijn volgens mij niet bekend met de cd Those where the days waarop ze liedjes zingt van overleden artiesten, en daar hoort helaas ook John Denver bij (Thank God I’m a Country-boy/girl).

  Dolly I think you are the greatest singer and songwriter in the world, and I loved to hear you sing. It is a shame I couldn’t see you as good as I wished to. But I hope you’ll come back real soon, on a better location and with a big screen. Dolly I thank you for singing like a nightingale. I realy love you’re songs and you’re voice, and I am happy you came to the Netherlands after 30 years of waiting. Please come back real soon.

 22. dolly was geweldig, daar was niets van te zeggen……
  maar ?©?©n ding was super slecht en dat was de organisatie !!!
  slecht podium niet in de midden van de zaal geplaatst,
  niet hoog genoeg, zodat alle mensen konden zien, erg jammer want het was een zit…..concert voor maar liefst 62 euro
  en de helft heeft weinig of niets kunnen zien.
  dan maar niet te spreken over de verlichting, mocht ook niets kosten,
  30 lampen ff snel op gehangen, 2 langwerpige boxen voor de hele zaal,
  dus het geluid was halverwege de zaal niet meer op z’n best kan ik zeggen.
  mijn vriendin zat in een rolstoel op de 4e rij, dus tamelijk vooraan, maar ze kon de helft van het podium niet zien, en dat dan allemaal voor 62 euro, als ik eerlijk mag zeggen vindt ik het schandalig dat dat zo verkocht mag worden !!!
  ik ben naar het concert geweest van marco borsato in de arnhem, en de kaartjes waren daar lang niet zo duur, en daar kon je echt spreken van een echt concert, een goed podium met verlichting, en een flesje drinken ook nog betaalbaar….. want dat was hier ook nog eens 4 euro, voor een cola of een flesje sinas of water.
  dus een volgende keer naar de ijsselhallen…… nee bedankt.

 23. Ik heb geluisterd naar het nummer Little Sparrow,ik was niet echt onder de indruk.
  Sterker nog ik was blij dat het afgelopen was. ;D

 24. Als Dolly en Country-fan waren wij ook in Zwolle, toen ik in oktober hoorde dat ze kwam, moest ik er natuurlijk heen, dit was mijn kans.
  Voor de pauze vonden we waardeloos, bovendien was het geluid slecht en het was bloedheet in de IJsselhallen.
  Ik wilde echter niets missen en haar optreden na de pauze maakte alles goed.

 25. Jaren naar uitgezien om Dolly parton live te zien. Wat een fantastische stem heeft zij. Enkele minpunten zoals de brom in het geluid en vele mensen die naar voren schoven en het uitzicht belemmerden nam ik graag voor lief. Of Elvis imitatie goed of fout was laat ik aan ieders smaak over, je kunt het toch niet iedereen naar het zin maken.
  Maar ….. wat een constatering dat zo’n wereldster in een zaaltje optreedt zoals de IJselhal. Joling, Froger tesamen met die andere smurf Gordon (ook aanwezig) krijgen de Arena meermaals vol en Dolly Parton moet het in Zwolle doen. Wat een aanfluiting eigenlijk voor haar om een een kippehok te zingen. Het is niet anders. Ik ben blij dat ik haar live heb gezien en ik neem de “minpunten”graag voor lief. Ze zal vast en zeker nooit meer optreden in Nederland en gelijk heeft ze.
  Het is haar echt onwaardig en – als het waar is – dat in 2 uur alles was uitverkocht dan hadden ze (MOJO) toch zeker ook wel de Ahoy volgekregen ipv van Zwolle (gelukkig heb ik Navigatie in de auto anders had ik Zwolle nooit gevonden). How do you say it?? zwoelle??, Zwooleen, Swollen??
  ==================
  Note:
  Het concert MOEST op 18 maart 2007 in NL plaatsvinden. Amsterdam en Rotterdam zaten al vol. Toen werd het Zwolle !
  Weblog Zwolle

 26. @aart. sommige mensen zijn zo idolaat van iemand dat ze ziende blind en horende doof zijn. ik heb net gekeken op yuotube en het enige wat as ik hoor is 80 x little sparrow gekrijs in 5 minuten. een tekst van laag nivo. deze botox en plastic chirurgie “zangeres” staat ook niet voor niks in een voormalige veemarkthal te “zingen”.

 27. Ik (en mijn familie) vonden het echt GEWELDIG! wat kan die vrouw zingen, ben er nu nog van onder de indruk, vooral het nummer the grass is blue (van Norah Jones). Wij zaten helemaal achterin, maar we waren erbij!!! Respect voor Dolly!

 28. voor Anne, hoezo denk je dat the grass is blue van Norah jones is? Dolly heeft ook deze zelf geschreven hoor 😉 kijk maar eens op haar site.

 29. Ik zoek de man die gisteren naast mij zat in de rolstoel met de fotocamera. Ik zat ook in de rolstoel, neem a.u.b contact met mij op,mijn foto’s zijn niet gelukt helaas, te ver weg en heel onduidelijk.

 30. In een woord prachtig!!!
  De mensen vonden het prachtig, en daar komen de fans voor om Dolly te zien al is het maar een klein stipje. Een fenomenaal stemgeluid, laten andere dat maar eens doen als ze 61 jaar jong zijn :- :-
  Ik ken geen andere zangeres of zanger die dit niveau vol kan houden. En in Nashville kom je er echt niet als je HET niet meer kunt. Maar na al die jaren staat ze er nog steeds en ik mag wel zeggen rotsvast en vol zelfvertrouwen in haarzelf ?©n haar fans. Die dus inderdaad regelmatig overeind kwamen en haar de eer bewezen die deze diva verdiend. Zelf zaten we op rij 26 en dus regelmatig in de kou maar echt koud hebben we het niet gehad omdat ook wij overeind kwamen en uit volle borst meezongen. Er werd niet een nummer gezongen dat ik niet kende. Heerlijk. Oke de organisatie was niet al te best en als Dolly daar zelf al iets van heeft gemerkt heeft ze dat haar publiek niet laten merken. Dat is nu het verschil tussen een diva en een zeurpiet die overal wat over te mekkeren heeft.
  Well done Dolly and please come back because the people who realy care will be there, wherever you decide to sing. We don’t care, We’ll just be there.
  Because we had the time of our life and we love you just the way you are.
  Mark en Tine

 31. Ik ben zelf geen fan van Dolly, maar kan het enthousiastme van de fans helemaal voelen. Ook ik ben er zo eentje die naar Amerika ging om van mijn favoriet een concert te bezoeken en passant nog even de musical Lion King mee te pikken in New York. Het is zo leuk om je idool in het ‘echie’ te zien. Helemaal top!!!

 32. Margarita Mckay, Ja Dolly was Okee ,maar die stomme orginisatie ,het begon al met de prijs voor je auto 8 euro net normaal ,en dan hoe alles op gebouwd was , Dom Dom, ,Het podium zaje niet eens , Er waren niet eens Grote Beeldt schermen links en rechts,waar je het goed zo moeten kunnen volgen, Ik was eens in Drachten in de Betel kerk ,met een Country Optreden ,daar was echt alles aanwezig ,aleen Geen Dolly,en daar is een super Instalatie, Maar wel Hoge Klasse zonder dat je met je Auto en de dranjes Geplukt wordt, Jammer want ik zag de Country Zangeres nog wandelen , wat zou zei gedacht hebben? Maar daar had ik wel een hele goede herinnering van in 2006, Bij Pastor Bottenblij, Daar was dolly ook welkom ,en was er meer Klasse voor haar en haar Fans,Als ik dit geweten had had ik wel een D.V.D. gekocht, dat was beter,en Luxer, Maar Dolly jij was Goed ,Ik hoop dat je nog veel mensen Gelukkig kan maken met je Muziek. God Bless you ,and so do I, Margarita- Mckay.

 33. Siero- Het gaat er niet om of je idolaat van iemand bent.
  Ieder heeft recht op een eigen mening, als je niet van dit genre muziek houd en dan naar een filmpje (kwaliteit ?? ) op Utube ga kijken heb je al een mening. Als ik ergens niet van hou kijk ik ook niet naar een filmpje daarvan. Als je de reacties op de weblog bekijk zijn de meeste mensen wel positief over de zang van Dolly ( want daar gaat het toch om ), de organisatie was waardeloos.
  Ik ben 30 jaar geleden ook naar Dolly geweest in Den Haag en daar was het heel goed georganiseert. Zo zuiver en puur als Dolly nu zingt deed ze ook 30 jaar terug en dat kan je toch van weinig artiesten zeggen. Maar nogmaals ieder heeft recht op zijn eigen mening. Voor mij en velen met mij was het een TOP CONCERT.

 34. Het was playback, mensen! PLAYBACK! Hebben jullie dat nou ?©cht niet gezien / gehoord? Ik zat bijna vooraan en daar was het pijnlijk duidelijk: geen aangespannen nek bij hoge / harde uithalen en dat de veelgenoemde brom in het geluid alleen in haar praatjes tussendoor zat zegt ook wel genoeg (vooral voor de pauze was har spraak heel zacht en als er dan weer een liedje begon was de brom weg en was de stem ineens weer heel hard en zuiver). Ik denk dat dat ook meteen verklaart waarmo er geen grote videoschermen waren. Jammer dat iedereen zich zo in de maling heeft laten nemen. Voor ruim zestig Euro.

 35. @ john

  Het is Zwolle

  Z W O dubbel L breng die E in het spel!!

  ZWOLLE!!

  Je weet wel van Herman Brood, Erben Wennewars etc etc

 36. Nou Harry, ik weet zeker dat je het helemaal mis hebt, en er geen verstand van hebt. Toen ze op kwam en voor het eerst iets zei dacht ik nog oei oei als dat maar goed gaat, omdat ik kon horen dat haar stem vermoeider klonk dan ik normaal van haar gewend ben met iets van heesheid erin. Ze zong gewoon life, en dat weet ik doordat je als je alle liedjes kent ( zoals ik ) en ze meezingt dat het net even anders is als de orginele recorded versie. Als je goed luisterde kon je haar ademhaling horen en tegelijk zien. Ik zat ook vooraan. Als je echt nog gelooft dat het playback was moet je maar eens naar haar laatste life cd luisteren ( Live and Well ) dan weet je dat het echt life was.

 37. HARRIE BAKKER heeft duidelijk geen verstand van zaken…. In gesproken stukken wordt altijd het effect wat tijdens de zang op de stem zit weggedraaid. Waarom? Omdat tijdens gezongen nummers een “droge” stem niet mooi is. Daar hoort een echo op. In de gesproken stukken is zo’n echo dan juist erg irritant. In de omschakelijk is het blijkbaar niet helemaal goed gegaan. En verder……. Ik zat ook vooraan en ik weet het zeker: Het was Live. Sommige dingen die ze zong waren acapella, andere stukken begonnen met zang. Die dingen zijn niet te playbacken.

  Helaas HARRIE!!! Ik heb een topavond gehad en de 72 euro was het dubbel en dwars waard.

  SIERO……. Jij kunt duidelijk een stuk perfect gezongen acapella muziek niet waarderen. Luister nog maar eens heel goed dan hoor je dat Dolly op eenzame hoogte staat.

  En MARTIN EN JOKE…….. Ja, je hebt mensen die altijd wat te zeuren hebben. Als je beter geluisterd had dan had je niet met zo’n kater in bed hoeven liggen. Dom dom dom……

  De organisatie? Tja die kon beter.

  Het geluid? Nou voor een enorme klankkast als de IJsselhal klonk het erg goed. Ik ben in de kuip geweest, in de Arena, De jaarbeurs, Ahoy, noem maar op en ik heb heel vaak een slecht geluid gehoord. Dit was gewoon goed.
  Wat betreft de grootte van de zaal…….. Mensen die zeggen dat het Dolly onwaardig is om in een kleine zaal te staan snappen het ook niet helemaal. Het liefste zie ik haar in een zaal met een paar honderd mensen, maar dat zit er niet in. Ik vond dit groot zat. Het enige waar ik het mee eens ben is het gebrek aan video-walls. Maar wie ben ik om daar over te zeuren?

 38. Het was wel playback. Zowel Volkskrant als Telegraaf noemen het in hun recensies. Sterker nog: in 2004 heeft Dolly het ZELF bevestigd aan de grootste Dolly site die er is: dollymania.

  Oct. 19:
  Dolly Responds To Lip-Synch Charges
  Those who read the site regularly know that there have been a slew of conflicting fan reports and (somewhat hostile) Letters To The Webmaster over apparent lip-synching at the “Hello I’m Dolly” Tour concerts. Dolly confirmed on Monday that some of the songs are pre-recorded but, contrary to some fan assertions, some of the show is performed live. “Yes, there are portions of the songs in the show that are pre-recorded,” she told Dollymania. “I tell you that at the beginning of the show when I say, ‘If you notice some enhancement or doctoring in the show, it’s not to fool or trick anyone. It’s an effort to entertain by being able to have a bigger production and, hopefully, a better sound.'” Dolly declined to specify which numbers are live and which ones lip-synched, but she added: “Just know that it’s all Dolly, by golly,” and asked fans to enjoy the show, as they are the reason she is back on the road. “I’m doing it for you,” she said. Thanks, Dolly!

  Ik zie geen reden om aan te nemen dat ze nu ook niet wederom heeft geplaybackt bij veel liedjes. Die site zegt het…. Dolly zegt het… de kranten zeggen het… en ik heb het ook zelf gehoord en gezien.

  Maar het was toch een topshow! Waarom accepteren sommige fans niet de waarheid als het gaat om playback?

 39. Mijn vriend en ik waren er ook. We hebben een topavond gehad. Wij hadden goede plaatsen in het Pvak en de sfeer was heel gezellig. Bij haar nummers: coat of many colours en Jolene kregen we natuurlijk even kippenvel maar verder was het vooral gezellig.
  Het decor was ook heel sfeervol. En door al haar persoonlijke verhalen tussen de nummers door leek het bijna alsof je bij haar op visite was. Jammer van de brom als bijgeluid tijdens haar praten maar dat was gelukkig na de pauze verholpen.
  Mooie foto’s!!

 40. Ben een groot fan van Dolly Parton, maar dit was pure nep.
  Het geluid van de band klonk hol, als Dolly wat zei was het niet horen (continue hinderlijk gezoem) maar als ze zong werd alles anders. Dan werd het geuiod van haar stem opeens kraakhelder.
  Tijdens ‘My Tennessee Mountain Home’ dacht ik al, dit klopt van geen kant. En dat vermoeden werd alleen maar sterker. De moderne techniek staat voor niets maar dit was absoluut onmogelijk. Heb honderden popconcerten gezien maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Misschien dat ze een paar nummers wel zong, maar het overgrote deel was fake! Oftwel pure oplichterij!

 41. Als je geen fan bent: ga dan in het vervolg ook niet meer! Heb je ook niks te zeiken! Elke echte fan zal beamen dat dit een geweldig concert was, playback of niet! Madonna is 20 jaar of zo jonger en playbackt ook! Organisatie was knudde, vooral de beveiliging, overal mocht gerookt worden, werd niks van gezegd. Ook niet door Dolly! inderdaad GEEN DIVA zoals de zeikers hier in ons land die niet optreden als ze maar denken dat ze een koutje hebben of een sigaretje ruiken, die snobs met hun allures!
  DOLLY RULES! zeker voor ons echte fans die netjes op hun plaats blijven ookal moeten we erg plassen en die niet zoals sommigen mensen, continu op en neer blijven lopen. Why in godsname! als je zo’n enorme fan bent, dan zit je met open mond, te staren naar het podium om maar geen moment te missen! TOCH?
  En ,by the way, het nummer dat door niemand genoemd word, en bijna niemand kent, heet: These old Bones, perfect gezongen, zeker geen playback!!
  groetjes, echte Dolly-fans van Souke uit Leur

 42. Tjonge jonge, als al die zeikerds die het niks vonden gewoon thuis blijven voortaan! Als je wilt is er altijd wel wat aan te merken en inderdaad die brom was irritant en de prijzen voor parkeren en drinken waren absurd hoog, maar buiten dat was het een TOPAVOND van begin tot eind. Hopelijk komt ze snel weer deze kant uit. Ik zal er dan zeker weer bijzijn!

 43. Thanks dolly for a great evening.

  Ze was gewoon weg super wat een stem nog beter dan haar cd zou je bijna zeggen, Wij zijn met drie personnen geweest en hebben een super avond gehad.
  Wij zatten helemaal vooraan.
  Ook al was het bromgeluid voor de pauze er en na de pauze was die weg.
  Helemaal super was het nummer ‘Little Sparrow’ de stilte wau.
  Zo zuiver en puur als Dolly nu nog zingt.
  IK ben al vanaf mijn 8 jaar fan en nu 44 jaar gewoon weg super avond.
  Ga eens goed na denken over een goede site voor haar die heb je helaas geen in Nederland.

  Groetjes Huub

 44. Fijn voor Dolly, om te zien dat er nog zoveel kritiekloze fans zich slaafs laten foppen met een nepconcert. Ik hoopte op een mooi avondje bluegrass, ’t werd een goedkope gladde Amerikaanse Disneyshow. Maar goed, ’t volk ging uit z’n dak, dus Dolly had de juiste keus gemaakt, blijkbaar.

  Jacco (maar laat d’r dan ook kappen met platen als Halos and Horns of Little Sparrow)

 45. Uit de Volkskrant van vandaag:

  Dolly Parton heeft dus echt geplaybackt?

  â??˽Ja. Een deel van het publiek in de Zwolse IJsselhallen had dat door: er werd gemord. Een ander deel weigerde het te aanvaarden. In Amerika zorgde de â??˽Hello, Iâ????m Dollyâ????-tour al in 2004 voor enige opschudding. Verhalen in de kranten over het playbacken van Dolly, werden door Parton uiteindelijk beantwoord met een lipsync statement, dat werd afgedrukt op de grootste fansite voor Dolly Parton, Dollymania: â??˽Ja, delen van de liedjes zijn vooraf opgenomenâ????, schreef ze. Welke gedeelten, en of er wel gedeelten waren die ze zelf zong, dat wilde ze niet kwijt. â??˽Maar ik ben nog steeds Dolly by golly.â???? Organisator Mojo zegt dat ?¡ls Parton heeft geplaybackt, dat bij hen niet bekend was.

  Meer op:

  http://www.volkskrant.nl/kunst/article408324.ece/
  en

  http://www.volkskrant.nl/kunst/article408311.ece/

 46. Dolly, thank you for the great evening, and when you come back i’ll be there. I just loved to see you live for the first time in my life. It doesn’t matter to me that not all the songs you sang were live. I just love you and hope to see you again real soon. I am a very big fan since the last time you came to Holland and I pray you do come back as you prommised on stage. With love and deep respect from Julia. 🙂

 47. Jemig, wat schaam ik me voor sommige mensen.

  Waarom weglopen bij een concert waar je zoveel geld voor hebt betaald?
  Waarom zoveel kritiek op de IJsselhallen? Of op MOJO? Of op Dolly?

  Van kritiek en mopperen word je oud en lelijk!

  De sfeer was geweldig, tenmiste, als je je een beetje kunt laten gaan.
  De liedjes waren goed en sommige perfect, de show was verder OK, maar niet mega professioneel. Gewoon intiem, een beetje zoals Dolly zelf.

  En ja, het was warm, er was een brom in het geluid, je kon Dolly niet zien omdat er geen videoschermen waren, niet alle liedjes waren bekende meezingers, er was geen toegift op het einde en soms dachten wij ook dat er een geluidsband speelde in plaats van live-zangt. Maar we hebben lekker op de stoelen staan dansen en springen en zingen, en ROKEN was wel toegestaan.

  Ik heb een leuke avond gehad!

 48. IK snap nu wel waarom Dolly Parton 30 jaar heeft gewacht om hier weer eens een concert te geven. Hier in Nederland is het nooit goed, en er word altijd maar gezeurd, zelfs over de kleine dingetjes. Wees blij dat Dolly de moeite neemt om hier ook een concert te geven!!! Voor het zelfde geld slaat ze Nederland gewoon over, en had niemand van dit prachtige concert kunnen genieten.

 49. Wat een gezeik hoor ik hier.Het concert was in ?©?©n woord geweldig.Mijn dochter en ik hebben genoten.Er was alleen 1 min puntje maar dat lag aan aan de Ijsslhallen zelf.Volgens internet zou de je om 5 uur naar binnen mogen.Maar dat bleek dus 6 uur te zijn.Die grietjes bij de kassa gaven als antwoord dat Dolly dat beslist had.(flauwekul) Wij hebben haar eens van h?©?©l dicht bij gezien met opnames bij Ivo Nie.En daar was ze geweldig en heel lief voor haar fans.

 50. Ik vond/vind dolly fantastisch!!!!!!
  Ik ben nog wel op zoek naar foto’s van na de pauze maar kan ze op het net niet vinden,weet iemand een adres??

 51. Jacco: Toch vreemd dat je denkt dat ze alleen haar bluegrassnummers gaat vertolken op een Europese tour… Ze heeft het merendeel van haar zingende levende namelijk gespendeerd aan country (dankzij wurgcontracten van Sony). Daar heeft ze natuurlijk de meeste van haar fans aan te danken. Ik vind het geweldig dat ze uiteindelijk heeft besloten om bij haar roots te blijven: bluegrass. Want ?©?©n ding is zeker, dat heeft ze met de paplepel ingegoten gekregen (heb je goed geluisterd naar haar familieverhalen? E?©n en al bluegrass en oldtime!). Ik ging ook naar het concert met de “hoop” dat ze alsjeblieft, ook al was het er maar ?©?©n, bluegrass zou zingen. En dat nummer kwam dan ook. Ik verwachtte echt niet dat ze alleen maar haar laatste bluegrass nummers zou doen, dat kan echt niet. De meeste mensen weten niet eens wat bluegrass is, in Nederland zijn er maar een handjevol die het kennen en spelen. Je kunt daarom ook niet verwachten dat ze alleen bluegrass speelt, hoe graag ik (en jij en dat andere handjevol) dat had gewild, want dat “verkoopt” dus niet. Wil je echte bluegrass zien en horen, dan moet je dus niet bij een concert van Dolly zijn. Althans niet hier in Europa. Maar dat had je van te voren kunnen weten. Trouwens, haar beste blugrassnummer is toch nog altijd “Steady as the rain”. Helaas niet gehoord, maar “Train, train” is een goede tweede.
  Ondanks dat ben ik blij dat ik het gezien heb, het is toch prachtig om zo’n vrouw te zien die het zo ver heeft geschopt? Doe dat maar eens na!

 52. Wij vonden het heeeeeeel leuk dat we mochten roken! Wij vonden de borsten van Dolly ook lekker groot en we hadden hele goeie plaatsen achterin de zaal (dan zie je alleen borsten, maar gelukkig was het geluid lekker hard, konden we toch nog luisteren en ROKEN!!! Biertje erbij, beetje meebrommen op de muziek – dat gebrom, dat waren wij dus).
  We love you Dolly!!!

 53. Mensen… Madonna, britney spears, justin timberlake en vele vele anderen playbacken het grootste gedeelte van hun show. Wat ik me afvraag is of de mensen die nu het hoogste woord hebben over hoe slecht het was dat ook vonden toen ze nog in Zwolle waren. Want volgens mij zijn we weer lekker nederlands bezig om ons geld terug te vragen voor een geweldige topavond.

  Ik heb in ieder geval zeeeeeer genoten playback of niet. Ik had gehoopt dat ze nog eens terug zou komen, maar ik denk dat wel duidelijk is waarom het 30 jaar heeft geduurd.

  Bedankt mensen voor het achteraf verpesten van een zeer geslaagde avond.

 54. Een enorme kater heb ik reeds na het lezen van vele negatieve reacties. Aanvankelijk verdedigde ik het idee dat Dolly praktisch alles zou hebben ge-playbackt. Ik moest en zou er alles over te weten komen en totale ontgoocheling is het resultaat. Helaas helaas zijn de kritieken terecht. Natuurlijk vond ik het meest opmerkelijk dat de brom in haar microfoon alleen te horen was terwijl ze tussen de nummers door met het publiek sprak. De brom verdween heel plotseling toen de muziek weer begon. En dan de stemverandering als ze begon te zingen. Onmogelijk. Na het zien van little sparrow op YouTube was werd dit nogmaals bevestigd. De haaltjes en lijntjes zijn identiek in alle opnames. De gouden vleugel werd niet echt bespeeld en ook de gitaar en mondharmonica en de fluit waren niet live gespeeld. Alleen de violist speelde naar mijn idee live en dat vind ik heel ernstig. Ik voel me enorm belazerd en het zoveelste heilige huisje is om. Iedereen die een beetje verder denkt zal uiteindelijk moeten onderkennen dat Dolly de boel heeft bedoezeld. Ik weet niet hoeveel mensen nog denken dat ze live heeft gezongen, maar het is zo duidelijk als het maar kan. Dat ik tot ver na het concert nog geloofde in haar professionaliteit is erg naief. Achteraf vallen veel opmerkelijke dingen van die avond helemaal op zijn plaats. De ruis, de stem, de perfectie, geen camera’s, de band die niet live speelde. De band die meeliep. Geen CD want die zou kunnen overslaan. Een ouderwetse tapemachine zal het wel zijn geweest. In de jaren 70 kwam iedereen er mee weg. Gelukkig zijn we tegenwoordig een stuk assertiever en hebben we zelfs zonder camera’s en lipsync-test deze facade kunnen ontmantelen. Ben je nog niet overtuigd? Neem dan in ieder geval de moeite om er achter te komen of het wel/niet zo is. Het antwoord staat in ieder geval veelvuldig beschreven op internet.

 55. Het is al bijna een week geleden en nog steeds geniet ik.Alleen het zicht was minder.Slechte organisatie .Ik sta liever twee uur dat ik wat zie dan zitten en weinig zien. wat mij ook irriteerd is dat de zogenaamde serieuze pers klagen dat ze geen foto’s konden maken vanwege de afstand .Laten ze eerst maar eerst even een normale recencie schrijven met de roddels .Vooral met die Gordon voorop.Ze draaien in Hilversum niet eens Dolly parton
  En die Gordon moet zijn waffel ook eens houdenover dat playbacken ,want als je die stem van hem hoort dan ik hoor ik de beerput borrelen.En als je die kop ziet dan zie je gelijk een dragqueen. Dat is eruit en is mijn mening.terug even naar zondag
  Dat was pas een show. Daar kunnen de huidige generatie (ni)X factor artiesten een puntje aan zuigen. Want daar waren zeker heel veel hoogtepunten .Vooral Coat of many colors.wat een versie.Little sparrow– kippevel. ik kan zo wel doorgaan.Ik hoop dat Dolly nog een keer komt ,maar dat zal wel niet meer gebeuren denk ik dank aan de mensen die altijd moeten zeiken
  Zaterdag as presenteer ik om 18:00 uur een uur lang Dolly Parton op de regionale zender Rickfm (Ook te beluisteren via rickfm.nl).

 56. Ik heb vanaf rij 21 een groot deel van het optreden met een sterke verrekijker bekeken. Ik had Dolly levensgroot in mijn vizier en het was prachtig, schitterend en overtuigend. Er was geen enkele aanwijzing voor playback, maar ik kan een moment gemist hebben. Waarschijnlijk is er nauwelijks geplaybacked want playback is voor iemand die zo gemakkelijk zingt een veel grotere opgave dan live te zingen. Staat iemand daar eigenlijk wel bij stil? Natuurlijk zie je weinig stress in de hals bij een zo grote stemcapaciteit. Ook bij live TV optredens van haar zie je daar weinig van.
  Ik heb genoten en zal deze avond nooit vergeten, ook al valt er m.i. hier en daar iets af te dingen (compressiebrom en repertoirekeuze na de pauze). Thank you Dolly and if you did some playback singing, please donâ????t do it the next time you visit us. We donâ????t need it. You donâ????t need it. Youâ????re wonderful as you are.

 57. wat en geluk voor al die gelukkige mensen.wij als Belgen hebben langs wettige weg onze kaarten 450 euro betaald en niets gezien.al en geluk dat Dolly maar 1 keer om de 30 jaar langs komt dan kunnen we goed sparen

 58. Over 20 jaar als er op TV wordt gesproken over de grootse showbiz-zwendel van de eeuw, kunnen wij zeggen:WIJ WAREN ERBIJ !!!!!!!

 59. Dan denk je als je zo’n optreden ziet., is dit echt???, of is het toch een gedeeltelijke play-back, we volgden haar een keer in Nashville en hier ook precies hetzelfde., te gelikt en dan vraag je je af, heeft dit nog wel iets te maken met de echte country roots??……groeten uit Nashville…, JohnJohnson

 60. Beetje laat met m’n reactie, maar het cosert was echt waanzinnig. Had het nooit willen missen .
  En al dat geklaag dat het nep was misschien nog een nieuwtje volgens mij waren haar haar en borsten ook nep …
  Zeikerts allemaal maar ja nederland zou nedeland niet zijn als er geklaagd werd toch ??

  Mij pakken ze deze avond nooit meer af ik had het iedergeval wel naar me zijn net als al die andere duizende fans.

  Dolly we love you !!!!
  Come back again !!

 61. Ik als dolly fan was er ook.
  En was super ik geniet altijd van haar show,s. Ik zou het wel leuk vinden om met andere dolly parton fans in contact te komen.

Reacties zijn gesloten.