Peuters beginnen de dag met spannende verhalen

Zwolle – Aandachtig luisterden de 25 kleintjes van Landstede Kinderopvang (locaties Nooterhof en Het Atelier) op 20 januari tijdens het Voorleesontbijt naar Kees Blokland, lid van het College van Bestuur van Landstede.

voorleesontbijt_landstede_dsc_5244bk_470.jpg
Eigen foto

Ook bij de peuterspeelzalen Dikkie Dik en Nijntje in Stadshagen werd er voorgelezen. Het Voorleesontbijt vond plaats in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Blokland las voor uit het boek ‘Fiet wil rennen’. “We hadden de speelhal van de locatie Nooterhof feestelijk aangekleed en kussens neergelegd zodat er een knusse hoek ontstond. Tijdens het voorlezen kregen de kinderen drinken en een mini-krentenbol. Daarna hebben we gezellig met z’n allen nagekletst”, vertelt assistent-leidinggevende Jessica Talen.  

Opa’s en oma’s

De peuterspeelzalen Dikkie Dik en Nijntje stonden een week lang in het teken van de avonturen van Nijntje, Dikkie Dik en Jip en Janneke. De verhalen werden verteld door opa’s, oma’s en papa’s en mama’s en twee speciale gasten. Assistent-leidinggevende Sjura Bergman: “Zo kwam Theo Geuijen, directeur Landstede Kinderopvang, op 19 januari naar de Oude Wetering om de kinderen van Nijntje voor te lezen uit ‘Kikker is bang’. Twee dagen later was het de beurt aan Thomas van der Staak, directeur Sport & Bewegen, om de peuters van Dikkie Dik aan de Ingelandhof een spannend verhaal te vertellen.” Na het voorlezen werd er samen met de peuters ontbeten.  

Nationale Voorleesdagen
Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Daarom zijn er elk jaar de Nationale Voorleesdagen op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen. Ook bibliotheken en boekhandels organiseren in deze periode activiteiten rond voorlezen. De dagen, die altijd beginnen met een Voorleesontbijt, hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Dit jaar vonden de Nationale Voorleesdagen plaats van 19 t/m 29 januari.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)