Inauguratie Jan Hoogland als lector aan de GH

Zwolle – ‘Zorg en welzijn moeten menselijker’ Prof. dr. Jan Hoogland wordt op donderdag 27 januari geïnstalleerd als lector Samenlevingsvraagstukken aan de Gereformeerde Hogeschool (GH) te Zwolle.

Hij volgt prof. dr. Roel Kuiper op, die van 2002 tot en met 2010 lector Samenlevingsvraagstukken aan de GH was. De titel van Hooglands lectorale rede luidt: ‘Amateurs gezocht. Over roepingsbesef in de professionele dienstverlening’. De rede wordt een pleidooi voor de vermenselijking van zorg en welzijn. Hoogland stelt: “Aan zorg en welzijn valt altijd wel iets te verbeteren. Het kan beter, efficiënter en goedkoper. Toch zijn er veel signalen dat vooral de menselijkheid van zorg een probleem is. symposia.


In het debat over de zorg wordt vaak gesuggereerd dat een vrije markt de zorg goedkoper, efficiënter en klantvriendelijker zal maken. Daarnaast horen we dat als er meer toezicht, betere controle en regelgeving is, de dienstverlening perfect kan worden. Maar zijn gezondheid en geluk dan maakbare grootheden?” De lector meent dat het tijd is voor meer roepingsbesef in zorg en welzijn. Voor liefde en betrokkenheid in de zorg.

Programma
Hooglands inauguratie vindt plaats in de aula van de Gereformeerde Hogeschool, aan de Grasdorpstraat 2 te Zwolle. Om 15.00 uur start het programma en vanaf 17.00 uur volgt een receptie, waarbij er gelegenheid is om de nieuwe lector te feliciteren en afscheid te nemen van de gaande lector. Het wordt op prijs gesteld als belangstellenden zich voor de bijeenkomst aanmelden. Het programma en het aanmeldformulier voor de inauguratie kunt u vinden op www.gh.nl. Hier vindt u ook een routebeschrijving naar de Gereformeerde Hogeschool.

Centrum voor Samenlevingsvraagstukken
Hoogland geeft sinds januari 2010 leiding aan het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken (CvSv), dat verbonden is aan de GH. Het CvSv richt zich op onderzoek, advies en onderwijs op het terrein van integratie, leefbaarheid, sociale samenhang in wijk of buurt, vrijwilligerswerk, mantelzorg, jeugdhulpverlening en partner- en gezinshulpverlening. Het centrum onderzoekt vraagstukken op dit gebied en levert van daaruit een actieve bijdrage aan de verspreiding van praktijkkennis onder docenten, studenten en professionals in het werkveld. Het CvSv verzorgt onderwijs en cursussen, publiceert artikelen en rapporten en organiseert

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)