Düzgün Yildirim lijsttrekker voor Solidara Overijssel

Zwolle – Provinciale Statenverkiezingen 2011. De landelijke politieke partij Solidara neemt deel aan de provinciale statenverkiezingen in twee provincies, namelijk Overijssel en Drenthe.

affiche_solidara_ezps2011.jpg

De kieslijst van Solidara in Overijssel bevat zowel jong als oud en zowel man als vrouw, waarbij de veelzijdige deskundigheid van de kandidaten het kleurrijke karakter van Solidara symboliseert. Lijsttrekker van de partij is de in Zwolle wonende Düzgün Yildirim. Zwolle is goed vertegenwoordigd op de lijst van Solidara. Naast Yildirim zijn nog eens 7 Zwollenaren verkiesbaar.

1. In Overijssel is senator Düzgün Yildirim de lijsttrekker. Yildirim is tevens al jaren Statenlid in Overijssel en was voorheen elf jaar raadslid in Zwolle.
2. Op nummer twee is in Overijssel Ülkü Yilmaz gekozen. Zij woont in Enschede en is al jaren actief binnen de verschillende belangenorganisaties.
3. Nummer drie is Cees van der Boom. Cees is ondernemer en woont in Zwolle. Cees is o.a. actief in netwerkorganisaties zoals NN2.
4. Op vier staat Els Graczyk. Els woont in Deventer en was voorheen kandidaat voor de Europese Verkiezingen voor Solidara.
5. Nummer vijf is Mircea Constantin. Mircea woont in Holten en werkt als muzikant aan een solidaire samenleving.
6. Op zes neemt Ekin Akyol plaats. Deze jongeste kandidaat van Solidara woont en studeert in Deventer.
7. Carmen Cheung-Wong, ondernemer in Zwolle.
8. Dick Twisterling, woont in Ommen en vertegenwoordigd de ouderen in Overijssel.
9. Corien Plattel, zelfstandig professional in Zwolle.
10 Jan Boelens, voormalig lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle voor Solidara.
11. Nan Zalm, actieve vertegenwoordiger van ouderen in Zwolle.
12. Joop Klomp, gepensioneerd, Zwolle.
13. Margriet Twisterling, ondernemer en voormalige raadslid in Zwolle.
14. Rob Bosma, huidige burgercommissielid in de provinciale staten van Overijssel, woont in Olst, werkt als Arbodeskundige.                   

Solidara gaat de statenverkiezing in met de volgende standpunten voor Overijssel

1. Betaalbare zorg, huisvesting en onderwijs Dit kabinet van CDA en VVD bezuinigt drastisch op zorg, onderwijs, natuur en huisvesting. Hierbij worden vooral mensen met weinig inkomen de dupe van en de tweedeling tussen rijk en arm neemt verder toe. Zowel in de Eerste Kamer als via de provincie verzet Solidara zich tegen deze onrechtmatige bezuinigingen.

2. Bereikbaar Overijssel, beter openbaar vervoer Overijssel dient beter te investeren in betaalbaar openbaar vervoer per elektrische tram, trein, bus en fiets. Gratis openbaar vervoer moet mogelijk zijn, om te beginnen voor ouderen. De platteland mag niet op slot. Op de provinciale wegen niet 60 maar 80 km per uur (of meer) moet mogelijk zijn.

3. Geen megastallen in Overijssel We zeggen NEE tegen de toenemende intensieve veehouderij in de vorm van megastallen, welke leiden tot bio-industrie. Steun ons met diervriendelijke transporten en investeringen in natuur en duurzame energiebronnen.

4. Stop luchthaven Twente Het provinciale college van PvdA, CDA en VVD hebben de afgelopen 30 jaar miljoenen aan belastinggeld in de burgerluchthaven Twente gestoken. En nog steeds is die onrendabel en onhaalbaar. Een doorstart van de burgerluchthaven levert alleen maar meer overlast op en aantasting van het woon- en leefklimaat. Uw stem op Solidara zorgt ervoor dat we kunnen werken aan het realiseren van natuur, een betere woon- en leefomgeving en recreatie op dit Twentse gebied.

5. Tegen de toenemende haat en verdeeldheid Haat en verdeeldheid, tegenstellingen tussen jong en oud, zwart en wit wordt bewust gecreëerd en politiek aangestuurd. Help ons om te werken aan de eenheid van de samenleving. Zodat wij samen sterk kunnen staan in vrijheid en solidair met een ieder!

6. Het MKB actief ondersteunen Midden- en kleinbedrijven verdienen actieve steun. De provincie moet samen met de gemeenten onnodige regels opheffen. Er moet een collectieve regeling worden ingesteld om pensioenen, scholing, arbeidsongeschiktheid en andere voorzieningen mogelijk te maken.

Iedereen telt, zeker nu!
Yildirim: “Solidara roept de bewoners van Overijssel op aan dit kabinet geen meerderheid te geven in de Eerste Kamer. We gaan moeilijke tijden tegemoet. Naast de grote politieke partijen met hun verslaving aan de macht en de toenemende rechtse elite, is er nu ook sprake van opkomend rechts nationalisme. De huidige alliantie zal alleen maar leiden naar meer haat en verdeeldheid in de samenleving. We kunnen niet toestaan dat Nederland een land wordt van bange mensen die angst zaaien en mensen oproepen om onderscheid te maken naar afkomst of geloof. Dat we een land worden waar alleen het recht van de sterkste telt. Met dit kabinet van VVD, CDA en PVV wordt de kloof tussen arm en rijk ontoelaatbaar groot en de sociale basisvoorzieningen brokkelen verder af. Door deze coalitie worden haat en verdeeldheid in de samenleving politiek gekanaliseerd. De toenemende marktwerking in de zorg, het onderwijs, nutsvoorzieningen, huisvesting en openbaar vervoer maakt dat onze verzorgingsstaat al lang geen vanzelfsprekendheid meer is. Niet de gelijkwaardigheid van mensen, maar de ‘survival mentaliteit’ waarbij het recht van de sterkste geldt, ligt op dit moment ten grondslag aan kansen en mogelijkheden op een zekere toekomst. Geeft dit kabinet geen meerderheid in de Eerste Kamer! Dus onze strijd is een juiste! Wij kiezen voor de vrijheid van iedereen zonder dat de vrijheid van een ander wordt beperkt. We komen op voor de eenheid van onze samenleving en zijn solidair met mensen die zich samen met ons willen inzetten voor een betere samenleving. Zónder angst en onderscheid naar geloof, sociaal economische positie, afkomst, sekse of geaardheid. We zijn oprecht solidair met mensen en staan pal voor een samenleving zonder armoede met recht op zorg, huisvesting en onderwijs. We staan aan de basis van een nieuwe orde met hoop, respect en waar iedereen telt. Dat zijn onze keuzes en wij hebben uw steun hierbij hard nodig, zeker nu!”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Düzgün Yildirim lijsttrekker voor Solidara Overijssel”

  1. Met verbazing lees ik dat Nan Zalm op nummer 11 staat. Laat ik dit zeggen: het is voor Overijssel niet te hopen dat deze mevrouw in de PS komt.

  2. Als ik me niet vergis zie ik hier behalve Dhr. Yildirim nogal wat namen van politieke kameleons die probleemloos van politieke richting/principe veranderen indien ze het maar weer terug op het pluche brengt.

Reacties zijn gesloten.