Bieb Zwolle Zuid krijgt eigen stadsgedicht

Zwolle – Op donderdag 27 januari is het Gedichtendag. Ter gelegenheid hiervan onthult Stadsdichter Alet Boukes in Zwolle Zuid haar ode aan de bibliotheek. Verder deelt de bieb op deze dag gratis boekenleggers uit met het winnende gedicht van 2010. Tot 24 januari is er een gedichtenforum met een prijs voor het beste gedicht.

Ode aan de bibliotheek. Dit is het huis waar de boeken wonen, het is de eerste regel van het gedicht dat stadsdichter Alet Boukes heeft gemaakt in opdracht van Bibliotheek Zwolle. De vorige stadsdichters schreven gedichten voor de bibliotheekvestigingen in  het centrum en in Stadshagen. Boukes, sinds april 2009 stadsdichter van Zwolle, heeft dit gedicht speciaal geschreven voor de bibliotheek in Zwolle Zuid. Op de Gedichtendag, donderdag 27 januari gaat Alet Boukes om 15.00 uur haar gedicht zelf presenteren en onthullen. Dat gebeurt in Bibliotheek Zwolle Zuid in het winkelcentrum aan de Van Der Capellenstraat. De bijeenkomst is gratis, iedereen is welkom.

Gedichtenforum
Tot 24 januari kan iedere dichter op de website van de bibliotheek zijn of haar gedicht achterlaten en op andere gedichten reageren. De schrijver van het meest grappige, ontroerende of mooiste gedicht ontvangt een mooie prijs.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Bieb Zwolle Zuid krijgt eigen stadsgedicht”

Reacties zijn gesloten.