Onderwijsprijs Overijssel: 2 Zwolse scholen genomineerd

Zwolle – In totaal zijn zes scholen genomineerd voor de Onderwijsprijs Overijssel. De winnaar gaat naar landelijke finale. De Onderwijsprijs Overijssel is een tweejaarlijkse prijs en is ingesteld om de creativiteit en inventiviteit in het onderwijs voor het voetlicht te brengen.

De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1993. Er zijn twee categorieën, t.w. primair onderwijs en voortgezet onderwijs. In de categorie voortgezet onderwijs zijn drie scholen genomineerd, waarvan er twee in Zwolle gevestigd zijn. Het zijn het Thomas a Kempis College, afd. Praktijkonderwijs en de Thorbecke Scholengemeenschap. De jury bestaat dit jaar uit: Dick Laning, redactiechef IJsseldelta/De Stentor, Henk Robben, burgemeester gemeente Wierden en Patrik Vehof, docent OSG Erasmus, winnaar Onderwijsprijs Overijssel 2007-2009.

De winnaars zullen op 1 februari tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis door mevrouw drs. Carry Abbenhues, gedeputeerde economie, toerisme en arbeidsmarkt in de provincie Overijssel bekend worden gemaakt.

Door voor de Nationale Onderwijsprijs
De winnaars gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 30 maart 2011 in Amsterdam. De Nationale Onderwijsprijs, een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijspromotie (INOP) i.s.m. de provinciebesturen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)