Zwolse Onderwijsprijs krijgt structureel karakter

Foto van auteur

De Zwolse Onderwijsprijs krijgt een structureel karakter: voortaan reikt de gemeente Zwolle eens per twee jaar de prijs uit. Dit heeft het college besloten omdat vorig jaar de campagne een groot succes was. Zwolle is de eerste gemeente die lokaal een onderwijsprijs heeft. De campagne voor de nieuwe wedstrijd start in het voorjaar van 2007.

De gemeente Zwolle heeft vorig jaar voor het eerst de Zwolse Onderwijsprijs uitgereikt. Meer dan vijftig scholen hebben toen innovatieve projecten ingestuurd. De Zwolse Onderwijsprijs is bedacht vanuit het gedachtegoed dat het onderwijs in Zwolle de moeite waard is én het verdient om in de schijnwerpers te worden gezet.

  

De ingediende projecten van primaire onderwijs en voortgezet onderwijs hebben automatisch meegedaan aan de Nationale Onderwijsprijs die wordt georganiseerd door het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). Zes projecten mogen meedoen aan de provinciale voorronde van de Nationale Onderwijsprijs.

 

Het INOP heeft alle vijftig inzendingen zorgvuldig beoordeeld aan de hand van landelijke criteria. Unaniem is er gekozen voor de projecten die ook genomineerd waren voor de Zwolse Onderwijsprijs. In de categorie basisonderwijs zijn projecten van de scholen de IJsselhof/Markesteen (ruimtevaartproject), de Octopus (ruimtevaartproject) en de Vrije School Michaël (sportcarrousel) genomineerd. De projecten van het Agnietencollege (samenwerkingsproject), het Thomas a Kempis College (mediation door leerlingen) en het Thorbecke College (maatschappelijke stage) sprongen er uit in de categorie voortgezet onderwijs. De zes genomineerden worden opgenomen in het programmaboekje van het INOP.

 

De provinciale voorronde in Overijssel voor de Nationale Onderwijsprijs vindt plaats op 14 december 2006, van 19.00 uur tot 21.30 uur, in het Ecodrome.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)