114 bekeuringen bij verkeerscontrole RUP-wegen

Zwolle – Op woensdag 26 januari zijn in totaal 114 bekeuringen uitgeschreven bij een grote verkeerscontrole gehouden. Deze verkeerscontrole is gehouden door het team Verkeer op zogenoemde RUP-wegen (Regionaal Uitvoeringsplan). Dit zijn wegen die door de ongevallenanalyse naar voren zijn gekomen als zijnde de wegen waar duidelijk meer letselongevallen plaatsvinden dan andere. Op de volgende RUP-wegen is gecontroleerd: Burgemeester Van Roijensingel, Nieuwe Veerallee, Hogenkampsweg, Van Karnebeektunnel, Blaloweg en Kranenburgweg.

Door juist opvallend te controleren op deze wegen wordt geprobeerd het aantal letselongevallen naar beneden te krijgen door het verkeersgedrag van deze weggebruikers positief te veranderen. In totaal werden 114 bekeuringen uitgeschreven. Zo zijn 96 fietsers bekeurd voor het fietsen zonder verlichting en zijn er verder bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het rijden door rood licht en het niet hands-free bellen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “114 bekeuringen bij verkeerscontrole RUP-wegen”

  1. Laten ze de automobilisten aanpakken die veel te hard en roekeloos rijden.

    Nee, we houden de fietsers aan. Waarvan het lichtje niet werkt. Ook goed natuurlijk, maar staat niet in verhouding ten aanzien van de 114 bekeuringen waarvan 96 fietsers.

  2. zogenoemde RUP-wegen (Regionaal Uitvoeringsplan). Dit zijn wegen die door de ongevallenanalyse naar voren zijn gekomen als zijnde de wegen waar duidelijk meer letselongevallen plaatsvinden dan andere.

    Is ook bekend WAAROM daar duidelijk meer letselongevallen plaatsvinden? Dan kun je er misschien gericht aan werken.

    @derk ; 96 fietsers zonder licht. Volgens mij staat dat juist wel in verhouding tot een totaal van 114

    🙂

  3. Graag ook eens controleren bij de kruising Brederostraat – Herfterweg.

    Onlangs is daar de voorrang gewijzigd, dus fietsers vanuit de Herfterweg richting Wipstrikkerallee hebben voorrang. Het is wachten op het eerste ongeluk. NIEMAND ziet de 30 borden en het VOORRANG gewijzigd bord.

  4. 96 fietsers zonder verlichting dat is heel veel, en heel goed dat die nu ook eens worden aangepakt.
    Laat de politie in heel Zwolle maar eens wat vaker controles gaan doen.

  5. Dat aantal valt nogal mee. Als ik ’s morgens achter uit de Aa-Landen kom naar de Vondelkade toe, heb ik op 1 ochtend 143 fietsers gesignaleerd zonder verlichting. Aangezien ik dat stuk fiets (met verlichting uiteraard) dan schrik ik toch zo af en toe van een fietser die plotseling opduikt zonder verlichting.

  6. inderdaad lijkt 96 boetes voor fietsers wel veel, maar de ongevallen die plaatsvinden …waarschijnlijk zijn daar vaak fietsers bij betrokken die zonder licht fietsen!
    Fietsen in de stad betekent namelijk voor sommigen dat je zelf geen licht aan hoeft te doen.

  7. Ik lees dit nu pas (beetje laat), maar wil toch nog reageren. Het is een prima zaak dat de politie strenger controleert op fietsers zonder verlichting. Wat mij betreft gebeurt het nog veel meer en gaan de boetes flink omhoog. Als ik door Zwolle rijd (met de auto) of fiets (uiteraard MET verlichting), zie ik dat zeker de helft van de fietsers de verlichting niet op orde heeft. Verkeersregels gelden voor iedereen; ook voor fietsers.

    Ik heb afgelopen jaar al bijna een keer een fietser onder de auto gehad, omdat deze zonder verlichting met hoge snelheid over een rotonde reed. Mijn bijrijder zag het en kon mij op tijd waarschuwen. Had ik alleen in de auto gezeten, dan had die fietser eronder gelegen. En dan krijg IK de schuld; de wereld op z’n kop! Aanpakken dus, die fietsers.

Reacties zijn gesloten.