Vrouwen gewond na mishandeling met bierglas

Foto van auteur

Zwolle – Een 19-jarige inwoonster van Zwolle werd op zondagochtend 30 januari aangehouden op de Jufferenwal voor zware mishandeling. De vrouw wordt er van verdacht een 17-jarige plaatsgenote te hebben mishandeld door haar een bierglas in het gezicht te gooien. Het slachtoffer liep hierdoor een snee in haar gezicht op.

Ook een 16-jarige inwoonster van Zwolle werd aangehouden op de Jufferenwal voor zware mishandeling. Zij wordt er van verdacht een 17-jarige Zwolse met een bierglas in het gezicht gestoken te hebben. Ook dit slachtoffer raakte hierdoor gewond aan haar gezicht. De beide verdachten werd aangehouden en ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Naar de aanleiding van de mishandelingen wordt nader onderzoek ingesteld.

24 gedachten over “Vrouwen gewond na mishandeling met bierglas”

 1. Ik ga niet tot nauwlijks meer stappen, maar vroeger kwam je op zaterdagavond niet voor je 18e of zelfs 21e de kroeg binnen. Lekkere controle is dit…

 2. Meisjes onder de 18 willen nog wel eens (oogluikend) worden toegelaten. 4 tieners (19, 2×17 en 16), 4 Zwolse meiden.
  Zondagochtend, hoe vroeg šŸ˜® Nu mochten er een paar met de politie meerijden, maar hoe dachten de (zeer) jonge dames thuis te komen? Met z’n tweeen? Oef, wat link!

 3. Ho ho ho! VroegĆ¢h…toen ik 16 was gingen we ook gewoon op stap! En ik denk eerlijk gezegd, dat dat voor veel mensen geldt!
  Er zijn inderdaad wel wat kroegen waar ze 18 of 21 als leeftijdgrens hebben, maar meestal is het toch 16 jaar. In Nederland mag je immers ook alcohol (geen sterke drank) drinken vanaf je 16e.

  Wel gaat het natuurlijk te ver dat dit soort gedrag plaatsvindt. Dat zag ik dan weer niet op mijn 16e.

 4. Vroeger in den herbergh ging het er ook ruig aan toe hoor! Hoeren en gespuis, dat was het. En hoe later op de avond hoe slechter het volk.
  En de kastelein? Die interesseerde het niets hoeveel jaren je telde, als je maar een stuiver voor je kruik bier betaalde…

 5. Ik ging naar Ć©Ć©n van de grootste discotheken van Limburg. Daar werd wel degelijk gecontroleerd of je wel 16 was. Maar met de 16 mocht je ook binnen. Nu ik er over denk…dat is ook al 16 jaar geleden!

  Maar ja…wij waren dan ook om 21.00-21.30 uur binnen en om 2.00 uur ging de boel sluiten…om 2.15 uur werd je met het vuil naar buiten geveegd en kon je je fiets pakken. Alle uitsmijters stonden tegen die tijd ook buiten om eventuele opstootjes in de kiem te smoren.

 6. Nou Billy ik weet niet waar je dat weg hebt over in Den Herberg van vroeger.Ik zat er elk weekend vroeger en heb wat jij zegt niet meegemaakt in de 60er jaren.Bertus Opdam en Jaap la Faille stonden aan de deur en lang niet iedereen kwam erin

 7. als je maar een stuiver voor je kruik bier betaalde…

  Is dat in dezelfde tijd geweest dat patat een kwartje kostte, mayo een stuiver en mosterd gratis was???
  Mijn ouders vervelen me regelmatig met die gegevens….

 8. Lekkere ouders zijn dat om je kind (16 jaar) ‘s-nachts op straat te laten rondlopen en ik hoor ze al zeggen: “Nee hoor, mijn kind doet zoiets niet, als ik zeg geen alcohol dat koopt ze dat ook niet” Yeh, right. Welcome to the real world!.:o

 9. Bericht door Danny, op 31 januari 2011 om 08:48
  Lekkere ouders zijn dat om je kind (16 jaar) ‘s-nachts op straat te laten rondlopen en ik hoor ze al zeggen: “Nee hoor, mijn kind doet zoiets niet, als ik zeg geen alcohol dat koopt ze dat ook niet” Yeh, right. Welcome to the real world!.

  Dus na twaalven moeten jongeren van 16 binnen zijn?
  Als mensen in Nederland vanaf hun 16e alcohol mogen drinken…waarom moet je het dan hier veroordelen? Waarom zou een ouder dan de illusie moeten hebben dat zijn/haar dochter geen alcohol drinkt?

  Ik praat de acties niet goed, maar ik vind dat er hier wel heel gemakkelijk geredeneerd wordt alsof het verboden is voor jongeren vanaf 16 om op stap te gaan en alcohol te drinken!

 10. alsof het verboden is voor jongeren vanaf 16 om op stap te gaan en alcohol te drinken!

  Je hebt helemaal gelijk Plantje, je mag ook roken vanaf je 16e. Is niet verstandig, maar het is niet verboden dus het mag. Ik moet me er ook niet mee bemoeien, iedereen moet lekker doen wat hij zelf wil zolang het maar binnen de wet valt.

 11. En er valt op zich wel iets te zeggen voor het verhogen van de leeftijdsgrens voor alcohol.
  Maar ik vrees dat je dan nog meer illegaal gezuip krijgt en dat mensen (als ze dan eindelijk mogen drinken) helemaal los gaan!

  Er kan altijd wel eens iets gebeuren, maar elkaar met glazen bewerken?!? Brrrr! En de schuld daarvan kun je denk ik niet helemaal op alcohol schuiven. Ik denk dat de mentaliteit ook wel wat veranderd is.

  En natuurlijk wat al eerder genoemd werd: het is net gebeurd en het staat al op internet!

 12. Ik vermoed dat Billy het hier niet heeft over de horeca gelegheid van weleer in Zwolle, echter over een herberg die je nog tegenkomt op nostalgie net.

 13. Maar ik vrees dat je dan nog meer illegaal gezuip krijgt en dat mensen (als ze dan eindelijk mogen drinken) helemaal los gaan!

  Ik weet niet of dat wel zo is hoor, toen ik in die leeftijdsgroep zat (jaren 80) gebeurde dat ook niet. Er liep bijna niemand van mijn school op zijn 15e -16e om 02.00 uur op straat. Als ik zaterdag om 22.00 uur tegen mij ouders zou aangeven dat ik even naar de stad ging zouden ze vragen of ik wel helemaal goed bij mijn hoofd was, laat staan dat ik thuis een flesje bier uit de koelkast zou pakken. En ik ben echt niet direct op mijn 18e aan de zuip gegaan omdat ik het idee had dat ik iets gemist had.

 14. Ik weet niet of dat wel zo is hoor, toen ik in die leeftijdsgroep zat (jaren 80) gebeurde dat ook niet. Er liep bijna niemand van mijn school op zijn 15e -16e om 02.00 uur op straat. Als ik zaterdag om 22.00 uur tegen mij ouders zou aangeven dat ik even naar de stad ging zouden ze vragen of ik wel helemaal goed bij mijn hoofd was, laat staan dat ik thuis een flesje bier uit de koelkast zou pakken. En ik ben echt niet direct op mijn 18e aan de zuip gegaan omdat ik het idee had dat ik iets gemist had.

  Ik was in de jaren 90 rond die leeftijd. En ja het was heel normaal om op zaterdag op stap te gaan. Toen ik op mijn 15e Ć©Ć©n glaasje bier had gedronken heb ik behoorlijk op mijn donder gekregen, maar met de 16 was dat (met mate) geen probleem meer.
  Op straat rondhangen in de nacht deden we ook niet. Nee, we gingen gewoon naar de discotheek. Of in het eindexamenjaar naar eindexamenfeesten. Of naar van die tentfeesten.

  Is dat zo vreemd?

 15. Ik herinner me het ook nog plantje, op het brommertje naar Red Country rond 20.00 uur ( ja toen begon het nog vroeg) en tegen 1/2 12 weer naar huis met de club.

 16. Bij ons begon het al vrij snel…..laat. We hadden een mooi skema op zaterdag: WVF-kantine…vette bek scoren….soms met voetbaltas nog naar de stad….De Klein en of De Tonne……Om in stijl in de Voorstraat af te sluiten. Veruit het meest in The Fonz…Andere tenten was ook lachen. En natuurlijk tot de hele kleine uurtjes soms naar die nachtkroeg…..hoe hete die ook alweer.
  ——————
  Nu is er (volgens mij) buiten de cafe’s nixxxx meer voor de leeftijdsgroep uit de topic.

  tijd voor een nieuwe X-Ray, of meer vertier in de wijken.

 17. 20.00 uur beginnen heb ik ook nog meegemaakt. Maar 23.30 uur naar huis is van voor mijn tijd! Wel ging de boel om 2.00 uur dicht. Dan was er op een enkele tent na ook niets meer te doen!
  Mooi: dan kon je gewoon zonder gedonder naar huis!

Reacties zijn gesloten.