VVD stelt René de Heer voor als opvolger Cees Berkhout

Zwolle – De fractie van de VVD Zwolle heeft de gemeenteraad voorgesteld René de Heer te benoemen als opvolger van de vertrokken wethouder Cees Berkhout.

Een speciale commissie, bestaande uit 3 gemeenteraadsleden en 2 bestuurs-leden van de VVD, heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd c.q. contact gehad met meerdere kandidaten voor de vacante wethouderspost. De commissie heeft uiteindelijk besloten René de Heer voor te dragen. De raadsfractie nam woensdagavond de voordracht van de commissie over. Bij de voordracht was voor de commissie de kennis van De Heer over thema’s en dossiers die op dit moment in Zwolle aan de orde zijn van doorslaggevende betekenis. De VVD Zwolle realiseert zich dat de omvang van de problemen in de stad aanzienlijk is en dat de noodzaak tot bezuinigen om snel handelen vraagt.

Afdelingsvoorzitter en voorzitter van de speciale commissie Jur Zandbergen onderstreept echter dat de snelheid waarmee tot een voordracht is gekomen niet ten koste is gegaan van de zorgvuldigheid. Maar met René de Heer is de keus gevallen op de best voorhanden zijnde kandidaat. René is als vertegenwoordiger van de VVD Zwolle bij de onderhandelingen over het nieuwe College van B. en W. in het voorjaar van 2010 en als mede- opsteller van het collegeakkoord goed ingevoerd in de lopende zaken. De fractie stemde woensdagavond in met het advies van de commissie, die bestond uit 2 bestuursleden (Jur Zandbergen en Edith Punt) en de raadsleden Aly v.d.Vegte, Hans Wijnen en Gerrit van der Kooy. De fractie ziet overigens haar voorzitter met lede ogen vertrekken. René de Heer kwam in 2000 voor de VVD in Zwolse gemeenteraad en was sinds eind 2009 fractievoorzitter en politiek leider van de VVD in de Overijsselse hoofdstad.

De kandidaat- wethouder werd in 1971 in Apeldoorn geboren, studeerde in Zwolle aan de Hogeschool Windesheim en aan de Rijksuniversiteit Groningen. Was achtereenvolgens werkzaam als journalist bij SBS6 (Hart van Nederland), medewerker economische promotie en acquisitie Regio IJssel- Vecht en als beleidsmedewerker economische zaken en innovatiebeleid bij de Provincie Overijssel. Op dit moment is René de Heer werkzaam bij het communicatieadviesbureau Axis in Enschede.

De fractie heeft vanmorgen Burgemeester Henk Jan Meijer en de voorzitters van de overige fracties in de Zwolse gemeenteraad geïnformeerd over de voordracht. Wie De Heer eventueel zal opvolgen als fractievoorzitter zal in een later stadium worden beslist.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “VVD stelt René de Heer voor als opvolger Cees Berkhout”

  1. Felicitaties voor René de Heer met zijn voordracht als wethouder. Dan ook felicitatie voor Aly van der Vegte als fractievoorzitter VVD? En benoeming Thom van Campen als raadslid VVD?

  2. “Maar met René de Heer is de keus gevallen op de best voorhanden zijnde kandidaat”

    met Dick ben ik het eens, waarom is hij niet direct voorgedragen?

    Maar ja….. politiek…..ben benieuwd hoe ‘Papje’ dit gaat rechtpraten in zijn VVD-promotie-column de Swollenaer 🙂

  3. Verstandige keuze van de VVD om mensen uit eigen gelederen te halen.
    Ik hoop dit voorbeeld in de toekomst navolging door elke partij mag krijgen.

  4. @Ikke
    Bovenal zou het verstandig zijn om mensen binnen te halen die verstand van zaken hebben, ongeacht of ze de contributie voor een clubje betalen.

Reacties zijn gesloten.