SP wil rolstoelvriendelijke parkeermeters

Zwolle – de SP in Zwolle ontvangt klachten van rolstoelgebruikers over het gebruiksgemak van de in Zwolle aanwezige parkeermeters. Deze parkeermeters zijn nauwelijks door rolstoelgebruikers zelfstandig te gebruiken, omdat de inworpgleuf te hoog is.

SP 3.jpg

SP raadslid Edwin Koster: ‘Onlangs ontvingen wij berichten dat voor mensen – voor wie nog niet is vastgesteld dat er gebruik gemaakt kan worden van een gehandicaptenparkeerplaats – hierdoor in de problemen komen. Bij de huidige type parkeermeters is het de hoogte van inworpgleuf waarbij met name rolstoelgebruikers hinder ondervinden. Om dit te vermijden zal er altijd iemand mee moeten gaan of gevraagd worden om de betaling te doen.’  De SP vindt dat rolstoelgebruikers zich zelfstandig moeten kunnen vervoeren en vraagt het college om daar waar mogelijk (een gedeelte van) de parkeermeters zodanig aan te passen dat ze ook door rolstoelgebruikers te gebruiken zijn.

Dit brengt de SP bij de volgende vragen aan het College van B & W:

•1.    Is de wethouder op de hoogte van het feit dat het voor rolstoelgebruikers moeilijk tot onmogelijk is om zelfstandig geld in de parkeermeters te werpen? Zo nee, waarom niet?

•2.    Is de wethouder bereid om (een deel van) de aanwezige parkeermeters aan te laten passen en eventueel de directe omgeving, zodat ook rolstoelgebruikers en minder validen  zelfstandig geld in de parkeermeter kunnen werpen? Zo ja, per wanneer? Zo nee, waarom niet?

•3.    Is de wethouder bereid om in de toekomst bij de aanschaf van nieuwe of andere parkeermeters met dit probleem rekening te houden? Zo nee, waarom niet?

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “SP wil rolstoelvriendelijke parkeermeters”

Reacties zijn gesloten.