Zwolse senator lijsttrekker voor Solidara

Zwolle – Solidara doet mee aan de verkiezingen voor de Eerste Kamer op 23 mei 2011. Als lijsttrekker is de huidige senator Düzgün Yildirim gekozen. De sociaal progressieve partij Solidara neemt deel aan de verkiezingen van de provinciale staten in Overijssel en Drenthe en werkt intensief samen met andere provinciale partijen elders in het land.

yildirim.jpg
Archieffoto Weblog Zwolle 2009

De in Zwolle woonachtige Yildirim zegt hierover; ‘We zijn nu vertegenwoordigd in de provinciale staten van Overijssel en met deze verkiezing nemen we ook deel aan de verkiezingen in de provincie Drenthe. We verwachten dat we in totaal uitkomen op zo’n 6-7 statenzetels. Het zou zonde zijn wanneer we dan niet meedoen aan de verkiezingen voor de Eerste Kamer. Zeker ook vanwege de samenwerking met andere politieke partijen, zien we onze kansen ruim aanwezig voor de vertegenwoordiging in de senaat." Solidara gaat ervan uit dat de burger heel bewust gaat stemmen. Men weet dat de provinciale statenleden de leden voor de Eerste Kamer kiezen. De inzet van Solidara is dan ook om dit kabinet naar huis te sturen.

"De reden is dat VVD en CDA regeren vanuit de politieke filosofie van de PVV. Deze partij gaat uit van een kille samenleving waarbij angst, haat en verdeeldheid heersen. Voor de toekomst van ons land is het dan ook hard nodig dat alle wetsvoorstellen getoetst worden op gelijkheid, leefbaarheid en medemenselijkheid."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Zwolse senator lijsttrekker voor Solidara”

  1. Het lijkt me niet echt realistisch om 6-7 statenzetels te verwachten als je Solidara heet. Als het er één wordt, lijkt me dat al veel.

Reacties zijn gesloten.