Aanzet tot sociaal verantwoordelijk ondernemen

Zwolle – UWV, de Ambelt en de Twijn hebben dinsdag 15 februari 2011 een groot ontbijt georganiseerd voor de leden van de Ronald MCDonald Business Breakfast Club Zwolle. Leerlingen van de Ambelt en de Twijn, scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs, hebben hun bedienings- en kookkunsten in de praktijk gebracht op het Hengeveld College, waar beide scholen onder één dak gevestigd zijn.

breakfast.jpg
Foto: John Beumer 

Stagecoördinator van de Ambelt, Menno Brienesse: “We hebben dit ontbijt georganiseerd om zo de leden van de Businessclub te laten kennismaken met de mogelijkheden van toekomstige Wajongers van de Ambelt en de Twijn.” De Ambelt en de Twijn zien bijvoorbeeld graag stagetrajecten tot stand komen. Door de jongeren deze kansen te bieden ontdekken bedrijven niet alleen hun beperkingen, maar ook hun talenten! Tijdens een vrijblijvend stagetraject, kunnen de jongeren kosteloos meedraaien en worden ze begeleid door stagecoaches van de Ambelt en de Twijn.

Sociaal verantwoordelijk ondernemen

Het UWV gaf aan dat indien trajecten positief worden bevonden er vervolgens zakelijke afspraken worden gemaakt waardoor het voor werkgever en toekomstig werknemer interessant wordt om over te gaan tot een dienstverband. Menno Brienesse: “We noemen dit sociaal verantwoordelijk ondernemen!”

Werkgevers die open staan voor jongeren van de Ambelt en de Twijn kunnen ten allen tijde contact met de scholen opnemen via (038)453 2074 (de Ambelt) en (038) 453 55 06 (de Twijn).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)