Archief Binnenstad: kunstproject rond Adam van start

Foto van auteur

Een archief samenstellen van bijzondere en subjectieve observaties van de Zwolse binnenstad door kunstenaars en mensen uit andere disciplines. Dat is het uitgangspunt van het project ´Archief Binnenstad´, dat de Commissie Beeldende Kunst van de gemeente Zwolle in het kader van het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2015 is gestart.

Hoe gaat Zwolle om met de beperkte openbare ruimte in de Zwolse binnenstad? Binnen welke kaders past kunst binnen alle functies van het centrum? Die en andere vragen worden gesteld in het kader van de kunstprojecten die de komende periode worden uitgevoerd.

Donderdag 19 oktober 2006 gaat het eerste kunstproject van start. Kunstenaar Arnoud Holleman geeft het beeld Adam van Auguste Rodin (dat voor het stadhuis op het Grote Kerkplein staat) een tweede context. Donderdagmiddag geeft Holleman het startsein voor zijn kunstwerk. Het is de bedoeling dat alle kunstprojecten van ‘Archief Binnenstad’ uiteindelijk tot een daadwerkelijk archief leiden. Bij het Historisch Centrum Overijssel (HCO) ontstaat zo een ‘Kunstkammer’, waarin alle observaties worden vastgelegd. Het streven is om bij het HCO een kunstwerk te plaatsen als onderkomen voor de Kunstkammer.

De Stichting Kunst en Openbare Ruimte (SKOR) participeert in het project ´Archief Binnenstad´.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)