Politiek Log 31

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 32 ) te voorzien.  Ga gerust je gang!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

243 gedachten over “Politiek Log 31”

  1. Artikel 4
    De kamerleden ontvangen een vergoeding van ?? 1998,28 per maand voor de werkzaamheden die voortvloeien uit de vervulling van het lidmaatschap van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

    Dame, wel eens van pro-Deo senatoren gehoord? 🙂

  2. Dat weet ik, maar krijgen ze ook wachtgeld bij vertrek uit de EK? Dat suggereerde je namelijk. Ik vond dat vreemd en heb daarom even gezocht op het net, maar ik kan niets vinden. TK-leden wel, maar over de EK zie ik niets. Vandaar mijn vraag aan jou. Vind het een behoorlijk bedrag dat ze ontvangen, zeker omdat het bijna altijd een bijbaan is.

  3. Bericht door Dame, op 21 februari 2011 om 21:43
    Sorry, Assie, niet vervelend bedoeld.

    Weet ik Dame, je weet inmiddels toch wel dat ik tegen een stootje kan.;)

  4. Een kaaystootje?:) Maar kijk morgen maar eens goed om je heen als je naar je werk fietst of rijdt. De verkiezingen zijn nu echt losgebarsten, maar de tegenbeweging kennelijk ook.

  5. Eerste Kamerleden krijgen geen wachtgeldt, omdat dat zij nevenfuncties hebben.

    Dame, ik was te voorbarig, maar ik had ze graag in de rij zien staan bij het UWV. 😉

  6. Dat zal nooit gebeuren VVDer die maken hun handen niet vies met werk waarbij ze de handen moeten gebruiken. Zij doen werk en nemen beslissingen en mocht het fout gaan dan wassen ze hun handen in onschuld, dat is wat anders als water en zeep.

  7. Drama. Een mooie pol voor ons bij de Tubantia. Ik heb al meegedaan. Rara, welk antwoord:)

    Advies aan kroonprins Willem Alexander: word geen koning

    Het wordt juist wel tijd dat hij koning wordt

    Een mooi moment om de monarchie af te schaffen

    Wie staatshoofd wordt interesseert me niks

  8. Dame dr keuze volgens mij

    Het wordt juist wel tijd dat hij koning wordt

    Een mooi moment om de monarchie af te schaffen

    [X] Wie staatshoofd wordt interesseert me niks

    Mijn mening;

    Het wordt juist wel tijd dat hij koning wordt

    [X] Een mooi moment om de monarchie af te schaffen

    Wie staatshoofd wordt interesseert me niks

  9. Derk, Derk, je hebt duidelijk niet het gesprek van Drama en mij met Dick gevolgd, gisteren. Maar met jouw keuze staat het nu 3-3 (voor-tegen monarchie).

  10. Juist Derk, er zijn alleen beloningen voor afhakende politici en bestuurders, maar sancties op bestuurlijke echecs, daar is niet in voorzien. Er bestaan geen boetebeding voor bestuurlijke uitglijders als de HSL en de Betuwelijn enz.enz. >:(

  11. Wat moet nou eerlijker Dame? Politiek is niet eerlijk ze veranderen steeds en de jaren tikken door. Dan komt er iemand met kreten die aanslaan bij de mensen die normaal bv niet zouden stemmen uit luiheid of springende kiezers met een kreet zoals bv de PVV er ineens is. Ja idd het moet eerlijker maar hoe doe je dat met de middelen en gelden die je hebt?
    Als staat heb je ook verplichtingen en kun je dus niet altijd sinterklaas spelen.

  12. Loek Hermans (VVD) heeft er 18
    Senatoren veel bijbanen
    DEN HAAG – Van de zittende leden van de Eerste Kamer heeft ongeveer acht procent vijf of meer bijbanen. Dat varieert van zware commissariaten tot bestuursfuncties.

    Senatoren van CDA, PvdA en VVD hebben de meeste bijbaantjes. Het gemiddeld aantal bijbanen per senator is zeven, blijkt uit een analyse van de SP.

    SP-Tweede Kamerlid Ewout Irrgang heeft in 2009 een voorstel ingediend om met de wet het aantal bijbanen te beperken tot vijf. Het voorstel is aangenomen, maar wacht al die tijd op behandeling in de Eerste Kamer. Volgens Irrgang doorbreekt het aan banden leggen van bijbanen de concentratie van macht bij een klein aantal personen, zo schrijft de Volkskrant.

    VVD’er Loek Hermans is volgens de analyse met achttien bijbanen de koploper. Daarna volgens Karel Leunissen (CDA) en René van der Linden (CDA) met zeventien nevenfuncties.

    Het bedrijfsleven heeft vorig jaar de senatoren opgeroepen om niet in te stemmen met het voorstel van Irrgang. Er zou een ‘schaarste’ aan commissarissen ontstaan. Hermans heeft als voorzitter van MKB-Nederland ook zijn handtekening onder de brief gezet.

    Lid zijn van de Eerste Kamer is geen fulltime functie. Senatoren verdienen er 2.000 euro per maand mee, plus een eindejaarsuitkering. Voor het hebben van bijbanen zijn nog geen regels opgesteld.

  13. Duzgun Yildirim van de éénmansfractie Solidara blijkt de afgelopen jaren bijna de helft van alle Provinciale Staten-vergaderingen niet te hebben bijgewoond. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Oost.

    Yildirim zegt dat hij niet voor ‘elke scheet naar het provinciehuis wil komen’ en dat hij bij alle belangrijke momenten wel aanwezig was. Statenlid Dalhuisen van de PvdA spreekt er schande van. Volgens Dalhuisen zou Yildirim minder betaald moeten krijgen en bewijst hij zijn kiezers geen dienst door zo weinig aanwezig te zijn. Yildirim krijgt jaarlijks een vergoeding van ruim 12.000 euro voor zijn statenlidmaatschap. Daarnaast ontvangt hij met zijn partij nog eens 28.000 euro per jaar. Volgens VVD-lijsttrekker Klaasen neemt Yildirim zijn eigen kiezers niet serieus.

    Dat krijg je van al die dubbelfuncties.:(

  14. Speciaal voor Assie:

    De Overijsselse provincieambtenarenband Minute heeft een week voor de verkiezingen het nummer ‘Stem Maar Niet’ opgenomen.

    Daarmee willen de ambtenaren op het laatste moment nog extra aandacht vragen voor de verkiezingen van Provinciale Staten, volgende week woensdag. De provincie is verongelijkt over de houding van de landelijke politiek. Ze zegt zich een slag in de rondte te werken om mensen naar de stembus te bewegen. Volgens de provincie doet Den Haag die pogingen teniet, door met landelijke kopstukken aandacht te vragen voor landelijke thema’s.

    Op RTV Oost te beluisteren (kan het niet posten hier).

  15. En dan is Duzgun Yildirim ook nog eerstekamerlid voor z’n eigen zetel, en ontvangt dus die vergoeding van bijna 2000 euri per maand…

    Aan dit soort grappenmakerij moet maar eens een eind komen.

  16. Senatoren van de PvdA, het CDA en de VVD die meer dan vijf bijbanen hebben maken zich schuldig aan belangenverstrengeling. Dat vindt SP-leider Emile Roemer.

    “Je moet geen verzamelaar en grabbelaar worden van commissariaten, dan kun je je werk nooit naar behoren, onafhankelijk en objectief doen”, zei Roemer vanmiddag tegenover RTLZ.

    Op initiatief van de SP nam de Tweede Kamer in december 2009 een wetsvoorstel aan over de wettelijke inperking van het aantal nevenfuncties voor parlementariërs tot maximaal vijf. Dat wetsvoorstel ligt nu al enige tijd in de Senaat en een meerderheid in de Tweede Kamer beschuldigt de Senatoren van vertragingstactieken.

    In dat laatste heeft Roemer volgens mij wel gelijk.

  17. @Derk ; als die wet wordt aangenomen, dan kunnen figuren als Brinkman en Hermans direct van de komende 1ekamerlijst worden geschrapt. Die gaan hun lucratieve commissariaten echt niet inleveren.

  18. Niet alleen die maar ook Marleen Barth. Ik geloof echt dat ze dit wetsvoorstel bewust tegenhouden in de eerste kamer, normaal rammen ze er zo een wetsvoorstel doorheen.

  19. De EK en ‘rammen’? Zijn allemaal bezadigde senatoren die zich rustig beraden op een wetsvoorstel en dan – meestal – gewoon voorstemmen.

  20. Er gaan ook al jaren stemmen op om de EK af te schaffen. De taak van de EK is om de kwaliteit van de wetgeving te toetsen; een schone en nobele taak. Toch zie je vaak nog politieke discussies in de EK, terwijl dat eigenlijk aan de rechtstreeks gekozen volksvertegenwoordiging, de TK, is.

  21. vanavond nog even met de pet rond:

    DEN HAAG – Als Nederland nu het tweede testtoestel van de Joint Strike Fighter (JSF/F-35) zou kopen, kost dat 99,2 miljoen euro. Dat is inclusief de motor. Hierbij is uitgegaan van de huidige dollarkoers.

    inclusief motor!!!!

  22. Als je de huidige politiek als een waan van de dag beschouwt, is een filter als de EK helemaal zo gek nog niet. Zeker als de machtsverhoudingen tussen beide kamers verschillen.

  23. Dat is mijn afweging ook, Drama. Principieel vind ik eigenlijk dat de TK als democratisch orgaan voldoende zou moeten zijn, maar pragmatisch als ik ben, vind ik een tweede beoordeling in wat minder hyperig vaarwater wel zo prettig. Het gaat ook niet om niks.

  24. Di kabinet smijt met miljoenen en miljarden voor defensie, voor ondernemersfonds, voor missie Afghanistan. En ondertussen wordt (speciaal) onderwijs ernstig gekort en zijn er weer allerlei plannen om de sociale wetgeving te vereenvoudigen (= afbreken).

  25. Dat wordt dus weer tactisch stemmen in de provincie..
    GL en D66 hebben op nationaal niveau al aangekondigd dat er met hen in de EK wel valt te onderhandelen. PvdA is me nog niet duidelijk, en SP lijkt me nog het meest “tegen” de asiociale wetsvoorstellen.

  26. Dame / drama

    De taak en de positie van de 1e kamer is bezopen situatie. Het is een partijpolitieke club, en er mag zogenaamd niet te veel openlijk aan partijpolitiek gedaan worden. Men zit daar voor het toetsen van wetten. Maar ik vraag mij af, of de 1e kamer daar het meest geschikte orgaan voor is. Ze worden geacht onafhankelijk te zijn. Maar het is een politiek zeer gemêleerd gezelschap van vaak snurkende lieden, (maar het blijven politieke dieren) die toch nog alert genoeg zijn om het partijbelang niet uit het oog te verliezen.

    Op deze manier krijg je toch nog altijd een ⤽gekleurde⤝ wetgeving, waardoor in de meeste gevallen het regeerakkoord wordt uitgevoerd. Het is een brevet van onvermogen, dat 2e kamer zijn eigen wetgeving niet kan bevestigen.

    Er zijn binnen Europa diverse landen met een één kamer stelsel, waar de wetgeving soepel verloopt.

  27. Drama’s post is het waard om herhaald te worden

    Bericht door drama, op 22 februari 2011 om 17:36

    vanavond nog even met de pet rond:
    DEN HAAG – Als Nederland nu het tweede testtoestel van de Joint Strike Fighter (JSF/F-35) zou kopen, kost dat 99,2 miljoen euro . Dat is inclusief de motor. Hierbij is uitgegaan van de huidige dollarkoers.

    inclusief motor!!!!

  28. Dat schreef ik ook al VVD-er. Niettemin rammelt de kwaliteit van de wetgeving van de TK ook nog weleens. Het kan geen kwaad dat een gezelschap van bezadigde figuren er nog eens naar kijkt. mIsschien iets voor ons, als we onze wilde haren kwijt zijn.;)

  29. Dubieus zeg!

    ‘Nederland moet deelname wapenbeurs onmiddellijk stoppen’

    Ondanks onrust in de Arabische wereld gaat de Nederlandse wapenhandel daar gewoon verder
    Vijf Nederlandse bedrijven nemen deel aan de grootste wapenbeurs in het Midden-Oosten in Abu Dhabi. Volgens SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel is het moreel onaanvaardbaar dat ‘regimes uit het Midden-Oosten via deze beurs hun onderdrukkingsapparaat verfijnen’. De EU, en Nederland in het bijzonder, moet, als het aan Van Bommel ligt, onmiddellijk een wapenembargo instellen tegen Libië en andere landen in het Midden-Oosten die de mensenrechten schenden. Maandag werd duidelijk dat met kanonnen uitgeruste pantserrupsvoertuigen van het Nederlandse leger ingezet zijn tegen demonstranten in Egypte en Bahrein.

    Vijf Nederlandse bedrijven doen in Abu Dhabi mee aan de grootste wapenbeurs van het Midden-Oosten. EADS, Imtech, Marine& Offshore, Madera Ribs BV, Microflown technologies en Techno Plast Marine BV bezoeken van 20 tot 24 februari de beurs. Harry van Bommel wil dat deze partijen terugkeren. Van Bommel:

    “Het is moreel niet aanvaardbaar dat regimes uit het Midden-Oosten via deze beurs hun onderdrukkingsapparaat verfijnen. Omdat er tegen Libië en veel andere landen in de regio geen wapenembargo geldt, doe ik een moreel app?l op deze Nederlandse ondernemers om deelname aan deze beurs voortijdig af te breken.”

    Catherin Ashton, de Hoge Vertegenwoordiger van de EU heeft volgens Van Bommel een te vrijblijvende verklaring afgelegd. Ashton eiste zondag een eind aan het geweld in Libië, maar stelde hier tegenover geen sancties.

    De Volkskrant meldt dinsdag dat Nederland haar legerkas heeft kunnen spekken dankzij Egypte en Bahrein. Het Nederlandse leger is grootleverancier van onder andere pantserrupsvoertuigen aan de legers van die landen. Zo nam Egypte in 1996 en 1997 bijvoorbeeld 611 pantserrupsvoertuigen van het Nederlandse leger over. In 2006 kocht het land nog eens 431 van die voertuigen.

    Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in een reactie gezegd dat deze leveranties voldeden aan de geldende richtlijnen:

    “Nederland geeft geen vergunning voor export van militair materieel als dat land dit materieel in het verleden heeft gebruikt voor mensenrechtenschendingen of binnenlandse onderdrukking’, zegt een woordvoerder van het ministerie. ‘Toen over de leveringen werd beslist, waren deze aanwijzingen er niet. De export naar Egypte en Bahrein voldeed aan de voorwaarden van de Verenigde Naties, de Raad van Europa en die van de Europese Unie. Gezien de recente ontwikkelingen is het onwaarschijnlijk dat we in de toekomst defensiematerieel naar deze landen exporteren.”

  30. Dick, 19:05

    Nooit aan moeten beginnen, maar overal zit een financiele keerzijde aan.

    ‘Uitstappen uit JSF kost bijna 873 miljoen euro
    Als Nederland nu uit het programma voor de Joint Strike Fighter (JSF) stapt, kost dat op zijn minst bijna 873 miljoen euro. Nederland doet sinds 2002 mee aan de ontwikkeling van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig en heeft daarin inmiddels ruim 760 miljoen euro gestoken.

    In ruil voor deze investering krijgt de Nederlandse industrie opdrachten voor de JSF waarover zij een percentage moet afdragen aan de Staat. Die gemiste afdracht zit nog niet in de uitstapkosten.

  31. Heel veel wetgeving komt al uit de EU, Derk. Ik weet niet of Nederlanders het laatste restje zelfstandige wetgeving willen overdragen aan de EU. Gaat toch om de eigen identiteit.

  32. Een waarheid als een koe:

    Arabische wereld bewijst ongelijk Wilders

    Het is een groteske situatie. Terwijl burgers in verschillende Arabische landen de moed hebben om met gevaar voor eigen leven te strijden voor vrijheid en democratie, blijft Wilders verkondigen dat de Islam een ideologie is die een gevaar vormt voor onze westerse waarden en normen. Hoe verklaart hij dan dat deze eens door Fortuyn weggezette ??achterlijke nomadenvolken?? opeens steun betuigen aan waarden die ons dierbaar zijn? Het antwoord laat zich raden: Arabieren zijn mensen net als u en ik. Ook zij begrijpen dat vrijheid en democratie universele waarden zijn die uitstijgen boven culturele en religieuze verschillen.

    Het hartverwarmende en hoopgevende aan de huidige revoluties in de Arabische wereld is dat deze niet primair worden gedragen door Moslimfundamentalisten maar door gewone burgers die hun buik meer dan vol hebben van onderdrukking, corruptie en uitzichtloosheid. Deze revoluties doorbreken het idee dat Arabieren niet in staat zouden zijn om zichzelf te verheffen, net als de Europese burgerij heeft gedaan tijdens en na de Franse revolutie. Ook een ander paradigma moet er aan geloven. Namelijk dat er geen andere keuze zou zijn voor Arabische landen dan tussen het vestigen van een Islamitische republiek à la Iran of een door het westen geduld regime van repressie gericht op economische stabiliteit.

    De derde weg die de Arabische wereld op dit ogenblik lijkt te gaan, zou Wilders moeten toejuichen. Dat hij dat niet doet is te begrijpen. De Arabische wereld met zijn Islamitische wortels bewijst namelijk dat zogenaamde ??westerse?? waarden en normen niet exclusief zijn voorbehouden aan landen met een Christelijk-Joodse traditie. Zonder overigens te ontkennen dat er grote culturele verschillen bestaan tussen Europese en Arabische landen, is de Islam, anders dan Wilders ons wil doen geloven, net zo min als het Christendom en het Jodendom per definitie een bron van het kwaad. Als er al bronnen van kwaad zijn, zijn dat mensen. Mensen die hun geloof of een andere overtuiging uitdragen ten kosten van anderen.

    (Bron: Sargasso.nl)

  33. En ondertussen wordt (speciaal) onderwijs ernstig gekort

    Dit is echt heel erg, deze kinderen hebben over tig jaar serieus een probleem in de maatschappij als volwassenen denk ik….

    Maar nee, we geven nu liever meer centen uit aan een gevechtsvliegtuig……

  34. Leraren zijn al niet makkelijk te vinden….komen ze hier mee:

    Kabinet wil kortere schoolvakanties

    Zomervakantie in het voortgezet onderwijs moet van zeven naar zes weken
    Minister Marja van Bijsterveldt (CDA, Onderwijs) wil dat de zomervakantie in het voortgezet onderwijs wordt verkort van zeven naar zes weken. Volgens NRC Handelsblad klagen vooral werkende ouders over de grootte van de ‘grote vakantie’. De vakbond voor leraren in het voortgezet onderwijs, Leraren in Actie (LIA) heeft acties aangekondigd.

  35. Dick, 19:48

    Retektet allemaal naar????

    Dick, beste kerel niet alle narigheid komt uit de rechtse koker.
    Ere wie ere toe komt, het was al niet zo`n groot licht

    AMSTERDAM – De zomervakantie op de middelbare school moet anderhalve week korter worden. Dat staat volgens NRC-Next in een nog geheim advies aan het ministerie van Onderwijs.

    Veel scholen hebben moeite om het minimumaantal lesuren in het jaar te halen. Door een kortere vakantie zou dat makkelijker worden. Minister Plasterk had al eens gezegd dat hij de zomervakantie eigenlijk te lang vindt.

  36. Derk, ik denk dat de windmolens ook nog een heel heet item worden

    Is Flevoland wel of niet een goede plek voor het plaatsen van Windmolens? Op het eerste gezicht zou je misschien denken van wel. Immers, in de Flevolandse polders waait het altijd hard. En omdat al het land is aangelegd verpest je met het aanleggen van een windmolenpark geen belangrijk cultuurhistorisch landschap.

    Daar denken de verschillende partijen anders over. Vooral het vissersdorpje Urk is hier inzet van de gunst om de kiezer. In het IJsselmeer moet hier namelijk zo’n park verrijzen. Vlak voor de pittoreske haven. Velen in Urk zijn hier tegen. De PVV, SGP en de Partij voor de Dieren zijn het met de Urkers eens. Volgens deze partijen moeten die windmolens maar op een andere plek staan. De PVV vindt sowieso dat er ‘een einde moet komen aan de subsidies voor duurzaamheid’. Want de partij is wel voor een ‘schoon milieu’, maar niet voor ‘het verspillen van belastinggeld aan klimaatvoorspellingen’.

    GroenLinks D66 en de PvdA zijn pleitbezorgers voor windenergie. Ook voor de kust van Urk. Niet vreemd is dat juist deze partijen, net als de SP en de Partij voor de Dieren, pleiten voor het investeren in het natuurgebied Oostwaarderswold, tussen Almere en Zeewolde. De gedoogpartijen CDA, VVD en PVV vinden het prima als dit onderdeel van de ecologische hoofdstructuur niet wordt voltooid.

  37. Dick, 19:38

    == Als er al bronnen van kwaad zijn, zijn dat mensen. Mensen die hun geloof of een andere overtuiging uitdragen ten kosten van anderen. ==

    Wat is dat nu voor suffe drogreden? Heb jij wel eens dode letters uit de Bijbel, Koran, Veda`s of Thora iemand zien vermoorden?

  38. Als er al bronnen van kwaad zijn, zijn dat mensen.

    Er zijn anders ook heel gemene dieren op deze wereld, die ik niet graag alleen in het donker tegen zou komen.:)

  39. Voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversvereniging VNO-NCW is teruggekomen op zijn uitspraak dat regeringsdeelname door de PVV schadelijk zou zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven. “Er is nog geen bedrijf bij me geweest omdat het schade heeft ondervonden van het feit dat we een gedoogkabinet hebben”, zegt Wientjes in een interview met De Volkskrant.

    Wientjes benadrukt wel dat hij niet gerekend had op de gedoogvariant. Dat maakt volgens de werkgeversbaas veel verschil in gesprekken met buitenlandse bedrijven: “Ik vertel dat we een gewoon minderheidskabinet hebben. Waar op twee terreinen afspraken zijn gemaakt – de begroting en veiligheid annex immigratie – met een gedoogpartij, de PVV.”

    Eigenlijk is Wientjes gewoon blij met het nieuwe kabinet, zo zegt hij in het interview: “Wat er op ons afkomt, is een kabinet dat het ondernemerschap ondersteunt – en dat hebben we echt gemist. Dit kabinet heeft een visie op hoe we in de toekomst ons geld, onze welvaart kunnen blijven verdienen.”

  40. Ja Derk, de naïeviteit spat er weer vanaf. Net als de posting van Zwolse 09:23; er gingen in 2010 3 dingen erg mis: Kramer-verkeerde baan ; Oranje-WKfinale verloren ; een rechts kabinet. EN WIE MAAKT DIT JAAR HET VERSCHIL: JIJ (stem pvda blah blah blah). Gelukkig gaat het niet over de provinciale verkiezingen…..

  41. ‘Verhagen is niet vies van machtsspelletjes’

    Bron: WWW. JOOP. NL

    CDA-prominent Cees Veerman haalt in interview flink uit naar partijgenoot en fractievoorzitter
    Volgens CDA-prominent en oud-minister van Landbouw, Cees Verman, houdt partijgenoot Maxime Verhagen van machtsspelletjes. In een interview met het christelijke opinieblad cv.koers zegt hij bang te zijn dat het CDA straks ‘op het absolute nulpunt terecht komt ‘.

    Dat Veerman geen grote fan is van de gedoogconstructie van het kabinet Rutte-1 was al langer bekend. In het interview haalt hij nogmaals uit naar vice-premier Maxime Verhagen, die volgens Veerman kosten wat het kost aan de macht wil:

    “Rutte wilde graag premier worden en Verhagen aasde al geruime tijd op de macht. Verhagen is niet vies van machtsspelletjes, of om voor de macht iemand een stok in het wiel te steken. Dat is wel gebleken in het Afghanistandebat, waarbij hij een heel ander verhaal hield dan de premier destijds. Met de gedoogconstructie krijgen beide heren hun zin. En ik denk dat ze dit al vrij snel na de verkiezingen vastgesteld hadden en elkaar in de armen genomen hebben. Voor de b?hne zijn nog wel gesprekken met andere partijen gevoerd, maar de uitslag was al bekend.”

    De CDA-prominent vreest verder dat zijn partij flink zal verliezen met de provinciale verkiezingen. Volgens Veerman is het CDA een groot deel van de achterban op het platteland verloren. Het mensbeeld van de partij is dusdanig veranderd, dat het CDA zich zelf niet meer kan onderscheiden van andere partijen. Hij noemt het huidige mensbeeld van de partij individualistisch, terwijl het juist gespitst zou moeten zijn op verantwoordelijkheid jegens elkaar. “Je bent aan elkaar geschonken”, aldus de oud-politicus. “We moeten ons opnieuw definiëren en duidelijk maken waar we staan. Afgelopen zomer hebben we alleen voor de macht gekozen. En daar waar de macht regeert, blijven alleen contouren over. Contouren hebben wel omtrek, maar geen inhoud [??] De theorie dat regeringsdeelname loont, gaat dus niet op.”

    cv.koers: Cees Veerman (CDA): ??Verhagen is niet vies van machtsspelletjes’

    Het interview met Cees

  42. @ Drama, deze verkiezingen gaan toch al lang niet meer over wat er loos en wat er niet loos is in de provincie? Geert riep vandaag VVD & CDA op meer propaganda te maken anders dreigde de coalitie geen meerderheid in de Senaat te krijgen.

  43. Nou dick dat van de Senaat heeft hij niet gezegd dat maakt de media en achteraan rennend huppeld volk ervan.

    Wilders wil VVD en CDA meer zien
    Van onze parlementaire redactie
    DEN HAAG – Regeringspartijen VVD en CDA moeten zich veel meer laten zien in de campagne. Volgens Geert Wilders kan er wel ??een beetje peper in??.

    ⤽De VVD en het CDA moeten zich laten zien, zoals ik ook doe⤝, stelde Wilders, die zelf volop campagne voert. Hij mist vooral de kopstukken. Komende woensdag zijn al de verkiezingen voor de Provinciale Staten. In de peilingen lopen VVD, CDA en PVV nu de voor het kabinet belangrijke meerderheid in de Eerste Kamer mis.

    Vooral het CDA lijkt fors te verliezen. Een voorstel van CDA-minister Leers (Immigratie en Asiel) om burgemeesters de mogelijkheid te geven in uitzonderlijke gevallen uitgeprocedeerde asielzoekers te laten blijven, is door Wilders van tafel geveegd. ⤸Om burgemeesters met slappe knieën te laten beslissen over sommige asielzoekers is erg slecht idee. Niet doen dus⤝, aldus de PVV-leider.

    Door wie laten we ons nou leiden door de media of de personen zelf ?

  44. Zie hierboven een banner van de CU, maar daar was gister nog een goed item over op tv. CU en SGP trekken in veel provincies samen op, in de ene provincie wat meer als de ander. Een stem op CU lijkt er echter 1 te zijn die een CDA/VVD/PVV niet direct en zeker niet overal bij steunt in de Senaat. Met een stem op de SGP doe je dat (historisch gebleken) vaak wel……hoe zit dat?

  45. Het poezen en Geert onderwerp werd besproken in DWDD. Voor er misverstanden ontstaan. Geert komt niet bij de VARA. Waarom ik stiekum en zacht wil lachen, maar dat lukt niet: de lach knapt mijn vuistje uit.

  46. Beeldvorming van Ghadaffi? Ho dat waren zijn eigen woorden nadat die zei dat iedere opstandeling thuis bezocht zou worden en dood geschoten.

    Dat is geen beeldvorming dat is iets wat die letterlijk gezegd heeft

  47. Een martelaar dood ook zijn eigen volk, die anders denken en doen meestal dmv van een persoon met bomgordel. Kan dus kennelijk ook anders. Maar laten we hem gewoon een dictator noemen.

  48. Volgens mij bedoelde hij “een martelaar voor het volk van Libië in- of exclusief de Islam”. Maar ik wil niet weten welke positieve schwung hij ten onrechte ongetwijfeld aan het woord wil geven.

    Een dictator die genocide op zijn eigen volk pleegt.

    Hoe walgelijk kun je te boek staan.

  49. Volgens mij kan het hier ook:

    Bron RTV-oost:

    De rode stip op een kunstwerk op het dak van het provinciehuis wordt weggehaald.

    Het kunstwerk van staal stelt een stuk papier met een pen voor. De stip was op het papier gezet om aandacht te vragen voor de provinciale verkiezingen. Maar de maker van het kunstwerk is niet tevreden met de uitvoering. Donderdag wordt de stip met een hoogwerker verwijderd.

    —————————————
    Voorstel: het hele gevaarte van het dak halen een teruggeven aan de maker; kieper het maar in z’n voortuin, maar wel als een pakketje schroot. Kan die gratis opnieuw beginnen.

    Bericht door dick, op 23 februari 2011 om 16:18
    met de uitvoering van de PS-campagne? Te weinig gericht op de provincie

    Eens met algehele verwijdering

    Bericht door Derk, op 23 februari 2011 om 16:20
    Hoeveel heeft dat “ding”nu bij elkaar gekost?

    Bericht door dick, op 23 februari 2011 om 16:21
    Zouden de provincies bulken van het geld

    Bericht door Derk, op 23 februari 2011 om 16:28
    Volgens de SP Zwolle hebben ze genoeg op de plank liggen Maarja je kunt het maar een keer uitgeven. Geld van verkoop Essent zit daar toch ook bij?

    Bericht door dick, op 23 februari 2011 om 16:29
    Volgens mij wel: ultra-vreemd dat we dat (financiële reilen en zeilen) zelfs in een PS-verkiezing niet weten/te weten komen

    Bericht door Derk, op 23 februari 2011 om 16:31
    Zal toch wel ergens op het net een begroting en daadwerkelijke uitgaven te vinden zijn?

    Bericht door dick, op 23 februari 2011 om 16:45
    Misschien weet Dame de route? Je moet maar tijd hebben voor het uitzoekwerk. Het lijkt me vooral interessant om te kijken hoe dat (vele) geld besteed wordt.

  50. Elco Brinkman:

    Volgens Brinkman heeft zijn partij geen haast met het aanwijzen van een nieuwe politiek leider. ⤽In mijn vorige politieke tijd deden Lubbers, ik en anderen het ook samen. Het is ook veel beter om het met elkaar te doen.⤝

    :D:D We kunnen ons allemaal nog wel herinneren op wie Lubbers ging stemmen toen: op nummero 3, Ernst Hirsch Ballin.

  51. Bericht door Derk, op 23 februari 2011 om 16:28
    Volgens de SP Zwolle hebben ze genoeg op de plank liggen

    Dit is gewoon openbare informatie en heeft destijds ook in diverse kranten gestaan. De provincie (en bijna alle gemeenten in Overijssel) verloren door de verkoop van de Essent-aandelen de jaarlijkse dividenduitkering, maar kregen 1,2 miljard uitgekeerd. Dat geld wordt geïnvesteerd in de provincie; voor een deel samen met de gemeenten.
    Om het fijne te weten, moet je toch in de begroting gaan snuffelen Dick en Derk. Ik struin ook heel internet af als ik iets wil weten. Maar dit wist ik toevallig nog.

  52. Bericht door Derk, op 23 februari 2011 om 16:20
    Hoeveel heeft dat “ding”nu bij elkaar gekost

    In de Stentor stond dat het 4.000 euro kostte om die punt erin te zetten. Ik weet niet wie betaalt voor het weghalen. Jammer, was mooi symbool van de democratie.

  53. In Libie is duidelijk de Libie(do) uit het land,wat een Khadafer is die Khadaffi zeg griezelig gewoon,dacht dat Hitler dood was maar in Noord Afrika komt de ware aard uit het Beest(je):(:(:(:(

  54. Dick, 15:26

    Ja Dick, ik heb Wilders gisteren met die kitten gezien. Pfff… wat kunnen sommige mensen daar een heisa om maken. Wat is daar nu zo bijzonder aan?. Maar DWDD begint waarschijnlijk een gebrek aan goede items te krijgen. Dan is het tijd voor de bejaarde dorpsgek Jan Mulder, om daar zijn ADHD commentaar op te geven. Wat ze daar met dat fossiel doen is mij een raadsel, ik heb hem nog nooit twee zinnige zinnen horen zeggen.

    Ik neem aan dat Jantje voor zijn mislukte John Cleese imitatie ook nog betaald wordt?
    Hoe erg moet het zijn met DWDD, al je zo`n aandachtsjunk af en toe ook nog als sitekick aan tafel neemt?

  55. VVDer.

    Mag ik je vriendelijk verzoeken om wat gematiger met aandoeningen zoals ADHD om te gaan? Ik vind het nogal kwetsend voor ouders die zelf een kind hebben met deze aandoening.Ook is het een zwaktebod om je verbaal zo te uiten dat je er aandoeningen bij moet gebruiken ,om je verhaal kracht bij te zetten.

  56. Zwolse, als ik hier mee iemand gekwetst heb, dan mijn oprechte excuus. DAT WAS ZEER ZEKER NIET MIJN BEDOELING. Ik wou in mijn reactie alleen maar figuurlijk aangeven hoe druktemaker Jan Mulder zich presenteert aan het publiek.

  57. VVDer.

    Ik snap het dat jij dit niet bewust doet,maar het is een aandoening waarmee kinderen mee van doen hebben,en ik persoonlijk vind het dat je dit soort dingen buiten een discussie moet houden.

    Maar het siert je dat je erop reageerd.;)

  58. @ Dame, op 23 februari 2011 om 18:34….begrijp niet dat de Provinciale financiën geen punt tijdens de Prov.verkiezingscampagnes lijkt. Bedoel als ik journalist was, in gesprek met een kandidaat bijvoorbeeld, zou ik daar als eerste iets over willen weten.

  59. 😮 VVD??er Sjoerd Swane, voormalig raadslid en wethouder in Maarssen en Statenlid in Utrecht, wordt vervolgd voor het aannemen van steekpenningen, belastingfraude en valsheid in geschrifte.

  60. @Dick

    begrijp niet dat de Provinciale financiën geen punt tijdens de Prov.verkiezingscampagnes lijkt

    Dat is het toch wel? Ik las dat Buursink (PvdA) geen verbrede A35 wil, maar een snelle spoorlijn Twente-Zwolle, terwijl de VVD (Klaasen) juist inzet op de bereikbaarheid via de weg. Gaat allemaal over de investeringen die ze willen gaan doen. Overigens is het wachten voor gemeenten én provincies op de bezuinigingsvoorstellen van het Rijk. Dan kunnen de bestaande spaarpotjes weleens verdampen.

  61. Asfalt in het Groene Hart?
    Op 2 maart stemmen voor of tegen de A3

    In Zuid-Holland speelt het Groene Hart in de aankomende verkiezingen voor de Provinciale staten een grote rol. De plannen voor de aanleg van de A3 veroorzaken veel discussie in de provincie.

    EenVandaag maakt een serie over thema’s die een belangrijke rol spelen bij de aankomende verkiezingen voor de Provinciale staten. In Zuid-Holland is dat de vraag of er een directe snelweg tussen Rotterdam en Amsterdam moet worden aangelegd. Die A3 zou dwars door het Groene Hart moeten lopen. Vicky Maijer, lijsttrekker van de PVV in Zuid-Holland, vindt dat wel een goed idee. Geertjan Wenneker, lijsttrekker van D66, voorziet schade aan het Nationale Landschap en is niet alleen tegen de aanleg van de snelweg, maar ook tegen de bouw van meer glastuinbouw.

    Hier gaat het over

    * Hoe denkt het CDA erover? = goed rentmeesterschap meer asfalt aanleggen?

  62. Yildirim: ⤽Ik ben trots dat het mij is gelukt om een landelijk sterke partij op te zetten. We kunnen nu meedoen aan de verkiezingen in twee provincies en hebben intensieve samenwerking met andere provinciale partijen ter voorbereiding op de verkiezing van de Eerste Kamer
    We roepen alle bewoners van Overijssel massaal te gaan stemmen tegen dit college en tegen dit kabinet. Als dat in Egypte kan, dan kan het ook in Nederland.

    —————————————-

    landelijk sterke partij? Laat me niet lachen.:(
    vergelijking met Egypte: dan spoor je toch niet.

  63. ‘Al Qaida steunt Libische betogers’

    NICOSIA – De Noord-Afrikaanse tak van terreurnetwerk Al Qaida staat achter de mensen die zich in Libië verzetten tegen het regime van Moammar Kadhafi.

    ‘We zullen doen wat we kunnen om jullie te helpen, met kracht van Allah, omdat jullie gevecht het gevecht is van alle moslims die van Allah en zijn boodschapper houden.’

    ‘Hardvochtige schoft’
    Dat staat in een verklaring die de beweging op een aantal jihadistische forums heeft geplaatst, aldus de Amerikaanse terreurmonitoringsdienst SITE donderdag. Kadhafi is volgens AQIM een ‘bedriegende, zondige, hardvochtige schoft’, die hetzelfde lot is beschoren als de voormalige leiders van Tunesië en Egypte. Die moesten recent vertrekken nadat de bevolking dagenlang had betoogd.

    Volgens AQIM hebben de leiders van Noord-Afrika altijd gelogen over Al Qaida. ‘Wij verdedigden jullie alleen tegen deze despoten, die jullie je rechten ontnamen, je rijkdom afpakten en voorkwamen dat jullie de minimale middelen hadden om een waardig leven te leiden.’

    (Bron: VK)

  64. Dick.

    Heb gisteren het item gezien bij EEnVandaag.

    Het was toch om te huilen hoe dat blonde huppeltrutje Vicky Maeijer (pvv)niet verder kwam dat je zo sneller kwam van A.naar B,en totaal geen antwoordt had op de vraag wat dit met het groene hart zou betekenen.

  65. Wilders: Hooglanders mogen blijven
    Wilders is het oneens met een partijgenoot lijstgenoot die vindt dat Schotse Hooglanders niet in Nederland thuishoren.

    (copypaste from the stijllozen)

  66. Bleker: ik moet niets van de PVV hebben
    »
    Henk Bleker
    ANP Toegevoegd: donderdag 24 feb 2011, 10:49
    Update: donderdag 24 feb 2011, 13:04

    CDA-staatssecretaris Bleker van Landbouw zegt dat hij “niets moet hebben van de PVV” en dat hij “walgt” van hun hoofddoekjesverbod. Hij uitte deze kritiek op een campagnebijeenkomst in Markelo.

    Bleker zei begrip te hebben voor CDA-leden die problemen hebben met de partij van Geert Wilders. “Dat snap ik ook. Ik moest niets van de PVV hebben en moet nog steeds niets van de PVV hebben”, aldus Bleker.

    Bleker was als waarnemend CDA-voorzitter nauw betrokken bij de totstandkoming van het minderheidskabinet van VVD en CDA, dat gedoogsteun krijgt van de PVV.

    Gestrekt been
    De staatssecretaris is niet te spreken over het PVV-plan om zogenoemde tuigdorpen op te richten voor asocialen. “Als ik de partijvoorzitter was, was ik er even met gestrekte been ingegaan. Tuigdorpen… alleen het woord al. Ik werp het verre van me”, aldus Bleker. “Het idee om mensen af te schrijven is in strijd met elke vorm van fatsoen. Ook dat hoofddoekjesgedoe, aangekaart door de PVV, daar walg ik van.”

    Spijt
    Inmiddels heeft Bleker – op verzoek van vicepremier Verhagen – zijn excuus aangeboden. Wilders belde vanmorgen ontstemd naar Verhagen, die vervolgens met Bleker contact opnam. Wilders laat per sms weten: “Hij heeft me gebeld en spijt betuigd dat hij over PVV-standpunten had moeten spreken ipv over PVV.”
    —————-
    Integrale kopie van http://www.nos.nl

  67. Och, die Bleeker,…………..
    Gek he, velen hadden dat al door, voor en tijdens die bewuste CDA partij bijeenkomst in Arnhem.
    Ik kan mij tenminste niet voorstellen dat hij 180 graden gedraaid is.
    Volgens mij zijn er verkiezingen binnenkort………
    Het zal het pluche wel zijn.

  68. Bleker:o Toen ie met “gestrekt been” erin had moeten gaan zat ie met – vergeef mij de smerige uitdrukking – zijn arm ergens anders in en wist hij regeringsdeelname mooi te verkopen aan zijn achterban. En nu opeens morele bezwaren hebben. Er zullen idd wel verkiezingen aankomen. Wanneer ook al weer?;)

  69. ⤽Linkse⤝ vrienden ik heb wat leuks gevonden, ( misschien niet al te origineel 🙂 ) maar het is wel typerend.

    “Dat typisch ⤽ linkse ⤝ vingertje”

    Dat typisch vingertje, daar gaat het weer omhoog
    Met een parmantig slingertje, onderstrepen zij hun betoog

    Dat typisch ⤽linkse⤝ vingertje, daar gaat het weer van start
    Het zigzagt zoekend door de lucht, het heeft iets op zijn hart

    Soms gaat het heel belerend, en bezwerend op en neer.
    Dan gaat het weer gekscherend, zelfs waarderend heen en weer

    Soms tikt het aandacht vragend, op het tafelblad
    O, als ons ⤽Links⤝, zijn vingertje toch niet had!

    ⤽Links⤝ is uitgerust, met bemoeizucht in zijn ransel
    Iedereen is de ⤽linkse⤝ kerk al uit, maar zij staat nog op de kansel

    Hij weet: in het politieke spel, staan zij weer buiten spel
    Zij hebben geen echte macht, maar een belerend vingertje hebben ze wel

    Vrij naar: Seth Gaaikema

  70. @ VVD-er: Heb een skeithekel aan opgestoken vingertjes. Noemde Knevel en van de Brink hier altijd “Priemend vingertje en skeefbekkie”…..maar dat was te kwetsend.

    Deel dus je aversie.

  71. Dick 15.43 gaat dus over dit;
    PvdA-leider Job Cohen is ’tot op het bot’ gemotiveerd om duidelijk te maken dat veel kabinetsplannen van Rutte echt niet kunnen. De inzet voor 2 maart is: behoud van de linkse meerderheid in de Senaat.

    De afgelopen maanden werd er nogal wat over Cohen heengestort. Hij zou meer een bestuurder dan een politicus zijn, geen verstand hebben van economie en hakkelen tijdens debatten.

    Daarnaast zakte de partij na de verkiezingen weg naar een historisch dieptepunt in de peilingen. Ogenschijnlijk doet alle kritiek hem niets.

  72. @VVDer links schuift vooruit dat is hun tactiek en zo hebben ze het altijd gedaan. Rotzooi ruimt een ander maar op, en dan wel zeggen we nemen het op voor de minderheid. Tja vandaar dat er veel voorzitters van de FNV die het zo goed voor hadden met de werknemers hun de nek omdraaiden als ze in de politiek kwamen.

  73. Dame, sta jij ook (net als ik) met een zo weinig mogelijk opgeheven vingertje in “de opvoeding”?

    Wat de “vinger” voor links is, is de “arm” voor rechts (kan dit grapje niet laten). 😉

  74. Ja m`n beste Dame, we zijn nu eenmaal opgescheept in ons landje, met de helft betweters en de helft weters. Maar ook dat heeft zijn charme. 😉

  75. Haha, VVD-er. Hier zit de ergste betweter ooit. Iemand die zelfs een ander verbeterde toen ie “beterweter” zei ipv “betweter”. Je hebt me goed ingeschat.:)

  76. Dick, 16:09

    Nee Dick, dat zie je verkeerd. Derk generaliseert niet, maar stelt een juist een feit vast. Zie het maar zoals in het verkeer, daar zijn ook van die standaard linksplakkende slaaprijders, met oogkleppen, die te eigenwijs zijn om andere (betere) mogelijkheden te zien.

    Derk is op het juiste moment tot bezinning gekomen, door zijn spiegel te gebruiken, en weer rechts in te voegen.:):)

  77. :@ VVD-er wat een ‘wijzend vingertje-reactie’ 17:06. Zelf herken ik me er absoluut niet in. Krijg ook geen signalen uit mijn omgeving. Maar stigmatiseer maar lekker door. In mijn privéleven met mijn kennissen en vrienden speelt een scheiding tussen links en rechts helemaal niet. Je moest eens weten wat mijn schat van een vrouw stemt 😉

  78. Dick, 17:15

    Dick, voel jij je persoonlijk aangesproken door het proza van Seth Gaaikema, of is het een kwestie van lange links tenen:)? Als jij dat stukje proza als stigmatiserend voor je zelf ziet, en je repeterende mate van ontkenning, zou ik juist het idee kunnen krijgen, dat je iemand bent met een links opgeheven vingertje.

    ===Je moest eens weten wat mijn schat van een vrouw stemt===

    Een inkoppertje, laat me raden!….VVD!! 😀

  79. @ VVD-er; Geen van beiden niet aangesproken en van lange tenen heb ik nog nooit last gehad. Dat jij de wereld zo zwart-wit ziet dat je zelfs lange tenen links wilt noemen 😮

  80. Dick. 17:47

    ==dat jij de wereld zo zwart-wit ziet dat je zelfs lange tenen links wilt noemen==

    Hahahaha:):):)??, dat is rechtse humor Dick, maar ik zie dat dit niet aan jou besteed is.
    Ik kan niet inschatten hoe je in werkelijkheid bent, maar uit je reactie`s komt toch een bepaalde zuurgraad naar boven. Zo ongeveer als het lachebekje:) Cohen, die er ook regelmatig bij staat als een boer met kiespijn.

    Onze humor zal niet hetzelfde zijn, maar relativeer op tijd, want lachen is en blijft gezond:D

  81. De VARA heeft de omstreden cartoon over PVV-leider Wilders van zijn website Joop .nl verwijderd. Volgens de omroep is dat gebeurd omdat medewerkers zo ernstig bedreigd zijn dat ze hun werk niet goed meer kunnen doen.

  82. Bron van het vorige was nos.nl

    Dit zegt Joop zelf….(ff zelfcensuur, de vorige post is ook in de censuurmachine blijven hangen)

    VARA verwijdert cartoon na ernstige bedreigingen
    Omroep doet aangifte bij politie
    PERSBERICHT VARA

    De veelbesproken cartoon naar aanleiding van het plan van de PVV om ??tuigdorpen?? in het leven te roepen, staat vanaf vandaag niet meer op de opinie- en debatsite Joop. nl van de VARA. De cartoon, gemaakt door cartoonist Adriaan Soeterbroek, is daar sinds vrijdag 11 februari te zien geweest. Er is in de tussentijd veel over gezegd en geschreven: de cartoon heeft veel en soms ook heel heftige reacties losgemaakt. De directe aanleiding voor de VARA om de cartoon nu weg te halen, zijn de ernstige bedreigingen die vanwege het plaatsen van de cartoon naar medewerkers van de VARA toe zijn geuit.

    ??Deze beslissing hebben we niet lichtvaardig genomen,?? aldus het VARA-bestuur. ??Als journalistieke organisatie tillen we zwaar aan de vrijheid van meningsuiting. Bedreigingen mogen geen invloed hebben op het beleid en de journalistieke afwegingen. Er kunnen zich echter situaties voordoen waarin het veiligheidsgevoel van medewerkers dermate wordt aangetast, dat ze niet meer op een goede manier hun werk kunnen doen. Dat laatste heeft bij deze concrete situatie in onze afweging de doorslag gegeven. De VARA heeft van de bedreigingen overigens aangifte gedaan bij de politie.??

    Het plaatsen van de cartoon op Joop. nl was eerder voor de PVV aanleiding om af te zien van deelname aan het VARA-verkiezingsdebat ‘De slag om de Eerste Kamer’ op woensdag 16 februari. De VARA heeft dat betreurd: wij willen het debat – juist als organisatie die streeft naar een open discussie, met alle mogelijke, uiteenlopende standpunten – graag ook met de PVV erbij voeren.

    De afmelding van de PVV was destijds voor de VARA geen reden om de cartoon te verwijderen. De VARA stelt zich op het standpunt dat de opinie- en debatsite Joop. nl het open debat faciliteert. Joop. nl vraagt dagelijks aan diverse opinie¬makers om een mening, standpunt of betoog in te dienen, waarop online gereageerd kan worden. Daarbij zijn de meningen die in de bijdragen op Joop. nl naar voren komen niet per definitie de mening van de VARA: de VARA biedt een platform waarop gereageerd en gedebatteerd wordt.

    Zie ook: Cartoon Adriaan Soeterbroek: Wordt vervolgd

  83. Ach ja, en zo heeft iedereen een mening;)

    VARA vindt Wilders cartoon niet grappig
    Politiek redacteur Peter Kee van het VARA-programma Pauw & Witteman vindt de omstreden cartoon over Geert Wilders ‘mislukt’ en ‘verkeerd’.

    Witteman doet die uitspraak in zijn column in de VARA-gids die deze week verschijnt. In de cartoon, geplaatst op Joop.nl, wordt Wilders plan voor tuigdorpen vergeleken met concentratiekampen inclusief douchecabines voor vergassing.
    ,,Een stompzinnige tekening die mijns inziens niet geplaatst had moeten worden, al was het maar uit het oogpunt van goede smaak⤝, schrijft Witteman. ,,Er zijn grenzen aan de vrijheid van een cartoonist en die werden hier overschreden.⤝
    Hij vervolgt: ,,Zodra Wilders getipt werd over het bestaan van de cartoon deed hij de VARA in de ban. Zijn politieke tegenstanders verweten hem hypocrisie. Hij, die uitgesproken propagandist van de vrije meningsuiting, zou de gelegenheid kunnen benutten om te laten zien hoe consequent hij daarin is. Daar zit wat in. In het antwoord van Wilders ook: waarom, zo redeneert hij, zou ik op bezoek komen bij een club die me vergelijkt met een kampbeul?⤝
    Paul Witteman maakt in de column een vergelijking met een presentatrice die zich tien jaar geleden negatief over hem uitliet. Die persoon wenst hij nog steeds niet te spreken.

  84. Tweet van de dag
    do 24 februari 2011
    Als ik een hond zou nemen zou ik een eentje van het ras Bleker of Leers nemen.Zijn onderdanig en blaffen niet terug.

    Ahmed Ali

  85. Ik krijg nu een folder van ik beslis wel door mijn deur van waaruit komt deze Spam? Wie betaald dat? E ik kan ook nog een etentje verdienen door hem achter mijn raam te plaatsen? Wie in godsnaam heeft dit uitgevonden en er geld ingestoken?

  86. Dat niet iedereen gecharmeerd (ook bij de VARA) is van deze actie van Jole en Joop.nl blijkt wel uit onderstaand commentaar.

    ⤽ Paul Witteman valt zijn collega`s van de VARA-site Joop.nl af. Hij noemt de cartoon waardoor Wilders vorige week afhaakte bij het door Pauw en Witteman gepresenteerde lijsttrekkersdebat ⤽een stompzinnige tekening⤝

    ⤽Een stompzinnige tekening die mijn inziens niet geplaatst had moeten worden, al is het maar uit het oogpunt van goede smaak⤝ schrijft Witteman in zijn column in de VARA bode. ⤽Er zijn grenzen van aan de vrijheid van een cartoonist en die worden hier overschreden.

    De tegenstanders van Wilders verwijten hem hypocrisie, daar zit wat in, maar in het antwoord van Wilders ook: ⤽waarom zou ik op bezoek komen bij een club die me vergelijkt met een kampbeul?⤝

    Paul Witteman maakt in zijn column een vergelijking met een presentatrice die zich tien jaar geleden negatief over hem uitliet. Die persoon wenst hij nog steeds niet te spreken.

  87. Mede forumisten, mag ik u even voorstellen ⤽Buitendienst⤝. Hij/zij heeft niet veel te vertellen, maar af en toe wil hij/zij graag even in de belangstelling staan d.m.v. enkele regeltjes op dit log. Als politiek tegengestelden vliegen wij elkaar dagelijks in de haren, maar wij zijn uiteraard zeer sociaal ingesteld naar mensen die zich eenzaam voelen. Dus ⤽Buitendienst⤝ wat ons betreft: VAN HARTE WELKOM! 😀

  88. Zo nu en dan flitst die advertentie van de CU bovenin de hoofdpagina aan mij voorbij, met daarin de oproep “niet vergeten te stemmen”.

    al peinzend komt een aantal waarommen bovendrijven:

    1.beschouwt de CU de WLZ-loggers als vergeetachtig?
    2.of betreft dit puur de eigen anhangers?
    3.verwacht de CU hiermee extra stemmen te verwerven?
    4…….

  89. Drama, het is altijd een goed idee, om de kiezers te blijven attenderen op deze verkiezingen. Zoals het een goed idee is om de slogan ⤽CU uit overtuiging⤝ uit te leggen naar uw eigen overtuiging.;)

  90. @VVD’er ; het uitleggen naar mijn eigen overtuiging gaat gelukkig nog wel.;)

    Zat ook te peinzen over de komende opkomst (percentage) en het opkrikken daarvan. Zou het wat zijn om een benedengrens vast te stellen: bijv. 40%. Blijft het opkomstpercentage onder de 40 dan blijft de oude zetelverdeling van kracht….

  91. CDA-Limburg heeft duidelijk ander beleid als het graag met de PVV willende en niemand uitsluitende CDA-landelijk.

    CDA Limburg: bouw moskee breekpunt

    Het CDA in Limburg wil geen coalitie vormen met de PVV als die partij zich blijft verzetten tegen de bouw van nieuwe moskeeën. In een debat vanavond op de regionale zender L1 noemt CDA- lijsttrekker Van Helvert dat een breekpunt.

    Van Helvert wil pas met de PVV om tafel als de partij het standpunt over de bouw van moskeeën opgeeft.

    PVV-lijsttrekker Stassen denkt er niet over het standpunt over moskeeën bij te stellen. De PVV gaat de verkiezingen in met als doel deel te nemen aan het college van Gedeputeerde Staten, samen met CDA en VVD

    Bron: NOS.nl

  92. Tweet van de dag
    vr 25 februari 2011
    @geertwilderspvv En….Gedroomde reactie achterban op cartoon ? Of is deze reactie te zeer gelijk aan die van de moslimwereld op cartoons?

    Eric Corton

  93. Drama, ik denk niet dat het opkomst percentage zodanig door z`n hoeven zakt dat het minder dan 40% wordt. Ik heb zelfs het positieve idee (wishful thinking) dat percentage hoger zal liggen dan de vorige statenverkiezingen. Als ik alleen al kijk naar de opgeklopte commotie rond deze verkiezingen, ben ik daar eigenlijk wel zeker van. Dat ik een bepaalde voorkeur heb, zal je niet bevreemden. 🙂

  94. Dick, 15:15

    Dick, hoe men verder ook over de PVV mag denken, maar ik krijg het idee dat het Van Helvert in z`n bol geslagen is. Het CDA is in Limburg meer dan de helft van zijn kiezers kwijt geraakt aan de PVV, maar ze zwaaien nu heel arrogant met breekpunten.
    Het zou voor Van Helvert zinnig zijn om t/m dinsdag, dagelijks ⤽wees gegroetjes⤝ te mompelen, want anders zie ik ze niet eens terug komen in de Staten. :'(

  95. Dat is de juiste benaming ⤽prutser!⤝. Wanneer ik de touwtjes in handen had binnen het landelijk bestuur van het CDA, schopte ik die Van Helvert met een boog over de Cauberg. Deze snuiter spoort niet helemaal.

  96. Derk, ik heb dat ⤽frisse⤝ hoofd vanmiddag al bewondert, naar zijn gelaatsuitdrukking te kijken is hij: of straal bezopen of zo high als een garnaal.:):)

  97. @Drama 13:48 uur Voor de zekerheid: a.s. woensdag 2 maart zijn de verkiezingen voor provinciale staten. Zal ik je dionsdag nog even helpen je eraan te herinneren? Oh ja, ook ID en stempas meenemen, he.;)

  98. Dame, om je nog even te herinneren aan de juiste keuze op 2 maart.
    Al zou het alleen maar zijn om mij te plezieren: VVD ZEKER NU!

    Ik trek mij nu terug in mijn defensieve opstelling, om de op mij afgeschoten projectielen te ontwijken. 🙂

  99. Ik zal het overwegen, VVD-er, mits je dat “zeker nu” bevredigend kunt toelichten. Ik ken wel een heel aardige kandidaat op die lijst, maar om erop te stémmen moet er een iets beter argument komen.:)

  100. VVD-er. Ik heb wel een ander voorstel, want ik voel wel aan dat die betere argumentatie er niet gaat komen.;)
    Als we nu eens uitruilen: ik stem VVD en jij PvdA. Kunnen we allebei ervaren of dat ons bevalt. Wel natuurlijk op de voorwaarde dat je eerlijk spel speelt (of is dat voor een VVD-er teveel gevraagd;)).

  101. Ho..ho..ho..ik zat in mijn schuttersputje te eten, maar mag ik jullie aanraden het programma van de VVD met interesse en niet met een vooringenomen standpunt te lezen. Dat wordt beslist een eye-opener die jullie leven op een positieve manier zal veranderen. 🙂

  102. Bijstandsgezinnen verliezen door kabinet honderden euro’s

    Uitgelekt wetsvoorstel in handen van Uitgesproken VARA toont uitwerking bezuiniging op bijstand
    Gezinnen waarvan een lid bijstand ontvangt zullen honderden euro??s per maand gaan inleveren, als het aan het kabinet ligt. Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat in handen is van de redactie van Uitgesproken VARA. Vanavond om 20.25 op Ned.2

    In het regeerakkoord is afgesproken dat minister Kamp van Sociale Zaken en zijn staatssecretaris De Krom 2,4 miljard euro moeten bezuinigen. Bezuinigingen op de bijstand moeten zo??n 100 miljoen gaan opbrengen. Uit het wetsvoorstel blijkt hoe dat uitpakt voor gezinnen waarvan een lid bijstandsgerechtigd is.

    De belangrijkste wijziging ten opzichte van het verleden is dat in een gezinssituatie de gezinsleden niet langer individueel recht hebben op bijstand, maar dat een gezin gezamenlijk bijstand dient aan te vragen. Letterlijk staat in de toelichting op het wetsvoorstel: “De bijstand voor het individu binnen deze leefsituatie is daarmee als het ware afgeschaft.”

    In het wetsvoorstel worden drie situaties doorberekend.
    1. Een gezin waarvan de ouders bijstand ontvangen en het thuiswonende kind verdient meer dan het norminkomen van ?? 1.300,– bruto. De ouders krijgen geen bijstand meer, want het kind moet voor hen zorgen.
    2. Een alleenstaande ouder met een jong volwassen kind, beiden in de bijstand. Nu ??1.800 per maand bruto, straks ?? 1.300,–; het zogenaamde norminkomen.
    3. Een gezin met (een) werkende ouder(s) en een thuiswonend meerderjarig kind in de bijstand. Het kind krijgt geen bijstand meer want het inkomen van het gezin ligt boven het norminkomen.
    In de toelichting bij het wetsvoorstel wordt uitgegaan van kortingen die oplopen van ?? 500,- tot ?? 800,–. bruto per maand.

    PvdA-Kamerlid Hans Spekman en FNV-Jong-voorzitter Jeroen de Glas reageren in Uitgesproken VARA op de uitgelekte cijfers.
    ===================
    Info van www. joop. nl
    .

  103. Dick, 17:24

    ===@ VVD-er….VVD maakt de rijken steeds rijker….===

    Komop Dick, kom met iets origineler, die carnavalskraker heb ik al zo vaak gehoord. 😉

  104. Vind het zo jammer dat die pakkende en oh zo ware kreet er uit is 🙁

    Maar de zeer actuele 17:41 bevestigt de rest van de kreet…en de (relatief) armen steeds armer.

  105. Bovendien hebben we die discussie ‘geld, ego, status, macht, aanzien-discussie’ ook nog op de plank liggen 😮

    Waar denk je anders dat de rijksten van NL op stemmen?

    brrrrrrrrrr zie ineens dat hoofd van voormalig tante TON-vriendje Charly Abtroot voor me.

  106. Dame 17:29

    Ik spreek niet voor anderen, maar deze VVD??er speelt het spel op een zo eerlijk mogelijke manier. Dat betekent; ik zal nooit op een z.g. progressieve partij stemmen.

    De ideeën van deze progressieve partijen stroken voor geen millimeter met mijn zelfstandige ideeën, ze zijn mij te betuttelend. Maar wat mij betreft alle credits naar anders denkende, we leven (gelukkig nog?) in een vrij landje. 😀

  107. Dus antwoord is ‘nee’. Tja dan zul je toch met overtuigende argumenten moeten komen om mij VVD te laten stemmen. Hint: meer asfalt, ruim baan voor Luchthaven Twente, meer ruimte voor ondernemen op het platteland, megastallen, vermindering natuursubsidies spreken mij niet zo aan. Dus je moet het zoeken in een andere hoek.:)

  108. Dick, 17:48

    Dick, zullen we de status ⤽geld, ego, status, macht, aanzien, maar wat relativeren?

    Of dacht je dat binnen jou PvdA en de andere progressieve partijen geen rijke patsers rondlopen? Om twee van de vele voorbeelden te noemen, dacht je dat Cohen de broek stuk had, met zijn comfortabel appartement in Amsterdam en een riant landhuis elders in het land. En wat dacht je van mevrouwtje Barth, lijsttrekker van de PvdA voor de 1e kamer, haar scheef wonende cv wel eens gelezen? Of je nu bezeken wordt door rechts of door links, nat wordt je toch.

  109. Die kandidaat-VVD-er is anders ook heel charmant. Dus, nee, charme alleen is niet genoeg. Als linkse Dame schijn ík niet over charme te kunnen beschikken, dus die optie valt af. Waar kan ik jou mee over de streep halen of is dat een onmogelijke opgave? 🙂

  110. @ VVD-er, het vermogen tot relativeren is een prettige eigenschap. Toch mag ik ook graag overdrijven om iets duidelijk te maken. Het is natuurlijk hartstikke logisch dat iemand die veel verdient, groot woont. Gun ik ze ook van harte. Wel mooi als ze dan toch tegen de rijken-subsidie zijn.

  111. Dick, 17:41

    Dick, ik wil niet verder ingaan op een wetsvoorstel, die nog niet geagendeerd is.

    Maar hoe kan het mogelijk zijn dat er 130.000 vacatures zijn, (CBS 2011) en nog zoveel mensen in de bijstand. Ook wil ik niet generaliseren, omdat er nog te veel schrijnende gevallen zijn. Maar van de mensen die in de bijstand zitten, is ook nog het grootste percentage alleenstaande jeugdigen beneden de 30 jaar. Ik heb het donker bruine vermoeden dat deze categorie het wel best vindt om met een bijstanduitkering lekker op de bank te liggen.

    Uit mijn praktijk ervaring kan ik een romannetje schrijven over deze categorie. Sollicitanten (omdat ze moeten) komen ongewassen, met een peuk in de mondhoek, ongeïnteresseerd bij je binnen slenteren, met de intentie om zo vlug mogelijk weer buiten te staan. Voor dat gespuis, mogen ze wat mij betreft, werkverschaffing instellen.

  112. @ VVD-er 19:20…volgens mij ook omdat er (zeer behoorlijk) overvraagd wordt door werkgevers bij vacatures. Weet absoluut niet of velen zich niet verzorgd presenteren bij sollicitatiegesprekken. Denk wel dat velen veel moeite hebben met een strakke sollicitatiebrief. Inderdaad, degene die het er om doen, mogen ze van mij ook flink straffen. Maar ik heb geen idee om hoeveel % het gaat.

  113. Dick, is het bij jou naïviteit of een vorm van aanbidding van je idolen?
    Dat die rijke ⤽linkse⤝ patsers onder leiding van hun dirigent zingen dat ze opkomen voor de minder bedeelden, wil nog niet zeggen dat het gemeend is.

    Of heb jij nog het oeroude idee, dat deze beroepspolitici idealen hebben?
    Ze kiezen een partij, waarvan ze denken binnen een zo kort mogelijk tijd via het sociale netwerk, een comfortabele baan binnen te kunnen halen. Niets meer, en niets minder. Rechts of links, het zijn allemaal elleboog werkers, kijk eens rond wie er op de meest interessante banen terecht zijn gekomen (financieel), wordt wakker, Dick!

  114. @ VVD-er, hun stemgedrag spreekt boekdelen. Bovendien stem ik altijd op de gebleken sociaalste Spekman. Spekman is in woord maar vooral ook in daad iemand met idealen. Maar uh “idolen” 😮

    Geloof idd wel dat er veel met ellebogen wordt gewerkt. En vergeet niet dat je ook wel wat moet kunnen bij interessante baantjes. Ik geloof wel dat er meer corruptie is dan we denken.

  115. Hoe politici stemmen…hou maar eens in de gaten. Nu vind ik de megastallen ook een interessant item….op NOS-teletekstpagina 113 is te lezen hoe het daarmee gaat.

  116. Het westen heeft olie nodig en meteen stelt premier Poetin scherpe eisen

    Rusland ruikt de kans op macht. En Rusland vindt macht prettig ruiken. Het westen heeft het moeilijk, omdat de olie uit het Midden-Oosten niet meer vanzelfsprekend is. Tijdens een ontmoeting tussen de Russische premier Vladimir Poetin en de Europese Commissie heeft de Rus zijn eisen gesteld. Hij beschuldigde Europa van het niet nakomen van bilaterale afspraken, onder andere door het aanscherpen van concurrentieregels.
    Gezien de hoge olieprijzen en de onrust op de wereldmarkten naar aanleiding van de gebeurtenissen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is Poetin in de positie om eisen te stellen. Hij waarschuwde dat de situatie in Libië en de nieuwe regels op de Europese energiemarkt die in maart van kracht gaan, er voor zullen zorgen dat de EU meer geld zal moeten betalen voor gas en dat de energie “duurder zal worden als de Europese Unie Rusland niet de South Stream-pijplijn in de Zwarte Zee laat aanleggen⤝.
    Poetin had ook nog een grappige noot: om in illustreren waarom het Westen toch vooral niet moet interveniëren in de Arabische wereld verwees hij naar het onvermogen in België om in eigen land een regering te vormen. Op de vraag of Rusland zich nu zorgen maakt over de toestand in zijn eigen opstandige deelrepublieken in de Kaukasus wilde de premier niet ingaan.

    Bron: EUobserver

  117. Ja Dick geloof je dat nou echt? Zo betrouwbaar sorry kijk eens naar de start van die site bij SIDN laat je niet voor de gek houden ook al passen de woorden je

  118. Blijf vooral veel op dat soort sites ik kan je nog wel aan meer linkjes helpen hoor die maken nieuws wat hun past en dat verafschuw jij toch?

    NIEUWE MEDIA LINKS

    A
    Achtergeslotendeuren.punt.nl
    Actiefront.nl
    Adhdfraude.net
    Anarchiel.com
    Argusoog.org
    Aquariusage.com

    BC
    Bankrenteterug.nl
    Belfort-group.eu
    Bof.nl
    Boublog.nl
    Bovendien.com
    Bowenpraktijk.eu/deveranderingen
    Burgersinactie.nl
    Burojeugdzorg.nl
    Bwst.nl
    Cassandraclub.wordpress.com
    Courtfool.info

    D
    Degroenen.nl
    Dehoogstetijd.info
    Demminkdoofpot.nl nieuw
    Denieuwedokters.nl
    Denieuwewereldorde.come2me.nl
    De openbaring
    De spuitblijfteruit.nl
    Dewereldmorgen.be
    Dimitri.nu
    Deepjournal.com

    E
    Earth-matters.nl
    Edelchemie.nl – (zie op sdnl.nl en hier op h.e.n. video 3)
    Eindtijdsmysterie.punt.nl
    Endtimes.punt.nl
    Eurostaete.eu
    Eqgen.nl
    Ergogenics.org nieuw

    F
    Fictionaltruth.nl
    Fouteadvocatuur.nl
    Freeenergy4all.nl
    Fsf.nl

    G
    Gentechvrij.nl
    Gifgrondopurk.nl
    Goto2012.nl
    Goudportal.nl
    Grenswetenschap.nl
    Groepzuid.nl

    H
    Healingsoundmovement.com (John Consemulder)
    Herstelderepubliek.wordpress.com
    Hetechtenieuws.be
    Hetechtenieuws.org
    Hetgekleurdenieuws.nl
    Hetnieuwerijk.nl
    Hetverzet.nl
    Hetvrijevolk.com
    Hetzuur.nl
    Hyves: Hyversunite.hyves.nl
    Hyves: Nieuwemedianieuws.hyves.nl
    Hyves: Parravliss.hyves.nl
    Hyves: Voiceofwakkerholland.hyves.nl
    Hyves: Wakeupcall.hyves.nl
    Hyves: Wakkereonderwerpen.hyves.nl

    I
    Indigorevolution.nl
    Infolutie.nl (binnenkort online)
    Inlakech-2012.be
    In-vrijheid-bevallen.blogspot.com

    J
    Jan.istiecool.nl
    Jankraak-taichitao.nl
    Jeugdzorgbeleid.nl
    Johnito.blogspot.com
    Jouranaal.nl
    Juridischplatform.com

    K
    Karelencaroline.nl
    Keerzijde.blogspot.com
    Kiesbewust.wazzup.nl
    Kinderenvanhetlicht.blogspot.com
    Kleintje Muurkrant
    klokkenluideronline.nl
    Krapuul.nl
    Kr8.nl

    L
    Leefbewust.com
    Leugens.nl
    Leoverhoef.nl
    Lijst14.nl
    Listenbedrog.blogspot.com

    M
    Madbello.nl
    Marcelmessing.nl
    Media-activisme.be
    Mensenspirit.nl

    NO
    Natriumbicarbonaat.blogspot.com
    Nederlandvrij.com
    Niburu.nl
    Nieuwetijdskind.com
    Nieuwetijdskinderen.wordpress.com
    NRCombudsman.nl
    Nulpuntenergie.net
    Operatieatlantis.nl

    PQ
    PARRAvliss Freedom Fighter (via youtube.com)
    Pateo.nl
    Pieterstuurman.blogspot.com
    Platformherstelrechtsorde.nl
    Polie.nl
    Pranja.nl
    Prikmijmaarlek.nl
    Prorepublica.nl
    Quofataferunt.com

    R
    Radio – Argusoogradio.org
    Radio – Connectitradio.com
    Radio – Findingvoicesradio.com
    Radio – Frontierradio.nl
    Radio – Gezondheidradio.tk nieuw
    Radio – Healingsoundmovement.com/radio.html
    Radio – Indigoradio.nl
    Radio – Radiomerlijn.nl
    Radio – Ridderradio.com
    Radio – Stardustradio.nl
    Radio – Utopiaradio.com
    Radio – Vrijeomroep.nl
    Rechtiskrom.wordpress.com (Wim Dankbaar)
    Rechtopgezondheid.info
    Renescience.punt.nl
    Roberthorchner.nl

    S
    Sambroersma.blogspot.com
    Sdnl.nl
    Seriewoordenaar.nl
    Slaaptgijnog.nl
    Smaakversterkers.eu
    Sociopol.nl
    Stapuitdematrix.nl
    Star-people.nl
    Stevenbrown.web-log.nl
    Spiritueelcafeheerlen.com
    Sp00kje.nl
    Stopumts.nl
    Stralingsarm-nederland.org

    T
    Tab2000.nl/Salveo4All
    Terugnaardesterren.com
    Theboogeyman.eu
    Totalecontrole.punt.nl
    TV – Jd-tv.nl
    TV – JDTV (via youtube.com)
    TV – Jojojoker
    TV – Sdnl.nl/tv.html
    TV – Spiritueelcafetv.com
    TV – Wdro.tv
    Agenda van Twilightzonecafe.nl nieuw

    U
    Uitdaging.net
    Unitynet.nl
    Universal Federation
    U-subjects.nl

    V
    Vaccinformatie.nl
    Vaccinatieinformatie.nl
    Verontrustemoeders.nl
    Visionair.nl
    Vrijbit.nl
    Vrijeenergiemachine.nl
    Vrijspreker

    W
    Waarheid911.nl
    Wacbelgium.be
    Wacholland.org
    Wanttoknow.nl
    Waterisvoeding.nl
    Wapensindestrijdtegenkanker.blogspot.com
    Weeswaakzaam.nu
    Wereldgeheimen.nl
    Wijwillenverandering.ning.com
    Wijwordenwakker.org
    Willemderidder.com
    Wolmanzouten.nl

    XYZ
    Xandernieuws.punt.nl
    Yayabla.nl
    Youniverseismagic.com nieuw
    Zaplog.nl
    Zapruder
    Zonnewind.be
    33mm.eu/2012
    7daysofinspiration.com

  119. Dit is natuurlijk een feit

    Gezien de hoge olieprijzen en de onrust op de wereldmarkten naar aanleiding van de gebeurtenissen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is Poetin in de positie om eisen te stellen.

    Vond zijn grap ook nog wel aardig

    Poetin had ook nog een grappige noot: om in illustreren waarom het Wsten toch vooral niet moet interveniëren in de Arabische wereld verwees hij naar het onvermogen in België om in eigen land een regering te vormen.

  120. Als we de uitlatingen van de ⤽brullende⤝ Russische beer als serieus beschouwen, moeten we in ons land maar eens snelheid maken met de bouw van nieuwe kerncentrales. Minder olie afhankelijkheid van uit eisen stellende dictatoriale landen, zou een zegen zijn.

    Maar dat zal wel weer op tegenstand van bepaalde hypocriete partijen stuiten, want volgens die partijen hebben we een ondoordringbaar radioactief schild ;)opgetrokken aan de grens met Duitsland en België zodat radioactieve straling uit het buitenland ons niet deert. Pfff??.wat een argumentatie, van deze onnozelen.

  121. Ach VVDer het is nooit goed altijd is er wel wat om tegen te schreeuwen 😉 Daarom stonden al meerdere politieke leiders van een partij op en kistje de werknemers te beinvloeden en ja daarna hun zakken leeg te trekken.

Reacties zijn gesloten.