In 7 dagen Zwolle upgraden

Zwolle – Maandag 28 februari gaat in Zwolle 7 days of inspiration (7di038) van start. Zwolle zal 7 dagen in het teken staan van inspiratie en het upgraden van de stad. Elke dag staat er een ander thema in de belangstelling. Onderwerpen als onderwijs, zorg, werk, duurzaamheid, versimpelen en voeding komen aan bod. Het 7-daagse evenement vindt tevens in 15+ andere steden plaats. In totaal wordt er in Nederland gewerkt aan ruim 90 initiatieven.

De activiteiten van 7 days of inspiration 038 zijn toegankelijk voor iedereen, waarbij openheid en inspiratie centraal staan. In 7 dagen Nederland upgraden door het verspreiden van waardevolle initiatieven, krachtige netwerken te verbinden en de meest inspirerende verhalen te delen: dit is de gedachte achter 7 days of inspiration. In heel Zwolle vinden van 28 februari tot 6 maart meer dan twintig verschillende projecten plaats, die in het teken staan van de thema’s. Zo vindt er op donderdag, de dag van de duurzaamheid, een project plaats voor kinderen genaamd Groenkapje vangt ECO dromen. Er worden workshops aangeboden voor kinderen, zodat ze bewust worden van het groene leven op deze aardbol.


Op de dag van ‘het werk’ is er een Twiner in Xanders Bazaar. Twiner staat voor Twitter, diner en wine. Door de verschillende netwerken kan er een groep ontstaan die iets kan betekenen voor een organisatie in Zwolle. Dit jaar is er voor de WEZO gekozen.Elke avond vindt een nabeschouwing plaats in het Inspiratiehuis aan de Stationsweg. Dan staat de DaVincitafel centraal: een dialoog met projectinspiratoren en stakeholders rondom het dagthema om met elkaar de dag te bespreken en vooral om te kijken welke inspiratie er uit te halen is voor het vervolg.

7 days of inspiration wordt geheel opgezet zonder geld en juist met gebruik van sociale overwaarde. Er zijn verschillende individuen en organisaties die met overwaarde de activiteiten in Zwolle tot stand brengen. Deze initiatieven zorgen ervoor dat het evenement van, door en voor iedereen mogelijk is zonder tegenprestatie. De sociale overwaarde krijgt vorm door  onder andere het World Café, Ynnovate, Xanders Bazaar, het Ecodrome en AIDA Communicatie. Alles draait om ‘gewoon doen’, gewoon elkaar inspireren en daardoor meer mogelijk maken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “In 7 dagen Zwolle upgraden”

  1. Mmmmmmmmmm, snap geen snars van dit stuk. Ze hebben het over 7 dagen, lees er 2 activiteiten. Iedere avond nabeschouwing. Waarvan dan?

    Leest iemand iets anders? Of is er elders meer info te vinden.

  2. In heel Zwolle vinden van 28 februari tot 6 maart meer dan twintig verschillende projecten plaats, die in het teken staan van de thema??s.

    Alles draait om ??gewoon doen??, gewoon elkaar inspireren en daardoor meer mogelijk maken.

    Aansluitend wordt drie dagen carnaval gevierd.

    Ben benieuwd naar de evaluatie8)

  3. idd ingrid. niks schema, met wat waar voor wie etc. Volgens mij voor een selectief gezelschap dat overdag niet hoeft te werken, of hiervan zijn-haar werk heeft gemaakt,.

  4. @ Henk, je bent weer goed op de hoogte wiens hobby dit is.
    Maar mischien heb je gelijk, we lezen er vast nog wel meer van, vanaf a.s maandag.

  5. Jammer dat de pagina’s die hierboven genoemd worden niet makkelijk te bereiken zijn…
    De Facebook-pagina loopt zelfs dood…
    De andere twee links doen het bij mij ongelooflijk traag of lopen ook op niks uit.
    Zouden ze ook een andere website hebben waar de info op staat?

  6. Ja en onderaan de pagina (als hij eindelijk in beeld volledig verschijnt ;)) staat dan een ‘let op’ die nadat je zo lang hebt gewacht wel weer grappig is 😀

  7. Pas op! Deze website heeft op de meeste mensen een inspirerende werking. 1.0820

    Hier gaat die wel snel hoor maar erg onduidelijk qua navigatie

Reacties zijn gesloten.