Het weer: bewolkt

Zwolle – Donderdagochtend begint bewolkt en regenachtig. In Groningen en Drenthe is in de ochtend nog korte tijd kans op winterse neerslag, bij temperaturen rond het vriespunt. Elders ligt de temperatuur boven het vriespunt en valt er regen. Er staat daarbij een zwakke tot matige zuiden- tot zuidoostenwind.

23-02-2011_weerfoto_koggelaan.jpg
Koggelaan

’s Middags wordt het geleidelijk wat droger. Al houdt vooral het zuidoosten nog lang kans op een spat regen of motregen. Het blijft in het hele land overwegend bewolkt. De temperatuur loopt op naar 3 graden in Groningen tot 8 in Zeeland. Donderdagavond en morgennacht blijft de bewolking overheersen. Op een lokale spat regen na is het wel droog. Een smalle kuststrook kan wel met enkele opklaringen te maken krijgen. De minimumtemperatuur ligt tussen 2 graden in het noordoosten en 5 in het zuidwesten.

Vrijdag is het opnieuw zwaar bewolkt. Er trekt gedurende de dag een zwakke storing (occlusie) over, waaruit af en toe wat motregen kan vallen. Koud wordt het niet: de maxima liggen tussen 7 graden in het noorden tot 9 graden in het zuiden. Er staat een meest matige zuidelijke wind, langs de wadden mogelijk vrij krachtig, windkracht 5. In de nacht naar zaterdag trekt een koufront door. Het is bewolkt en het kan af en toe flink doorplenzen. Het koelt dan ook slechts een paar graden af.

Zaterdag begint de dag nog met regen in het oosten en zuidoosten van het land. Vanuit het noordwesten komen opklaringen binnendrijven. ’s Middags zijn er in het hele land flinke zonnige perioden. De nacht naar zondag verloopt waarschijnlijk vrij helder en daardoor ook alweer een stukje kouder.

Zondag is er kans op buien, maar de zwaarste buien lijken ten zuiden langs te gaan. De dagen daarna komen we in een noordelijke stroming. Er zijn grote dag- en nachtverschillen: de kans op nachtvorst neemt toe en overdag ligt de temperatuur rond of iets onder de normale waarde van 7 graden. Het is grotendeels droog, maar af en toe trekt er een bui of een storing vanuit het noordwesten over.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)