Een uur ander(s) les op het Deltion College

Zwolle – Op maandag 28 februari krijgen Deltionstudenten de kans op een uur ander(s) les. De week van 28 februari tot en met 6 maart staat in het teken van ‘Seven Days of Inspiration’. Het Deltion College haakt aan bij dit initiatief en geeft op maandag invulling aan de onderwijsdag, met een zgn. ‘omkeerdag’. Op maandag 28 februari laten studenten zich inspireren door iemand anders voor de klas te halen voor een uur ander(s) les.

Irma Gasman is studente Zorg en Welzijn op het Deltion College en wil graag mevrouw Angela Maas voor de klas, cardioloog bij de Isala Klinieken. "Mevrouw Maas heeft onlangs Libelle’s Gouden Hart ontvangen voor beste cardioloog van Nederland. Ze startte in 2003 een speciale vrouwenpoli hart- en vaatziekten. Ik zou hier dolgraag meer over willen weten." Mandy Bekking, student ICT wil graag de heer Arie van Duijn voor de klas, manager bij Cisco Nederland. ‘’Ik heb in het kader van een project vaker contact gehad met meneer van Duijn, ik zou hem graag persoonlijk willen spreken."

Opening 7DI op Deltion College

‘Seven Days of Inspiration’ is een initiatief dat is over gekomen vanuit Estland. Nederland wil aan dit initiatief een upgrade geven, dat houdt in dat zij de meest waardevolle initiatieven realiseren, de krachtigste netwerken willen verbinden en de meest inspirerende verhalen willen delen. Zwolle is één van de steden in Nederland waar maandag 28 februari de week van 7 Days of Inspiration begint. In Zwolle dus bij het Deltion College, tijdens de omkeerdag op de onderwijsdag.

ICT-Leerbedrijf Goede Doelen

Het Deltion College doet naast het uur ander(s) les meer om een bijdrage te leveren aan de maatschappij.  Zo is er o.a. het ICT-Leerbedrijf ‘Goede Doelen’, dat sinds 2006 computers opknapt die vervolgens worden geschonken aan goede doelen. Afgeschreven, maar nog prima werkbare pc’s worden geschikt gemaakt voor gebruik in ontwikkeling- en onderwijsprojecten.  ICT- studenten doen zo praktijkervaring op en helpen daarbij mensen die het hard nodig hebben.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)