Overijsselse Cultuurgriffel voor PvdA

Zwolle – De Partij van de Arbeid (PvdA) is door het Overijsselse culturele veld uitgeroepen tot winnaar van de Overijsselse Cultuurgriffel 2011. Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) vroeg het culturele veld om de politieke partij te nomineren met de beste cultuurparagraaf in het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen 2011.

De stemmers selecteerden op overtuigingskracht, belangenbehartiging en de mate waarop in de cultuurparagraaf rekening gehouden is met de aanbevelingen uit het Manifest Provinciaal Kunst en Cultuurbeleid 2011-2014. Op al deze fronten scoorde de PvdA volgens de stemmers het hoogst. Een bloeiende cultuur geeft volgens de PvdA een boost aan de toeristische industrie en maakt Overijssel aantrekkelijk om te wonen.

Het cultuurbeleid van de partij blijft zich richten op vier speerpunten: Monumenten en erfgoed, Podiumkunsten, Beeldende Kunst en Festivals. De PvdA wil graag meer geld voor professionele cultuurproducties, of op zijn minst het huidige budget handhaven. Ook cultuur met een minder grote C moet ondersteuning blijven krijgen. De bijdragen aan cultuureducatie en amateurvoorstellingen blijven bestaan. De promotiecampagne ‘Beeld van Overijssel’ speelt in alle aspecten van het beleid een grote rol.

De PvdA wil dat de bestaande culturele instellingen zoals het Orkest van het Oosten, Productiehuis Oost Nederland en het Kameroperahuis beter samenwerken en producties gaan ontwikkelen die zich onderscheiden. Zowel het huidige Productiefonds als het programmeringsfonds voor gemeentelijke theaters en middelen van het podiumplan moeten hiertoe beschikbaar blijven. De discussie over de provinciale verantwoordelijkheid voor de instandhouding van een regionale publieke omroep moet worden afgerond. De PvdA wil hierover snel duidelijkheid. Verder wil de partij een bijzondere plaats inruimen voor het tot stand brengen van de relatie tussen het bedrijfsleven en de creatieve industrie. De PvdA wil ook meer kunst in openbare ruimtes. Een openbare ruimte moet niet alleen doelmatig zijn, maar ook inspirerend en prettig om in te verblijven. De PvdA bepleit daarom dat aan alle ingrepen in openbare ruimtes een budget wordt gekoppeld voor kunst.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Overijsselse Cultuurgriffel voor PvdA”

  1. Gefeliciteerd, enne kunstwerken zullen er genoeg in het depot liggen voor de openbare ruimtes.

    Je weet wel die werken die kunstenaars in moesten leveren tegover hun uitkering.

    Kunst in het openbaar en zowat voor niets!

Reacties zijn gesloten.