Zwolse mantelzorgers op expeditie in Ecodrome

Zwolle – In het kader van ‘7 days of inspiration’ werden dinsdag de mantelzorgers van Zwolle kostenloos verwend in Expeditie Ecodrome Zwolle. Het nationale initiatief 7 days of inspiration daagt mensen en bedrijven uit om door het inzetten van hun eigen sociale overwaarde iets terug te doen voor de maatschappij. Tijdens ‘7 days of inspiration’ wordt elke dag aandacht besteed aan een ander thema. Vandaag was het thema ‘zorg’.

01-03-2011_mantelzorgers_in_het_ecodrome_2.jpg

Expeditie Ecodrome Zwolle wilde met de uitnodiging aan de mantelzorgers graag iets doen voor de honderden mantelzorgers die Zwolle rijk is, om op die manier waardering te tonen voor het onbetaalbare werk dat zij verrichten. Tijdens de dag in Expeditie Ecodrome konden de mantelzorgers en degene aan wie zij zorg verlenen gratis het park bezoeken, genoten zij van gratis koffie met wat lekkers en werden zij getrakteerd op allerlei activiteiten. Zo konden er mammoetbotten worden opgegraven, werd er gezocht naar stukjes goud in de goudmijn, maakte men van dichtbij kennis met verschillende bijzondere dieren als slangen en miljoenpoten en voerde professioneel levenscoach Wilma Schönberger goede gesprekken met de mensen. Verder waren er voederpresentaties bij de otters en in de tropische kas, alwaar de enorme vegetarische piranha’s hun noten voor de ogen van de mensen wisten te kraken.

01-03-2011_mantelzorgers_in_het_ecodrome_4.jpg

01-03-2011_mantelzorgers_in_het_ecodrome_1.jpg

01-03-2011_mantelzorgers_in_het_ecodrome_3.jpg

In totaal hebben ongeveer 100 mensen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om het park op deze dag te bezoeken. Veel van deze mensen waren nog niet eerder in het park geweest, en de reacties waren enthousiast. Voor iedereen die niet kon komen vandaag, wil het park graag wijzen op de mogelijkheid om het park gratis te bezoeken op vertoon van een geldige Museumkaart.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Zwolse mantelzorgers op expeditie in Ecodrome”

  1. T is een lokaal initiatief van en door zwollenaren die zich inzetten om iets te organiseren in Zwolle. Geen uitgebreide PR of inzet van comm bureaus. Gern bestanden van mantelzorgers 😉

    Heeft wel al geruime tijd op site van Zwolse vrijwilligerscentrale/steunpunt informele zorg gestaan het bericht over mantelzorg/Ecodrome. Zie:

    Vrijwilligerscentrale Zwolle – Nieuws http://vczwolle2011.webber.netivity.nl/index.asp?strPageType=nieuwsitem&intStyleitID=10338&intNieuwsID=441

    Daarnaast dacht ik ook nog in brief aandacht hiervoor.

    Staat ook op site http://www.7di.nl (onderdeel Zwolle)

    Eerste keer dat 7 days of inspiration wordt georganiseerd. Starten op kleine schaal. Komend jaar uitbreiden? Hou het nieuws in de gaten 😉

    Mooi dat er zoveel leuke initiatieven worden georganiseerd in Zwolle. Bijvoorbeeld As zaterdag de stadspicknick in park eekhout. Neem bord, Beker en paar kleine hapjes en klein drankje voor jezelf of anderen mee. Door 7di is oom het nodige aan eten en drinken geregeld met medewerking van veel Zwollenaren, restaurants, winkels. Kost de nodige energie, geeft ook veel energie.

    Kijk naast de site ook eens op twitter op de hashtag #7di038 of volg @7di038
    En elke dag een leuk artikel met foto’s op weblog.

    Kan in Zwolle. Gebeurt in Zwolle.

  2. Kunnen ze dan aan mijn neus zien dat ik mantelzorger ben?
    Mantelzorgers van mensen die binnen een verzorg/verpleeghuis zitten kunnen zich daar op geven, want dat wordt anders georganiseerd.

    Maar al die mensen die anoniem thuis hulp bieden?

Reacties zijn gesloten.