Zwolle – De opleiding Toegepaste Gerontologie organiseert een masterclass waarin de trends en ontwikkelingen bij ouderen centraal staan. Deze masterclass wordt gehouden op zaterdag 12 maart van 9.45 tot 12.45 uur in lokaal B0.12 van Windesheim. De masterclass is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de opleiding en/of het vakgebied Toegepaste Gerontologie.
Het percentage ouderen van de totale bevolking groeit van 15% naar 19% in 2020. Deze grote en groeiende groep is kritisch en heeft diverse wensen en behoeften. Denk aan zelfstandig blijven wonen, langere deelname aan activiteiten of aan langer doorwerken. Maar welke trends en ontwikkelingen zien we nog meer binnen deze groep? Hans Peter Benschop van het Trendbureau Overijssel geeft tijdens de masterclass een presentatie waarin hij ingaat op vragen als: Wat verandert er nu en de komende 10 jaar in de samenleving en wat betekent dit voor de ouderen maar ook voor de jongeren?
Aanmelden en meer informatie
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de masterclass door een e-mail te sturen aan Jolanda Hoen (j.hoen@windesheim.nl) Voor meer informatie over de lezing kunnen zij contact opnemen met Jolanda Hoen. Tel. 088 – 469 91 12 E-mail: j.hoen@windesheim.nl
Officiële start opleiding Toegepaste Gerontologie
In september 2010 startte Windesheim de hbo- voltijdopleiding Toegepaste Gerontologie. In februari van dit jaar startte de deeltijdopleiding. Bij dit heuglijke feit staat Windesheim graag stil tijdens de officiële start van de opleiding Toegepaste Gerontologie. De bijeenkomst vindt op 3 maart plaats van 15.45 tot 18.00 uur in het Auditorium van Windesheim. Tijdens deze officiële start presenteert de heer drs. G. van Soest van de koepel van Centrale Samenwerkende Ouderenorganisaties ‘Reikwijdte en importantie van nationale en internationale ontwikkelingen bij ouderen’.
Wie graag aanwezig wil zijn bij de officiële start kan zich hiervoor aanmelden bij Bianca Oechies, bb.oechies-jansen@windesheim.nl
Toegepaste Gerontologie
De komende jaren ontstaat er een grote behoefte aan hbo-professionals, die vanuit een brede en geïntegreerde visie op en praktische kennis over veroudering, de veranderingen in de samenleving kunnen ondersteunen. Professionals die zich bezighouden met de resultaten uit wetenschappelijk gerontologisch onderzoek, beleid en resultaten uit innovaties. En die deze ook kunnen vertalen naar de kwaliteit van leven van de grote categorie ouderen in de praktijk. Deze ontwikkelingen zijn voor Windesheim en Fontys aanleiding geweest tot het ontwikkelen van een nieuwe en unieke opleiding: de hbo-bacheloropleiding Toegepaste Gerontologie.