Feestelijke open dag bibliotheek Zwolle centrum

Zwolle – In de Diezerstraat is sinds kort de Ideale bibliotheek geopend. Veel Zwollenaren met name uit het centrum hebben al kennisgemaakt met de nieuwe indeling en de verrassende presentatie. De eerste week werden ruim 10.000 titels uitgeleend en kon de bibliotheek 207 nieuwe leden inschrijven. Op zaterdag 12 maart, nadat alle kinderziektes zijn overwonnen, trakteert  de bibliotheek de bezoekers op een feestje.

De nieuwe indeling van de bibliotheek is met sfeerbeelden en frisse kleuren gemarkeerd. Boeken/dvd’s staan niet langer op nummer, maar zijn terug te vinden in interessegebieden. Bijvoorbeeld; Liefde en leven, Kunst & Cultuur, Reizen, Spanning en Kids 0-8 jaar. Aansluitend op deze nieuwe indeling organiseert de bieb op 12 maart van 11.30 uur tot ca. 15.30 uur doorlopend activiteiten.

Informatie en inspiratie

De dag zit vol inspiratie: van activiteiten en optredens tot informatiestands. Met o.a. de Libelle Academy, Sandra di Bortolo, Tango Abrazo, Lowland Brigade Pipe Band, games, Lilian Bults (loopbaanadvies), een living statue en Thales ( weer- en sterrenkunde). Kinderen worden gratis geschminkt, mogen op de foto met prentenboekenheld “Kikker” en er is een ballonnenclown. Enkele activiteiten zijn op vaste tijden, meer info hierover op bibliotheekzwolle.nl.

Iedere bezoeker (jong en oud) krijgt van de bibliotheek een cadeautje, zo lang de voorraad strekt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Feestelijke open dag bibliotheek Zwolle centrum”

  1. In Zuid hebben we al wat langer zo’n ‘ideale bieb’. Ik heb werkelijk nog van niemand gehoord dat ‘ie het een verbetering vond (ja heel creatief zo’n presentatie van boeken die op elkaar liggen, zodat je dus NIXXX meer kan vinden…) ‘Met stille trom’ zijn er alweer wat dingetjes teruggedraaid, maar toch blijft de bieb volhouden dat ’t ge-wel-dig is…

  2. De centrale bibliotheek is na de verandering een echte ramp geworden. Zo gemakkelijk alles te vinden was, zo is nu niets meer terug te vinden. De hoge heren achter de schermen vinden een een geweldig iets geworden (aldus een medewerkster) maar voor de bezoekers en medewerkers is er weinig verbeterd.

  3. @ Biebfan, ik vind de bibliotheek nieuwe stijl ook niets. Wanneer ik een bepaald boek wil lezen. Ga ik naar de site, reserveer hem en dan krijg ik bericht wanneer hij klaar staat.
    Te gek voor woorden, maar anders vind ik het boek niet.

Reacties zijn gesloten.