Wonderlijke remise Be Quick bij Zwart Wit

Zwolle – De wedstrijd tussen Be Quick en Zwart Wit eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Dat er niet gescoord werd was bijkans een wonder. Be Quick was voor de rust de betere en kreeg kansen, na de rust gold dat vooral voor Zwart Wit. Desondanks bleef de brilstand op de borden staan.

zwartwitbq3.jpg

Bij Be Quick meldt Tom Karst zich vlak voor het begin van de wedstrijd ziek. Zijn plaats wordt ingenomen door Arie Smit. De scorende speler van vorige week, Jaouad Akloud, zit enigszins verrassend op de bank. De wedstrijd in Zwolle tegen Zwart Wit eindigde een paar weken geleden in een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd van vandaag in Harderwijk is in een aantal opzichten een kopie van die wedstrijd. Be Quick is voor de rust de betere, maar verzuimt de wedstrijd in het slot te gooien. Zwart Wit komt na de rust sterk terug.

Voor de rust is er voor Be Quick weinig aan de hand. De ploeg controleert de wedstrijd en krijgt diverse kansen. De grootste kans is voor Nejim el Atiaoui die in de 24e minuut de bal net over het doel schiet. De grootste kans voor Zwart Wit volgt al een minuut later. Het is echter vooral Be Quick dat de tegenstander bijna aan een voorsprong helpt. Foutief uitverdedigen op randje zestien doet de bal bij Corné Wegerif belanden die alleen voor Jos de Gram verschijnt. Gelukkig voor de roodzwarten roeit hij de bal over de verre bovenhoek.

Zwart Wit dat er voor de rust voetballend niet aan te pas komt, gooit het na de rust over een andere boeg. Via opportunistisch spel wordt de Zwolse ploeg flink in verlegenheid gebracht. Gevaarlijke man in de opbouw bij de zwartwitten is Ali Akachar. Het is voor Be Quick mooi meegenomen dat Akachar in de loop van de tweede helft wordt gewisseld. Dat Zwart Wit er na de rust niet in slaagt om een doelpunt te maken is een achtste wereldwonder. Tot drie keer toe mag een speler vanaf drie meter aanleggen met nog een Be Quick speler op de doellijn. Twee keer wordt de speler geraakt. Bij de derde poging wordt de bal net over de lat geschoten.

In het laatste kwartier komt Be Quick weer terug in de wedstrijd. Jaouad Akloud, Bart Maljers en Walid Gabara brengen strijd en vers bloed. Be Quick krijgt in de slotfase via Nejim el Atiaoui en Walid Gabara dan nog twee levensgrote kansen om de wedstrijd alsnog te beslissen. Maar het wordt niet goed uitgespeeld. Het is symptomatisch voor de tweede helft. Het opportunistische spel van Zwart Wit laat desondanks ruimte genoeg om te combineren, maar de ploeg mist dan toch een grote roerganger die de lijnen uitzet en de rust bewaart.

Volgende week is er de uitwedstrijd bij het op de laatste plaats staande FC Horst. Een overwinning is een must.

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Tom Eerden, Thomas van den Berg, Joram Hendriks (Walid Gabara), Durk-Jan Sinnema, Sander Bolt (Bart Maljers), Bas Beverwijk, Frank Oosterhof, Caleb Rahajaan, Arie Smit (Jaouad Akloud) en Nejim el Atiaoui.

Alles bij elkaar genomen oordeelt Be Quick trainer Bert Hendriks dat een gelijkspel verdiend is: “Voor de rust zijn we heer en meester, maar verzuimen we het af te maken. Na de rust reageren we slecht op hun opportunistische spel. Op de vleugels werden we ook goed vastgezet. Al met al lag er toch veel ruimte op het middenveld en dat spelen we dan niet goed uit. In de tweede helft kruipen we door het oog van de naald, maar alles bij elkaar is een gelijkspel toch verdiend.”

Frank Oosterhof: “Voor de rust is er niks aan de hand, hebben we de wedstrijd in handen. In plaats van het goed uit te tikken na de rust laten we ons na de rust toch verleiden om de lange bal te spelen. Dat heeft met onze spelers weinig zin. Uiteindelijk kan ik leven met een gelijkspel.”

Gerco Grevers

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)