Fietstocht de 2 Provinciën met start in Zwolle

Zwolle – De wielerclub WTC Staphorst-Rouveen organiseert op zaterdag 12 maart a.s. in samenwerking met toerclub Swolland uit Zwolle de 2 Provinciën tocht. Deze klassieker staat al jaren op het programma als openingstocht van menig toerfietser. De WTC Staphorst Rouveen heeft met ingang van dit jaar de organisatie overgenomen van de Peddelaars uit Hoogeveen.

De tocht is uitgezet door de landelijke en bosrijke gebieden van Overijssel en Drenthe, de afstanden die gereden kunnen worden zijn 65 en 130 km. Men kan starten vanaf 3 verschillende plaatsen teweten in Staphorst, bij café “de Dissel” aan de Gemeenteweg 127, of bij startplek Pesse, bij ontmoetingscentrum “De Wenning” aan de Veldbrake 5 of vanuit Zwolle bij café restaurant “de Vrolijkheid” Oude Meppelerweg 3. Er kan gestart worden tussen 08.00 en 11.00 uur. Inschrijfgeld is € 4.00 of € 3,00 voor NTFU leden. Als men vanuit Staphorst start, kan men kiezen welke kant men op wil rijden, of 65 km richting Zwolle of 65 km de andere kant op richting Pesse. De route naar en van Pesse is dit jaar geheel vernieuwd! Voor de start van de 130 km in Staphorst maakt men 2 lussen en kom je tussentijds weer terug in Staphorst voor een eventuele controle op de stempelpost.

Vanuit Pesse of vanuit Zwolle kan men kiezen voor de lange afstand van 130 km waar men dus via Staphorst bij de andere startplaats komt of men kan voor de 65 km vice versa Staphorst kiezen. Voor de veiligheid wordt het dragen van een helm aanbevolen. Deze tocht wordt verreden onder de auspiciën van de NTFU!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)