Veiligheidsmakelaar te gast in Kerkcafé

Zwolle – Durf je ’s avonds overal over straat in de stad ? Ben je bang voor inbrekers ? Hoe veilig voelt Zwolle ? Over die vragen gaat het in het Kercafé in de Bolder van zondagavond 13 maart. Te gast is de Zwolse veiligheidsmakelaar Ton Schutte.

Veiligheidsmakelaars worden sinds kort ingezet op – wat genoemd wordt – de Zwolse ‘buikpijndossiers’ op het gebied van veiligheid. Het zijn veelal gevallen waar politie, jeugdzorg of andere instanties afzonderlijk niet uitkomen en die maar problemen blijven geven. Zoals overlast van scooterjeugd of verslaafden die alsmaar de buurt op stelten zetten. Of kinderen die voortdurend spijbelen en voor rottigheid zorgen. Zulke gevallen krijgt politieman Ton Schutte op zijn bordje. Hij vertelt over zijn werk in het Kerkcafé van zondagavond 13 maart om 19.00 in de bar van de Bolder, Dobbe 29 in de Aalanden. Er is ruimte om met elkaar het gesprek te voeren over alle vragen die gaan over ‘blauw op straat’.

Het Kerkcafé is een initiatief van de christelijke gereformeerde kerk Zwolle. Het is een plek voor oriëntatie, verdieping en interactie over thema’s die mensen persoonlijk raken en relevant zijn voor de Zwolse samenleving. Daarin gaan we op zoek naar levenbeschouwelijke vragen. Het Kerkcafe is vrij toegankelijk voor iedereen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)