StartToRun voor de Halve Marathon

Zwolle – Al jaren is atletiekvereniging PEC 1910 een vertrouwd adres voor diverse loopclinics. StartToRun staat al een decennium op het programma en ook de clinic voor de Halve Marathon van Zwolle is voor velen al een vaste traditie geworden. Ook dit jaar zal er weer een breed aanbod aan loopclinics binnen de vereniging aangeboden worden, zodat er voor iedere loper (beginner of gevorderde) wel een passende uitdaging te vinden is.

Zo is er voor beginnende of herintredende lopers de mogelijkheid om op 12 maart te beginnen met StartToRun, een initiatief van de Atletiekunie om hardlopers in spe binnen 6 weken stap voor stap te begeleiden van niets naar 3km hardlopen. De trainingen hiervoor starten wekelijks op zaterdagmorgen vanaf de atletiekbaan te Zwolle. Heeft men hierna de smaak te pakken, dan kan men gelijk doorstromen naar de Clinic voor de 4 Engelse Mijlen. Deze clinic sluit namelijk direct aan op StartToRun om de lopers klaar te stomen voor de 4 Engelse mijl-trimloop in de Zwolse binnenstad op 18 juni.

Voor de wat meer ervaren hardlopers bestaat er al jaren de Halve Marathon-clinic. Binnen deze clinic worden de deelnemers onder deskundige begeleiding getraind om de Halve Marathon van Zwolle op verantwoorde wijze te finishen. En heeft de hardloper hierna nog meer uitdaging nodig, dan start in de zomer nog de Clinic voor de Hele Marathon.

Voor ieder niveau een clinic op maat. Ook Marcel Diender, looptrainer en bestuurslid van av PEC 1910, ziet een steeds grotere vraag naar loopclinics. “We merken binnen de vereniging dat er een groeiende wens is naar het meer doelgericht trainen voor een evenement. Men wil niet altijd alleen maar de wekelijkse trainingsrondjes doen, maar echt ergens naar toe trainen. Om deze reden zijn we dan ook onze jaarkalender aan het uitbreiden met extra clinics in het najaar, zodat de leden van de vereniging ook in die periode op aansprekende evenementen hun PR’s kunnen aanvallen.”

“Dat is ook de charme van de loopsport.” vervolgt Marcel. “Je hoeft niet altijd te trainen voor een podiumplaats om toch veel voldoening te krijgen. Je loopt voornamelijk tegen jezelf, probeert je eigen PR’s te verbreken of grotere afstanden te overbruggen. Als het gestelde doel dan behaald wordt, voelt dat vaak al als een overwinning, waarna er al snel weer nieuwe doelen worden bepaald. Binnen de loopsport is iedere deelnemer een winnaar.”

Meer info op http://clinics.avpec1910.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)