Denk, praat en doe mee voor een betere binnenstad

Zwolle – Gemeente Zwolle nodigt geïnteresseerden en belanghebbenden uit om mee te praten over de toekomst van de Zwolse binnenstad. De komende periode staat Zwolle voor een aantal belangrijke keuzes rondom de binnenstad. Keuzes op het vlak van parkeren, bereikbaarheid en over de ambitie van Zwolle om uit te groeien tot de top 5 van beste binnensteden van Nederland. Onderwerpen die grote samenhang vertonen en een integrale aanpak vragen. Daarover gaat de gemeente Zwolle graag met bewoners, belangenorganisaties en andere betrokkenen in gesprek.

Op dinsdag 22 maart én woensdag 27 april van 17.00 tot 22.00 uur vinden in het stadhuis (Grote Kerkplein 15) twee bijeenkomsten plaats. Iedereen die geïnteresseerd is, kan meepraten, meedenken en meedoen. Naast de al genoemde invalshoeken (parkeren, bereikbaarheid, economie) komen ook andere thema’s ter sprake, zoals wonen, evenementen, horeca, cultuur en groen. De tweede bijeenkomst is een vervolg op de eerste. Deelnemers aan de eerste bijeenkomst wordt gevraagd zoveel mogelijk ook bij de tweede bijeenkomst aanwezig te zijn. Centrale vraag op de eerste bijeenkomst is: hoe zorgen we samen voor een nog betere binnenstad, waar het prima werken, wonen en verblijven is? Op de bijeenkomst in april worden de uitgewerkte opbrengsten en resultaten van de eerste bijeenkomst in maart besproken en waar nodig verder aangescherpt.

Doel van de bijeenkomsten is om te komen tot een reeks bouwstenen waarmee we de komende jaren verder kunnen werken aan versterking van de Zwolse binnenstad. Door beter en slimmer samen te werken. Door met elkaar gebruik te maken van de resultaten die tot nu toe al zijn bereikt. En door gerichte ingrepen waar nodig. De opbrengsten van de bijeenkomsten worden neergelegd in een geactualiseerd Ontwikkelingsprogramma voor de binnenstad.

De avonden kennen naast plenair gedeelte verschillende workshops met een actief karakter en met ruimte voor inbreng van iedereen. Pieter Affourtit van de WPM Groep verzorgt een inleiding van de avond. Wethouder Filip van As geeft een toelichting op de ontwikkelingen in en ambities van de Zwolse binnenstad.

Om de bijeenkomst goed voor te kunnen bereiden is het noodzakelijk dat geïnteresseerden zich vooraf aanmelden. Dat kan door een mail te sturen met daarin uw naam en adresgegevens, onder vermelding van ‘bijeenkomst binnenstad’ naar H.Edelijn-Kolkman@zwolle.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)