Meisje gewond na aanrijding

Zwolle – Een meisje van 10 jaar uit Zwolle is dinsdagmorgen 8 maart gewond geraakt tijdens een aanrijding op de Rijnlaan. Het meisje fietste samen met haar broertje op de Rijnlaan. Op dat moment reed daar ook een 54-jarige man uit de gemeente Emmen in een vrachtwagen.

 cid_59672a6a471f4c70a9aad371c04e8617gerrithp.jpg
Foto: Gerrit van der Streek

Volgens een getuige reed de man met de vrachtwagen achteruit om een parkeerplaats van een supermarkt in te rijden. Toen de jongen en het meisje naast de vrachtwagen fietsten kwamen ze ten val. Het meisje kwam daardoor met haar been onder de vrachtwagen terecht. Omstanders wisten de aandacht van de chauffeur te trekken zodat hij stopte. Het meisje is met een wond aan haar been naar het ziekenhuis gebracht. Er is een onderzoek ingesteld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “Meisje gewond na aanrijding”

  1. Meiske zit bij mijn zoon op school, we kregen gisteren direct een brief daarover…Het is natuurlijk vreselijk en ik hoop dat het letsel snel geneest, maar godzijdank hoeven we volgende week geen dag vrij te houden!

  2. Over een specifiek (on-)geval kan je natuurlijk nooit zomaar uitspraken doen. Een ongeluk zit in een klein hoekje!
    In ’t algemeen blijf ik ’t eng vinden kinderen& verkeer.
    Helaas zijn er teveel gekken die TE hard rijden en niet uitkijken.

  3. Ik begrijp niet dat de winkel (en de gemeente) er niet voor zorgt dat in het kwartier dat de kinderen naar en van school komen, geen aanvoer is van vrachtwagens. Ik heb daar vaak levensgevaarlijke situaties gezien. Ook een trekkertje van de gemeente dat precies op het verkeerde moment over de Rijnlaan scheurt. Het moet toch mogelijk zijn dat kinderen veilig naar en van school kunnen fietsen?:(
    Ik wens dat meisje veel beterschap en hoop dat de ernst van de verwonding meevalt.

  4. @ Zusenzo

    Jij hoeft het ook niet relevant te vinden, wat jij er van vind moet je vooral blijven opschrijven! Ik vind het wel degelijk relevant en vooral zeer realistisch. Het bespaart de school en de kinderen, zoals mijn zoon die het meisje goed kennen, een hoop nazorg en verdriet! Of is het natuurlijker om kinderen op zo’n jonge leeftijd al met zoiets heftigs te confronteren?
    Beetje kortzichtig van je hoor, maar ook jij mag je mening geven natuurlijk 🙂

  5. @Diezedame:
    Ik denk dat het verkeerd opgevayt is door zusenzo… Niet iedereen snapt dat je voor een ongeval soms voor de dag van de begrafenis/crematie een dag vrij moet nemen…

  6. Volgens mij is het gewoon een kwestie van hoe je het bericht leest/begrijpt.

    Een dergelijke uitspraak had ook bij mij vandaan kunnen komen. Ik heb de opmerking over de dag vrij nemen niet gelezen als een egocentrische opmerking waarbij Diezedame daadwerkelijk bedoelt dat ze blij is dat ze geen snipperdag hoefde op te nemen (omdat die bijvoorbeeld liever opgenomen zou worden voor een dagje Efteling ofzo). Ik las een luchtige opmerking met een vleugje ironie waarbij de dubbele bodem dus juist is dat Diezedame blij is dat het dus niet uitgedraaid is op groot leed in de vorm van de dood van het meisje.

  7. Als je een kinderfiets onder een vrachtwagen ziet liggen krijg je kippenvel.
    Onbegrijpelijk dat er niemand van de Aldi assisteert wanneer een vrachtwagen achteruit het terrein op moet rijden.
    Het leed van dit kind, haar ouders en de chauffeur had zo eenvoudig voorkomen kunnen worden.

  8. Het is logistiek eigenlijk niet te regelen dat er niet tijdens schooltijden aan en afgevoerd word. Misschien wel voor basisscholen maar middelbare scholieren hebben nog wel eens het eerste uur of de eerste twee uur vrij, of zijn ’s middags eerder vrij.

    Ik wil niet de schuld bij de vrachtwagenchauffeur wegnemen, maar als het kind op de hoogte was geweest van het gevaar van de dode hoek, was ze er misschien niet doorheen gefiestst.
    En ook als bestuurder van een vrachtwagen wil je dit gewoon niet meemaken.:(

  9. @Hans Daar klopt wel wat je zegt, alleen wanneer je de leeftijd van de kinderen in aanmerking neemt, dan zijn de risico’s voor de jongere kinderen veel groter. Het is alleen maar goed dat ouders op de fiets naar school gaan, omdat ze zo de kinderen de gevaarlijke punten kunnen leren en de kinderen goed leren fietsen. Die hele kleintjes fietsen vaak wel nogal wiebelig. Ook is hun zicht door gebrek aan lengte beperkt. De Aldi zou toch kunnen regelen dat de bevoorrading van die winkel niet voor kwart voor negen plaatsvindt? Er liggen daar 3 basisscholen in de buurt. ’s Ochtends is het erg druk met ouders en kinderen. Ik heb regelmatig gevaarlijke situaties gezien met die achteruit rijdende Aldiwagens. Dat idee van bloktijden heb ik jaren geleden al geopperd bij de gemeente. Schijnt in sommige andere plaatsen ook te gebeuren.

  10. Nou en dat bedoelde ik dus ook 100% zeker @ Marrianne en WFvN 🙂 Dankjewel!
    Mijn zoon kwam gister al helemaal ondersteboven van het nieuws thuis, moet je nagaan als ik (en alle andere ouders aan hun kids) uit kon gaan leggen dat het meisje nu een sterretje aan de hemel zou zijn :'(
    GODZIJDANK dus van NIET!

  11. Het is wel duidelijk dat je bedoelingen goed zijn,Diezedame. Toch wil ik zusenzo ook wel wat verdedigen. Je hebt het in je reacties vooral over je zoon, de klasgenoten en de school. Die zullen best geschokt zijn, maar het meisje (en haar directe familie) is het echte slachtoffer en die sneeuwt qua aandacht wat onder. Hoop dat het haar goed gaat en ze er niets aan over houdt.

  12. Laten we ook de chauffeur niet vergeten. Die deed ook gewoon zijn werk (fijn dat de Aldi bevoorrraad wordt toch?) en dan een meisje onder je wielen… Dat gaat je echt niet in de koude kleren zitten!

  13. Voor de verwerking van zowel het meisje als de chauffeur en ook de school is het misschien een goed idee als er een voorlichting geven over de dode hoek.
    Zou uiteindelijk op een win-winsituatie worden nu het “goed is afgelopen”.

  14. Ik denk dat voorlichting geven over de dode hoek een goede zaak is. Het zal vast wat schelen. Maar het zal bij lange na geen 100% zekerheid bieden helaas gezien kinderen van die leeftijd gewoonweg nog te weinig verkeersinzicht hebben of in hun onnozelheid het totaal vergeten of niet opletten. Kinderen in het verkeer is en blijft gewoon uitkijken, het is een zeer kwetsbare groep, kijk als volwassene dus dubbelop uit voor kinderen!

  15. @ Dame, ik vind dat je gelijk hebt… 🙂
    Maar het lijkt me meer dan logisch dat het als niets minder dan vanzelfsprekend is dat het meisje en haar directe familie uiteraard in dit kader het echte slachtoffer is. Zo zag ik het al vanaf het begin.

    Ik meende gisteren van een aantal mensen te horen dat er eigenlijk niet geladen en gelost mag worden op dat punt bij aanvang van school (rond 8.30) en tussen de middag (11.45/12.15 en van 12.45/13.15) en na schooltijd (tussen 15.15/15.30) en dat de vrachtauto’s dan tijdelijk aan de kant van de weg moet staan om doorgang van kinderen en de kans op ongelukken te voorkomen.
    Kinderen tussen 10 en 14 jaar zijn de meest kwetsbare groep verkeersgebruikers. Deels ligt dit aan medeweggebruikers, maar ook bij de ouders hoorde ik laatst bij een nieuwsitem op tv. Ouders brengen hun kinderen steeds meer en vaker (uit gemak o.a.) hun kids snel even met de auto naar school. Hierdoor leren kinderen niet van hun ouders bepaalde verkeersregels zoals goed uitkijken, hand uitsteken, licht aan ’s avonds en dat soort essentiele dingen. Terwijl je als ouder als geen ander je kind (op tijd) dergelijke dingen kan aanleren. We kunnen wel alleen praten over de ‘dode hoek’ en voorlichting geven en ik weet van mijn vader dat dit wel degelijk gebeurd (die is zelf vrachtwagenchauffeur en hij heeft bijvoorbeeld een extra spiegel op de vrachtauto) maar voor ouders geldt ook: Wat minder uit gemakszucht met de auto en wat meer met je kinderen op de fiets het verkeer in!!!

    (En ja misschien klinkt dit als gemakkelijk praten voor sommigen, maar ik heb nog geeneens een auto dus dat argument gaat niet op ;))

  16. Diezedame Dat onderschrijf ik ook helemaal, zoals je ook al uit eerder postings van me heb kunnen lezen. Ik heb op dat punt de afgelopen jaren vaak gevaarlijke situaties gezien met achteruit rijdende vrachtwagens. En ja, kinderen moeten leren fietsen. Liefst zo jong mogelijk omdat je ze dan spelenderwijs kunt leren waar ze naar moeten kijken en wie waar voorrang heeft. En ouders moeten ze alleen kunnen laten gaan op een bepaalde leeftijd. Hoop dat dit akelige ongeluk aanleiding is om de afspraak met de Aldi (als die bestaat) na te gaan komen.

  17. De 10-jarige Emma Langenkamp werd woensdag door een Aldi-vrachtwagen aangereden. De vader van Emma wil niet echt reageren op de gebeurtenissen die z’n familie zo hard getroffen hebben. “Wij kunnen ons op dit moment alleen druk maken over het herstel van onze dochter”, liet de vader op internet weten. “Het is, zoals in het artikel staat, zeker niet alleen een beenwond.”

    ”Voor Emma is het te hopen dat het herstel goed zal gaan en dat er zo min mogelijk blijvend letsel zal zijn.” De vader laat ook weten dat de chauffeur erg met Emma en de familie meeleeft. Aldi-vertegenwoordigers gaan volgende week bij Emma in het ziekenhuis op bezoek.

    Robert Langenkamp realiseert zich echter dat het ongeluk meer mensen geraakt heeft dan alleen zijn familie. “We moeten inderdaad herhaling voorkomen. Binnenkort heb ik een gesprek met Aldi. Ik zal ze bijvoorbeeld vragen of ze tijdens het aanrijden van de vrachtwagens personeel op de uitkijk kunnen zetten.” Uiteraard zal hij het ook hebben over de bevoorradingstijden.

    Emma is gisteren opnieuw geopereerd. “Het gaat redelijk goed, maar ze zal nog wel een paar keer vaker geopereerd moeten worden. Er is met name erg veel schade aan de huid en daar zal transplantatie voor nodig zijn. Wat de rest van de schade is, is nog onduidelijk. Dat zal de komende tijd hopelijk duidelijk worden.”

  18. Bericht door Zwollenaar3, op 11 maart 2011 om 16:37
    Er zijn gesprekken geweest met de familie, chauffeur en Aldi (zie Stentor). Aldi gaat aktie ondernemen.

    Echt respect voor allen hoe men met deze situatie om gaat

Reacties zijn gesloten.