Eerste afgestudeerden Small Business

Zwolle – Dinsdag 8 maart studeerde de eerste lichting studenten van de hbo-opleiding Small Business en Retail Management van Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle af. In het X-gebouw van de hogeschool ontvingen vijf studenten het diploma van deze retailopleiding.

afgestudeerden20small20business20en20retail20management.jpg

Drie en een half jaar jaar geleden startte Windesheim de opleiding Small Business en Retail Management (SBRM) met de eerste groep ondernemende studenten. Van deze groep kregen vijf studenten gisteren het diploma uitgereikt. Op dit moment telt de opleiding zo’n 260 studenten en heeft zich ontwikkeld als een belangrijke partner voor de regionale business en de retail. Intensieve samenwerking met het bedrijfsleven resulteerde o.a. in traineeships bij Albert Heijn, DA en Wehkamp. Maar ook is de opleiding actief in het regionale MKB. Zo voeren studenten opdrachten uit voor ondernemers en lopen zij bij diverse bedrijven stage. Een speciale samenwerking is ontstaan met het GeoBusiness Park in Marknesse.

Om te voorzien in de behoefte aan bedrijfsleiders, supermarkt- en filiaalmanagers gaat Windesheim met ingang van september 2011 de opleiding eveneens in deeltijd aanbieden. De opleiding biedt een solide theoretische basis, nieuwe inzichten, een klankbord en een netwerk. Een uitgelezen kans voor ambitieuze (retail)medewerkers (met twee jaar werkervaring) om in drie jaar het hbo-diploma te halen.

Tom Bartels, Robert Braad, Remon Coljee, Floris Drost en Albert Gort, de vijf afgestudeerde studenten, zullen als eerste alumni, ‘de goldmembers’, betrokken blijven bij de opleiding en aan de basis staan van de nieuw opgerichte alumnivereniging SBRM. Het doel van deze vereniging is het contact tussen afgestudeerden te onderhouden, door bijvoorbeeld de organisatie van evenementen en gastcolleges.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)