Boomfeestdag Zwolle in Park de Wezenlanden

Zwolle – Woensdag 23 maart wordt de 55e editie van de landelijke Boomfeestdag gehouden met als thema: ‘Bomen smaken naar meer’, ook Zwolle doet mee. Ruim 100 leerlingen van de Oosterenkschool en het Mozaïek planten 53 populieren in Park de Wezenlanden. Wijkwethouder Erik Dannenberg trapt om 10.15 uur af en plant samen met een aantal kinderen de eerste boom.

Het thema ‘Bomen smaken naar meer’ is gekozen om het belang en de waarde van bomen in ons stedelijk gebied aan te geven en dat bomen eetbare vruchten leveren die naar meer smaken! De gemeente Zwolle heeft als locatie gekozen voor Park de Wezenlanden. De leerlingen zitten in de groepen 7 en 8 van basisscholen in de buurt van het park. De 53 populieren die de kinderen planten zijn onderdeel van de meer dan 160 bomen die in het park geplant gaan worden ter compensatie van de bomenkap die nodig was voor de verbetering van de dijk langs het koelwaterkanaal. De werkzaamheden aan de dijk en de paden in het park zullen voor 5 mei zijn afgerond.

Landelijk

De Nationale Boomfeestdag wordt al sinds 1957 georganiseerd. Naast Zwolle doen ruim 400 andere gemeenten mee. Ieder jaar zijn meer dan 150.000 kinderen zoet met het planten van honderdduizenden bomen en struiken. Sinds de oprichting van de stichting zijn er al ruim 10 miljoen bomen en struiken geplant.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Boomfeestdag Zwolle in Park de Wezenlanden”

  1. Het zal me benieuwen of ze er na het bevrijdingsfeest nog wel zullen staan. Het is maar zo mogelijk dat ze er een biertank overheen leegpissen. Of een lekkende dieselgenerator …

Reacties zijn gesloten.