Kinderen leven zich uit op de Allio Sport BSO

Zwolle – Het is woensdag 9 maart 2011, half twee in de middag. Kinderen tussen 7 en 12 jaar op sportschoenen, sommigen in volledige sportkleding, kijken verwachtingsvol naar Danny van Ginkel, coördinator Sport en Spel bij Allio kinderopvang, Buitenschoolse Opvang. Hij organiseert vandaag een Sport en Spel Instuif aan de Oude Wetering.

Na een korte introductie en een verkenning van het park, het tennispark van TC ’91, kunnen de kinderen helemaal losgaan. Achtereenvolgens wordt getennist, pionnenroof gespeeld en proberen de kinderen elkaar af te gooien met een potje ouderwets trefbal. Het enthousiasme en fanatisme druipt er vanaf. Vanaf 1 april start Allio Kinderopvang met de Sport en Spel BSO aan de Oude Wetering in Stadshagen. Van Ginkel vertelt: “De achterliggende gedachte is dat met name oudere BSO kinderen tussen 8 en 12 jaar meer uitdaging zoeken op het gebied van sport en bewegen. Deze kinderen hebben minder plezier in het standaard aanbod van BSO’s, die vooral gericht zijn op knutselen en spelletjes.

De doelstelling van de sport- en spelactiviteiten is dat kinderen spelenderwijs plezier hebben in het bewegen. Het is mooi meegenomen als kinderen de motoriek verder ontwikkelen, maar dat is niet de doelstelling”.

“De nieuwe  Buitenschoolse Opvang Sport en Bewegen gaat op het gebied van sporten en bewegen  toch een stapje verder dan de algemene buitenschoolse opvang waar alles aangeboden wordt. We kunnen op deze  manier een opbouw in activiteiten aanbieden. We bieden een langere periode een bepaalde sport aan waardoor de kinderen enthousiast worden gemaakt voor verschillende sporten en vormen van bewegen. De kinderen zelf zijn in ieder geval enorm enthousiast”.

Er zijn nog plaatsen vrij. Kinderen van alle scholen in Stadshagen zijn welkom. Inschrijven is mogelijk via www.allio.nl of door te bellen naar 038-4222766.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)