Het weer: bewolkt

Zwolle – Zondag is het bewolkt. Af en toe valt er wat motregen, maar geen grote hoeveelheden. Het is opnieuw vrij zacht met een middagtemperatuur uiteenlopend van 10 graden in het noorden tot 14 graden in het zuiden. Daarbij staat een matige, boven de Wadden tijdelijk vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind. Zondagavond en in de nacht naar maandag gaat de wind liggen. Het koelt af naar 4 tot 6 graden en in de loop van de nacht ontstaan er enkele mistbanken.

12-03-2011_weerfoto__rodetorenplein_.jpg
Rodetorenplein

Maandag positioneert een hogedrukgebied zich boven Scandinavië. Daardoor komen depressies nauwelijks meer het Europese vasteland op. De dag begint bewolkt en droog, maar in de middag komen er vooral in het westen opklaringen voor. De wind draait naar het oosten, maar de oorsprong van de lucht blijft het Middellandse Zeegebied. We blijven dus in de zachte lucht zitten en de temperatuur doet er nog een schepje bovenop. Het wordt 11 graden in de kop van Noord Holland tot lokaal 17 graden in Limburg.

Dinsdag lijkt een prachtige lentedag te worden met veel zon en maxima van gemiddeld 14 graden. De dagen daarna loopt de temperatuur iets terug en komt uit rond 10 graden overdag en rond of net boven nul in de nacht. Het is de eerste dagen nog droog, maar richting het weekend neemt de wisselvalligheid toe.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)