De Ambelt trots op vernieuwde locatie Oosterenk

Zwolle – De Ambelt, school voor Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs, in Zwolle presenteert woensdag 23 maart haar vernieuwde locatie, de Oosterenk, aan de Dr. Hengeveldweg 9 in Zwolle.

Teamleider Janny Kuper: “Ons gebouw heeft een complete restyling gehad. Het gebouw was al bijzonder vanwege de doordachte architectuur voor het speciaal onderwijs, maar de nieuwe kleuren en het entree hebben ook een grote meerwaarde." “Het gebouw bestaal al twintig jaar, maar dankzij het nieuwe jasje zou je dat niet zeggen!”, zegt Kuper trots. Dankzij de doordachte architectuur is het gebouw overzichtelijk, heeft het eigen gym- en praktijklokalen en bevinden de toiletten zich dichtbij de lokalen. De jonge leerlingen en oudere leerlingen zitten zoveel mogelijk apart in de vleugels. Kuper: “Structuur is enorm belangrijk voor onze leerlingen die veelal te maken hebben met gedrags- en ontwikkelingsproblemen zoals ADHD of autisme.” Speciale onderdelen

Ook de binnenkant van het gebouw is totaal vernieuwd, met onder andere gemoderniseerde vloeren en plafonds en nieuwe kleuren. De gasten worden door de leerkrachten door het vernieuwde gebouw geleid, waarbij er veel aandacht uit gaat naar de diverse speciale onderdelen van het onderwijs: kinderboerderij Stal de Worp, de tuinbouwafdeling, de les- en praktijklokalen, de lesmethode Leefstijl -waarbij leerlingen onder andere leren hoe ze hun zelfvertrouwen kunnen vergroten en hoe ze met medeklasgenoten omgaan- en de cursus Peermediation waarbij leerlingen conflicten zelfstandig leren op te lossen met behulp van een bemiddelaar ‘de peermediator’.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)