Burgerjaarverslag Zwolle 2010

Zwolle – Het Burgerjaarverslag 2010 van de gemeente Zwolle staat vanaf 17 maart online op www.zwolle.nl/burgerjaarverslag. Het Burgerjaarverslag informeert inwoners en de gemeenteraad over belangrijke zaken uit het afgelopen jaar.

Henk Jan Meijer, de burgemeester van Zwolle, doet jaarlijks verslag aan inwoners en gemeenteraad van de activiteiten die de gemeente Zwolle ondernomen heeft in het voorgaande jaar. Hoogtepunten en ontwikkelingen op diverse terreinen passeren de revue. Thema’s die in ieder geval elk jaar aan de orde komen – omdat de wet rapportage erover voorschrijft – zijn dienstverlening, burgerparticipatie en veiligheid. Vorig jaar heeft de gemeente dit verslag voor het eerst digitaal uitgebracht. Voor grote groepen mensen is het web de vindplaats van belangrijke informatie en daar wil Zwolle bij aansluiten.

Het digitale verslag werd goed ontvangen en door veel mensen bekeken. Daarom brengt de gemeente ook dit jaar het verslag digitaal uit. Op www.zwolle.nl/burgerjaarverslag is vanaf donderdag 17 maart het Burgerjaarverslag 2010 te vinden. Gemakkelijk vindbaar, overzichtelijk en bij de tijd. Om te peilen wat lezers ervan vinden, is aan het verslag een enquête gekoppeld. Met de reacties van lezers hoopt de gemeente volgend jaar het Burgerjaarverslag nog publieksvriendelijker te kunnen presenteren.

In de Wijzer in de Peperbus, die verschijnt op woensdag 16 maart, staat een interview met burgemeester Meijer. Daarin vertelt hij over de hoogtepunten van 2010. Zo krijgen inwoners van Zwolle ook op niet-digitale wijze inzicht in de inhoud van het Burgerjaarverslag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)