Berkum stunt in bekertoernooi tegen Excelsior ’31

Zwolle – VV Berkum heeft opnieuw voor een flinke verrassing gezorgd door topklasser Excelsior ´31 uit het toernooi om de Districtsbeker Oost te gooien. De Zwollenaren gingen in Rijssen met 1-1 de rust in, en kwamen daar goed mee weg, maar lieten in de tweede helft een heel ander gezicht zien en haalden een knappe 2-4 overwinning binnen.

In de eerste helft had Excelsior het betere van het spel en Berkum werd met vlotte combinaties onder druk gezet. Daar wist de Zwolse ploeg niet genoeg tegenover te stellen, waarbij de strijdlust wel wat te wensen overliet. “Daar heb ik in de rust ook over zitten foeteren, maar daarna zijn we veel compacter gaan spelen. Ik ben zo blij met de inzet die we in de tweede helft hebben getoond,” aldus een tevreden Berkum-verdediger Edmund Mijnheer na afloop.

Excelsior kwam al na zes minuten op een 1-0 voorsprong toen Nigel Michels een voorzet van Andreas David goed afrondde en de thuisclub leek een makkelijke avond tegemoet te gaan. Het Rijssense team, dat nog maar enkele dagen eerder topklasse-koploper Spakenburg in eigen huis versloeg, creëerde de nodige kansen via onder meer Andreas David en Kevin Aman maar was slordig in de afwerking. Dat brak Excelsior op toen de bal in de 38e minuut via Chris van der Meulen terecht kwam bij de altijd attente Kassim Bizimana, die bekwaam afmaakte en voor 1-1 zorgde. Net voor rust ontsnapte Berkum aan een nieuwe achterstand toen een geweldige knal van Lesley Nahrwold via de paal naast vloog. Excelsior kon het zichzelf echter aanrekenen dat het veldoverwicht bij rust niet in een ruime voorsprong was vertaald.

In de tweede helft kreeg de wedstrijd al snel een wending toen aanvoerder John Lubbers een overtreding nodig had om Kassim Bizimana te stuiten. Scheidsrechter Ter Brake gaf Lubbers onmiddellijk de rode kaart omdat hij van mening was dat er sprake was van het neerleggen van een doorgebroken speler. Ook met 10 man leek Excelsior daarna nog uit te lopen toen Michels alleen op Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis afging en hem omspeelde, maar hij wist de kans niet af te maken. Dat lukte in de 55e minuut aan de andere kant beter toen Pascal Diender een vrije trap van net buiten het strafschopgebied fraai binnen schoot: 1-2. Een paar minuten later rondde diezelfde Diender een combinatie via onder meer Bjorn Rellum en Bizimana met een geweldig schot af en dat betekende de 1-3. Toen Chris van der Meulen na een uur speeltijd de bal uit een onmogelijk lijkende situatie alsnog bij de op de doellijn staande Pascal af kon leveren leek een nog grotere voorsprong een zekerheidje, maar juist die riante mogelijkheid werd niet benut.

Excelsior besefte te laat dat het wat terug moest doen. Maarten Smit schoot, vrij voor het doel, de bal over en een afstandsschot van Nahrwold werd goed gepakt door Mathijs Bouwhuis. Tien minuten voor tijd leek de thuisclub de spanning toch terug te brengen toen Kevin Aman de stand op 2-3 bracht maar direct daarna stelde Berkum orde op zaken. De bal kwam via Richard Bouwmeester bij Chris van der Meulen, die op bekeken wijze Excelsior-doelman Kok passeerde en de 2-4 op het scorebord bracht. Omdat Mathijs Bouwhuis daarna nog een aantal keren goed optrad schakelde Berkum zo, na HHC Hardenberg, opnieuw een topklasser uit in het bekertoernooi. Daarin volgt waarschijnlijk zondagtopklasser Achilles ’29 uit Groesbeek als volgende tegenstander in de kwartfinales.

Excelsior ’31-Berkum, 15 maart 2011 (1/8e finale Districtsbeker Oost)
Eindstand: 2-4 (1-1)

Doelpuntenmakers: 6. Nigel Michels (1-0), 38. Kassim Bizimana (1-1), 55. Pascal Diender (1-2), 59. Pascal Diender (1-3), 80. Kevin Aman (2-3), 81. Chris van der Meulen (2-4)

Rode kaart: John Lubbers (Excelsior ’31)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Kees Dorgelo, Edmund Mijnheer, Pascal Diender (65. Richard Bouwmeester), Jeffrey Pohowainjaan, Hiro Gnanapragassam, Bram Roelofs, Georgie Huisman (46. Bjorn Rellum), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Kassim Bizimana

Opstelling Excelsior ’31: Arjan Kok, John Lubbers, Nigel Michels, Andreas David, Michel Gerritsen Mulkes, Kevin Aman, Maarten Smit (87. John van Pijkeren), Dennis Rosink, Niek Davina, Lesley Nahrwold, Gerald ten Hove (87. Dylan Siemerink)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)