Stadswacht IJsselland start nieuw leerwerkproject boa

Zwolle – Sinds eind 2009 is Stadswacht IJsselland een erkend leerwerkbedrijf voor diverse mbo opleidingen. Door middel van praktijkleren kunnen mensen, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, opgeleid worden voor een bepaalde opleiding. Hierbij kan gedacht worden aan mbo studenten, herintreders, voortijdige schoolverlaters en re-integratiekandidaten.

Op dit moment richt de organisatie zich met name op het opleiden van kandidaten voor de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid (HTV), niveau 3. Op 18 april 2011 start Stadswacht IJsselland een geheel nieuw leerwerkproject voor buitengewoon opsporingsambtenaren, zogenaamde boa’s.

Gemeenten, maar ook geïnteresseerden uit de regio IJsselland, kunnen kandidaten, die op dat moment een uitkering ontvangen of langdurig werkeloos zijn en geschikt zijn voor het volgen van een leerwerktraject, opgeven bij Stadswacht IJsselland. In overleg wordt een opleidingsrichting gekozen die het meest aansluit bij de wensen van zowel de gemeente als de kandidaat. Het uiteindelijke doel is om de kandidaat een beroepskwalificatie te laten behalen, om zodoende terugkeer naar de arbeidsmarkt mogelijk te maken.

Stadswacht IJsselland acht de begeleiding van een kandidaat van groot belang. Naast het aanwijzen van een mentor, die de kandidaat dagelijks begeleidt bij de uitvoering van zijn taken, wordt een persoonlijk Plan van Aanpak geschreven, die gedurende de proefperiode van drie weken van toepassing is. Nadat de proefperiode zonder belemmeringen is voldaan, wordt een Persoonlijk Opleidingsplan (POP) gemaakt. Daarnaast vinden regelmatig evaluatiegesprekken plaats met alle betrokken partijen. Gedurende een traject zijn arbeidsritme en discipline belangrijke aandachtspunten.

Bent u geïnteresseerd geraakt in Vakcollege toezicht, handhaving en veiligheid, Stadswacht IJsselland of heeft u vragen, neem dan contact op met Saskia Hof op telefoonnummer (038) 422 10 61 of via e-mail s.hof@stadswachtijsselland.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)