Leerlingen OBS Genne vinden gestolen tas

Zwolle – Op woensdag 16 maart jl. deden de leerlingen van openbare basisschool Genne, waar een groot aantal kinderen uit Zwolle onderdeel van uitmaken, tijdens de landelijke schoonmaakactie ‘Natuurlijk schoon” een unieke vondst.

img_6423_470.jpg

Naast de gebruikelijke lege flessen en plastic zakken vonden ze een complete damestas met inhoud. De tas bleek van een mevrouw uit Ommen . De tas was eind 2004 gestolen uit haar huis. Ruim 6 jaar eerder dus! Ieder jaar helpen de leerlingen van openbare basisschool Genne met het opruimen van hun omgeving. En omdat de kleine school met haar 30 leerlingen midden in de natuur staat, betekent dat dat er veel sloten en kolken worden schoongemaakt.

img_6413_470.jpg

 
Damestas
Naast de gebruikelijke lege flessen (en ook een volle colafles) en plastic afval vonden de kinderen ook autobanden, een autostuur, wasmanden, verkeersborden en een damestas. De damestas was nog helemaal gevuld met spullen: twee portemonnees, een adresboekje, pasjes, kammetjes en pennen. Doordat de tas helemaal nat was, was er al wel veel vergaan, maar de pasjes waren nog goed leesbaar. Daardoor was het mogelijk om het adres van de eigenaresse na te gaan en haar meteen die middag te bellen. 

Reis van 30 kilometer in 6 jaar
Wat bleek? De tas was in december 2004 uit het huis van de eigenaresse, die in Ommen woont, gestolen. Waarschijnlijk heeft de dief het geld uit de tas gehaald en die tas toen in de Vecht gegooid. Daar heeft de tas in 6 jaar tijd de 30 kilometer afgelegd van Ommen naar Genne, waar hij in de kolk terecht is gekomen. De mevrouw uit Ommen was erg blij dat haar tas weer terecht was, ondanks het feit dat de inhoud al half vergaan was. Ze heeft de tas nu weer terug. De opruimactie van de leerlingen leverde een enorme berg afval op. Dus rond hun schooltje in Genne is het weer een beetje schoner!!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Leerlingen OBS Genne vinden gestolen tas”

  1. šŸ™‚ goed gedaan , kinderen van OBS Genne! Traditie getrouw zijn jullie
    Fanatieke opruimers langs de Vecht. Dit is wel n hele bijzondere vondst!

  2. Een hele bijzondere vondst inderdaad.
    Ik moest alleen de eerste alinea 2 keer lezen;

    Op woensdag 16 maart jl. deden de leerlingen van openbare basisschool Genne, waar een groot aantal kinderen uit Zwolle onderdeel van uitmaken, …

    De school Genne heeft een groot aantal Zwolse kinderen šŸ˜‰
    Maar ik begrijp wat men bedoeld.

    Op woensdag 16 maart jl. deden de leerlingen van openbare basisschool Genne, waar een groot aantal kinderen uit Zwolle onderdeel van uitmaken, tijdens de landelijke schoonmaakactie ??Natuurlijk schoonā¤, waar een groot aantal kinderen uit Zwolle onderdeel van uitmaken, een unieke vondst.

Reacties zijn gesloten.