Vrouwen van 40

Zwolle – De Zwolse schrijfster Renée Nieuwenstein is dinsdagavond 22 maart te gast in Bibliotheek Centrum. Zij vertelt over en leest voor uit haar boeken ’30 vrouwen over 40’ en ‘De geur van geel’. Hoewel verschillend in thema bevatten beide boeken bijzondere en aangrijpende levensverhalen.

renee_nieuwenstein.jpg
Renée Nieuwenstein

Renée Nieuwenstein schrijft over wat haar na aan het hart ligt. Schrijven is haar passie en dat doet ze dan ook graag en veel. Inmiddels heeft zij drie boeken op haar naam staan. In eigen beheer bracht ze in 2000 het boek ’30 vrouwen van veertig’ uit, waarna in 2005 ‘De geur van geel’ volgde. In dit laatste boek beschrijft ze in dagboekfragmenten het ziekteproces en het uiteindelijke sterfbed van haar aan Alzheimer lijdende vader.

De schrijfster reist regelmatig naar West Afrika, waar ze via Stichting Hier & Daar Zwolle betrokken is bij een aantal projecten in Senegal. Over haar belevenissen daar schreef ze in 2008 het boek ‘Vaalgroen en indigoblauw’. Renée Nieuwenstein werkt vanuit haar eigen bedrijf als communicatieadviseur, tekstschrijver en coach. Daarnaast is zij werkzaam als cultuurmakelaar bij Kunst en Cultuur Overijssel (KCO).

De lezing ‘Vrouwen van 40’ door Renée Nieuwenstein vindt plaats op dinsdag 22 maart in de Statenzaal van Bibliotheek Centrum (Diezerstraat 80) van 20.00 tot 21.30 uur. De entree bedraagt 4.00 (bij reservering vooraf) of 5,00 (aan de zaal). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)